Vår första Champion!!!

Godmorgon! Sitter här vid frukostbordet i min ensamhet, första dagen av ensam frukost på en hel vecka. Anledningen till att det blivit sällsynt med mitt bloggande denna veckan är för att vi haft långväga besök sedan fredagskväll. Min mycket goda vän med familj, Hanne har varit på besök. Hanne är ägare till Max som är pappa till bl a India och Milou samt några av våra andra kullar. Det är genom parningarna som vi har lärt känna varandra. Det går inte för sig att ägna timmar åt att sitta vid datorn under frukoststunden när man har besök.


Vi har haft underbart väder och varit ute i stort sett dygnet om. Vi har badat och bara umgåts dagarna i ända. Ätit god mat och haft trevligt.

Sot
Hannes mor myser med Ticka.
Några av valparna upptäckte glädjen över att kunna bada när det är varmt. Här är det Vilda som tar sig ett dopp om fötterna. Detta gjorde hon om och om igen och hon såg verkligen ut till att njuta av det blöta, svalkande vattnet.


Vi hade valparna runt oss större delen av dagarna, även när vi var nere på "ängen" för att sola och bada. Här stormtrivs dem.


Igår var det dags för veterinärbesiktning av båda kullarna. Sipporna som flyttar ifrån oss på söndag blev besiktigade, Chipmärkta och vaccinerade. Alla fick UA i rumpan men det finns 2 stycken i kullen som har ett litet navelbrock. De var jätteduktiga hela gänget.

Även Aklejorna fick sin besiktning och chipmärkning. Vaccinationen får dock vänta till torsdag då det är en vecka för tidigt. Även de fick stämpeln UA i rumpan men 2 hade pyttelitet navelbrock. De var också riktigt duktiga.

I väntan på veterinären som var så snäll att han kom hem till oss.
I tisdags var min goda vän Jessika här på besök tillsammans med sin mobila fotostudio. Målet av att ta foto på alla valparna. Här kommer lite förhandsvisning ;-)

Vår lilla Freia

Hela Aklejagänget samlat.

Lille Plutten som blivit stora vackra Charlie.

Otroligt vackra Oskar.
Jag har inte fått alla bilderna ännu så de är inte redigerade mm. När allt är klart kommer jag lägga  in bild på alla valparna. Har också en del bilder som jag tog i går att fixa till men det hinner jag inte idag.

Ja då flyttar nästan alla sipporna på söndag. Det känns väldigt ledsamt och vemodigt. De är så mysiga och så underbara hela gänget. Med i flytten följer:

  • Halsbandet som talar om vem som är vem (går inte att använda som koppel.)
  • Valppaket från Royal Canin innehållande 4 kg foder, filt, måttkopp och en massa nyttig information.
  • Veterinärintyg
  • Stamtavla
  • Recept på fästingmedlet Bravecto.
  • Dolda Fel-försäkring hos Sveland, gällande i 3 år.
  • Present från pappa Evve
  • Checklista
  • Valpköparbok om ca 80 sidor via pdf-fil som redan är utskickad till alla valpköpare.
  • Valpen är nybadad och fått klorna klippta.
Har säkert glömt något :-)

Igår fick jag ett underbart mail. Det var fina LS Siri Moon´s matte som berättade att Siri nu gått och tagit både Svenskt och Danskt utställningschampionat! Jag är såååå Stolt och så tacksam!!!
Foto matte Emma.
Siri är Lightschaps Kennel´s allra första Champion i Sverige och Danmark! Superstort grattis till er och än en gång TUSEN TACK!!!

I morgon är det dags för mig att åka på utställning. Jag, Frigg, Klinga och Chia ska på utställning i Tvååker tillsammans med Cecilia, Sandra och Chianti. Håll nu tummarna för oss alla är ni snälla!

Nu ska jag städa undan i huset och sen ska jag mäta alla valparna runt hals och mage så ni, blivande valpägare, har möjlighet att köpa sele i rätt storlek till era blivande älsklingar.

Önskar dig en trevlig fredag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.