En orolig förmiddag.

Igår morse var det stressigt här hemma. Jag hade min första dag på mitt nya jobb och till detta försov jag mig tillräckligt länge för att behöva stressa som en tok för att få iväg sonen i tid till skolan och själv komma i tid till jobbet. Blev en snabb tur med hundarna och se till så dem fick mat i magen. När jag skulle släppa in dem i hundrummet igen för att ge mig iväg gick Klinga rakt in i grinden som bara stod på glänt. Hon tog tassen upp mot ögat och jag gjorde en koll. Ögat var helt igenlimmat av var! PANIK! är milt uttryckt. Fram med bomull och vatten och tvättade upp ögat. Det var otroligt svullet och jag skulle nog tänkt till lite längre och åkt iväg till veterinär direkt. India hade ögoninflammation förra veckan och jag tänkte att det hade smittat, så klart. Fram med Indias ögonsalva och sen iväg mot jobb. Kom hem och tittade på ögat och det såg mycket bättre ut. Svullnaden och rodnaden på ögonvitan och slemhinnorna hade lagt sig. I med ny salva och allt var frid och fröjd. I går kväll gjorde jag en extra koll och såg då något märkligt på hornhinnan. FAN!!! Såg ut som ett sår... Gissa tankarna jag fick om mig själv för att jag inte åkt iväg med henne på morgonen. Ringde djursjukhuset som rådde mig att avvakta till i morse och då kontakta ögonspecialisten.

Klockan 8 i morse stod jag på telefonen och ringde ögonspecialist Ida Möller på Löberöds veterinärklinik. Fick tid kl 10.30. Nu känns tiden evig innan jag får packa in Klinga i bilen och köra iväg till specialisten. Jag är så orolig. Det här med ögonsår är helt nytt för mig, har aldrig någonsin haft någon hund som råkat ut för detta. Vad som hänt och var har jag ingen aning om och det är strunt samma, måtte det bara läka fint. Måtte det inte vara något allvarligt. Uppdatering om läget kommer när vi kommit hem från veterinären.

Mitt nya jobb!

Som jag tidigare berättat har jag nu börjat som hundlärare på Realgymnasiet. Igår träffade jag mina elever för första gången, dock var 3 sjuka så vi var ett litet härligt gäng om 4 tjejer med sina fina hundar. Jag har lyckan att få träffa mina elever i min fina träningslokal i Tygelsjö. Som jag stormtrivs där! Vi började med att lära känna varandra under en fikastund runt teoribordet för att därefter ta ett hundträningspass utomhus. Sen blev det lunch och då bjöd jag på grillad korv med bröd.

Eftermiddagen bestod av mer hundträning och lektion i hundens anatomi.
Det var en otroligt trevlig dag som tog slut alldeles för fort.

For hem till Eslöv, slängde i mig lite middag för att sen bege mig till Lund för att hålla min kära valpkurs. Även här rusade tiden iväg. När jag åter var tillbaka i hemmet var jag helt slut i huvudet men ack vad nöjd jag kände mig med dagens arbete.

DRÄKTIG HEIDIEH - dygn 30



Heidieh och husse myser i tv-soffan. Hoppas H överför sitt stora mysbehov till sina valpar som hon gjort till sina tidigare valpkullar.

Dagens mått:
  • mage: 72 cm, +3 cm
  • midja: 64 cm, +3 cm

Jämför med hennes mått på samma dygn när hon väntade 12 valpar:
mage: + 1 cm
midja: +2 cm
Inga fler funderingar på om Heidieh är dräktig eller inte! Måtten talar sitt tydliga språk men frågan är nu - hur många finns där inne med tanke på måtten haha. Hon har då inte ökat pga mat eftersom det är näst intill helt omöjligt att få i henne tillräckligt med mat. Lägger jag en kula torrfoder i matskålen skyr hon skålen som pesten. Hon äter nu helt och hållet färskfoder men det är inga stora mängder, ett par tuggor åt gången, flera gånger om dagen och jag får vara nöjd med det. Men när vi plockar fram vår egen mat på kvällen, då blir det fart på aptiten. Allt vi äter vill H äta och det som är ok för en hund får hon, bara hon äter så bryr jag mig inte om ifall hon får från bordet.

Snart är det måndag och då ska jag äntligen få se så allt är ok inne i magen. Äntligen, som jag längtar efter denna dag. Känns evigt borta.

Nu ska jag plocka undan min frukost och börja förbereda för min och Klingas färd till veterinären. Önskar dig en trevlig fredag och på återhörande om en stund.
Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.