Det kunde gått illa.

Idag skickar jag all världens tack till den underbara veterinär som jag kan ringa till dygnet om för att rådfråga och få hjälp. Han ställer upp i ur och skur med recept på medikamenter och all den hjälp jag ibland så väl behöver. Han är aldrig längre bort än ett telefonsamtal. Han vet alltid vad han pratar om och jag har fullt förtroende för honom. Aldrig någonsin har inte hans behandling lyckats. Så även igår...

Det kunde kanske gått riktigt illa igår kväll.

Jag vaknade igår morse och såg att någon av valparna hade bajsat riktigt löst men vem av dem hade jag ingen aning om. Jag försökte se under dagen men plötsligt låg det bara en lös pöl på golvet och jag hade missat vem som la den trots att jag hela dagen satt i köket med valparna runt mina fötter. Jag ansträngde mig verkligen för att se vem det var då det var så löst att jag kände lite oro, men jag lyckades inte. Alla valparna var lika pigga och glada och åt med samma goda aptit. Jag kunde inte se att någon av dem verkade må dåligt på något sätt.

Vid 12.30 var jag tvungen att ge mig iväg mot jobb och mina föräldrar kom en liten stund senare för att sitta valpvakt under em och kväll. Jag mitt nöt glömde så klart berätta om dem lösa pölarna, suck. Det gick några timmar och min mamma torkade upp ytterligare en lös pöl och kunde då se vem den "skyldige" var. Det var Finn som hade en dålig mage. Gick en liten stund till och då började han plötsligt kräka. Vid 3:e kräkningen kröp han in i ett hörn och säckade ihop. Mamma plockade ut honom och då reagerade han knappt på att hon lyfte honom. Dem la honom på en kudde bredvid pappa i soffan och där låg han utan att röra en fena. Han var helt borta och mina kära föräldrar var helt förtvivlade. Jag jobbade med öppet hus och massor av folk på Realskolan så jag missade helt alla deras förtvivlade telefonsamtal till mig. När jag slutade jobbet kollade jag telefonen och förstod att någon hade hänt. Nu brådskade det!!! Finn var kraftigt uttorkad och jag måste vätska upp honom snabbt, mycket snabbt!

Ringde min kära veterinär som gav den behövande hjälpen. När jag kom hem vätskade jag upp honom rejält med ca 50 ml vätska under huden och det tog max 10 min så var Finn sitt vanliga glada jag. Finn blev inte alls glad över min elaka behandling och min mamma blev så ledsen över att Finn blev ledsen men vi alla blev väldigt glada när vi såg hur snabbt behandlingen hjälpte. Jag är så glad över min kunskap och allas snabba insats.

Så himla snabbt det här gick! Han var så pigg och glad men lös i magen när jag åkte runt 12-tiden. Han var lika pigg och glad när mina föräldrar kom men runt kl 17 vände hans tillstånd i o m att han också började kräka. Vid 17.30 blev han helt apatisk och bara sov. Tyvärr fick dem ju inte tag på mig när dem började söka mig vid 18-tiden så det gick fram till ca 20-tiden innan jag satte in åtgärd. Dem ringde mig gång på gång eftersom dem började känna stark oro. Jag vätskade upp honom och gav honom också en del getmjölk.


Här ser du Finn in action denna morgon. Han mår idag toppen och ut ur Finn efter måltiden, som han åt med god aptit, kom en fast och fin korv. Tänk att man kan bli så lycklig över lite bajs :-) Var nästan så att jag plockade upp korven för att spara den i en suvenirask :-)

Vad var då orsaken till Finns tillstånd? Jag tror han har tuggat i sig något väldigt olämpligt för sin lilla mage. Resten av kullen mår suveränt bra och har inga konstiga magar så det kan inte bero på någon magsjukdom. Finn är ju den som gärna ger sig iväg på egna upptåg och han går  lite längre bort än övriga syskon vågat göra ännu. Vi har noga kontroll över dem växter som växer på den yta där valparna vistas när dem är utomhus men vi måste ha missat något som han har hittat. I helgen ska vi ut och göra ny kontroll och dra upp sådant som vi tror kan vara orsaken. Jag har sett att han varit nyfiken på en växt som finns intill vårt hus så ev kan det vara den som ställde till det hela. Vi har haft denna växt där i alla år men nu ska den bort.
Ammo

Curry

Nike

Nu ligger alla valparna helt utslagna efter frukost, bestående av knappt uppblött torrfoder, och morgonbus. Natten har också varit lugn. Valparna vaknade runt 3-tiden men vi struntade helt i deras tjut och efter ca 10 min tystnade dem och vi kunde somna om. Vi sov så gott att morgonen började med att Daniel försov sig ca 1 timme och därefter försover jag mig en liten stund. När jag väcker sonen med stressig röst talar han om att han har ont i huvudet och vill ha tablett. Nu sover han gott och jag sitter här vid frukostbordet. Trots stressig morgon känner jag stort lugn idag då dagen gapar tom i kalendern. Först fram emot kvällen finns det en aktivitet inbokad och då ska vi på Gåsamiddag på NB i Svalöv. Ska bli gott och trevligt.

Gårdagen ja! Det var en väldigt trevlig dag fram till att Finn blev sjuk. Jag jobbade på mitt kära jobb Realgymnasiet med att vara informatör för Hund på vårt Öppet Hus. Det kom så mycket folk och det var så trevligt. Jag pratade hund med massor av 9:or och deras föräldrar i ca 2 timmar. Hoppas jag gjorde ett så gott intryck att vi får se dem till nästa skolstart.

Mina arbetskamrater, India och Klinga´s hörna.


Liten enkel Rallylydnadsbana
 Ja, så här fint är det i det klassrum där jag kommer hålla en del av mina hundlektioner framöver. Ibland är vi här, ibland är vi på Oxie BK och ibland är vi i Tygelsjö. Allt beror på vad vi ska göra men vi kommer säkert mestadels vara här under vinterhalvåret för att slippa kylan.

Nu är frukosten klar och det är dags att ta tag i lite annat. Önskar dig en trevlig torsdag. Kramiz



Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.