Vi föds och vi dör.

Började frukosten med att läsa ett inlägg på FB som fick mig till att känna känslor som ligger så långt bak dem bara kan ligga. Känslor jag vägrar känna. Händelse som jag vägrar inse att den kommer ske. Det kommer inte att gå. Tiden kommer stanna och det kommer vara så svårt att gå vidare.

Den här sköna killen är Bonzo´s fina bror Zorro. Idag fick denna sköna killen lämna jordelivet och det var just det meddelandet jag började morgonen med att läsa. Det var just det meddelandet jag inte ville läsa för det får mig så klart till att tänka på Bonzo och hur räknade hans dagar är. Vi får säkert ha honom kvar ett tag till men jag tror inte vi kan räkna år, snarare månader. Han är skranglig och bakkärran är väldigt dålig. Han går och han kan springa med stark vilja men man ser att det är väldigt jobbigt. Han verkar se bra men hörseln är desto sämre. Han verkar också vara väldigt glömsk då man ibland kan hitta honom stående med blicken rakt ut i intet, som om han funderar på var han är eller vad han ska göra/skulle gjort.
Bonzo och Heidieh flirtar med varandra i somras.
Att bli 12 år gammal i denna storleken är en högaktad ålder. Jag skickar värmande tankar till Zorro´s familj och lovar mig själv att njuta av varje dag jag får ha Bonzo hos oss. Måtte jag få njuta många dagar till...

En går bort och en annan föds, ja så ser livet ut. Ingen jag vet har fötts idag men jag vet några som firar sin första födelsedag idag. Idag är det underbara Tulpankullens 1:a födelsedag (mamma: Lightschaps Elza, Pappa: Jolly Bob av Ulfsäter).

Så Klinga och dina fina syskon...
Hoppas ni alla får en riktigt härlig födelsedag. Här kommer färska bilder från några av syskonen.

Busfröet Selma så ser till så att familjen inte är sysslolös och att dem får förnya soffan då och då :-)
Fina Ruff som är mattes ögonsten och en riktig "sjöfararhund".
Mitt eget lilla troll - Klinga

Fina Sussi som bor i Norge och som är en riktig "vänstervarvare". En riktig skönhet enligt utställningsdomarna.
Vad jag är trött denna morgon! Natten och morgonen har varit så jobbig pga små gryn som inte tyckt att natten var till för att sova på. Nä, varför ska man vara instängd i ett kök när det finns ett helt hus att upptäcka? Varför ska dem vara instängda i ett stort kök när alla andra befinner sig på annan våning och i andra rum? Kan lova att dem små har protesterat högljutt! Dem har sovit stundvis och tjutit stundvis. Tog in Heidieh för jag trodde dem kanske var hungriga (ska inte behöva dia om natten vid den här åldern, tycker jag) men det var ingen som var speciellt hungrig. Några diade och resten fortsatte tjuta vid grinden. När jag gick in till dem i köket blev alla tysta och kom och hälsade med viftande svansar. Det var inte mamma dem ville ha sällskap av tydligen. I skrivande stund ligger alla små och sover lugnt och tyst. Varför kan dem inte göra detsamma om natten? Jo, för då sitter jag inte i köket hos dem... Hmmm... Nä, tro inte att dem är sociala ;-)

Nu äter dem uppblött torrfoder ca 4-5 gånger/dag. Aptiten är väl så där men om jag blandar i lite utav de vuxna hundarnas färskfoder är det då inget fel på aptiten.

Valparna umgås numera med alla våra hundar. Bonzo och Klinga har tagit på sig rollen som uppfostrare, Frigg är lektanten och India är den som sköter omvårdnaden. Mamma Heidieh är övervakare och mjölkbar.
Klinga och Finn
Klinga försöker lära valparna att man inte får ta från någon annan. Vet inte om hon lyckas så bra men hon ger nyttig lärdom.

Husse blev såååå populär igår då han kom hem med en stor påse färska lammben. Mums sa alla valparna men Finn blev nog mest nöjd och du milde vad han vaktade sitt ben. Tyvärr var det Daniel som filmade och jag har inte tillgång till den filmen i skrivande stund. Får se om jag kan hämta den ikväll och lägga upp den i morgon. Lovar att det var ingen av dem andra valparna som vågade sig på att försöka ta hans ben.



Numera är valparna utomhus en hel del. Några tycker jättemycket om det och går själv och krafsar på dörren medan andra tycker fortfarande att det är kallt och äckligt.

Klinga tyckte valparna var lite störiga när dem sprang runt hennes ben. Hon låter men gör aldrig mer än så. Hon är helt gudomlig mot valparna.

Jag inskaffade en sådan här "kissplatta" och så duktiga valparna är med att använda den. Visst kommer det en och annan pöl lite varstans på golvet liksom en och annan korv men några av valparna har helt förstått att det är på plattan man ska göra sina behov. Speciellt en av valparna är extra duktig!

Ja det är store Curry. Tror inte han kissat en enda gång utanför plattan sedan igår och behöver han bajsa krafsar han på ytterdörren för att bli utsläppt. Han är helt otrolig!!! Hoppas övriga snart följer hans beteende.

Igår var en fin höstdag så jag passade på att ta lite bilder på mina vuxna hundar:
Fina goa Mamma Heidieh

Mor och dotter, Heidieh och India

Världens bästa Frigg som förhoppningsvis blir mamma till våren.

Heidieh

India

India
Nu får det räcka för idag. Nu väntar duschen och se får jag bege mig mot Realgymnasiet i eftermiddag. Vi håller öppet hus kl 17.00-19.00 ikväll. Kom och besök oss vet jag! Se var jag och mina hundar jobbar om dagarna...

http://realgymnasiet.se/malmoe

Önskar dig en trevlig onsdag. Kramiz

Kommentarer

/Emma sa…
Läs på om Canine Cognetive Dysfunction

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.