Sicken resa.

Snacka om restid igår när jag åkte hem från jobbet i Malmö. Jag har bestämt mig för att vara duktig och ta tåget istället för att köra bil då det kostar mer än halva lönen för att ta mig till och från jobb bilvägen. Tar jag bilen har jag bensinkostnad, milkostnad samt 180 kr i parkeringsavgift för en hel arbetsdag/dag. Det blir mycket pengar i slutänden. Men ack så mycket smidigare det är att färdas bilvägen (förutom när det är olyckor och bilköer). Igår var min första "tågdag" till jobb. Tog bilen till Stehag för att ta tåget därifrån (finns ingen buss o dyl vid oss). När jag skulle parkera fanns det inte en enda parkeringsplats på pendlingsparkeringen. Körde runt och till slut hittade jag en parkering lite längre bort. Jag hade detta i baktanke så jag var ute i god tid. Väl på perrongen var tåget lite försenat men det hade jag också räknat med. Till slut kom jag på och jag kom till jobb i lagom tid för mötet.

Men sen skulle jag hem! Tog mig till stationen i tid och upptäcker då att det tänkta tåget var inställt suck. Var bara att sätta sig ner och vänta ca 15 min till nästa tåg kom men som vanligt kom inte det heller i tid. Dessutom stod det väldigt kryptiskt på tågtavlan att Eslöv var slutstation och den station jag skulle till var efter Eslöv. Ett allvarligt elfel hade inträffat i Hässleholm och därför gick inga tåg på den linjen utan man hade satt in ersättningsbussar. Så väl i Eslöv gick färden vidare med buss för att avslutas med bil hem. Istället för att vara hemma vid 17.30 var jag hemma 18.30. Det här är väl ett liv man måste vänja sig vid om man ska bli tågpendlare till jobb. Och snacka om folk på tåget hem!!! Du milde tid...Dock inte riktigt som bilden ovan :-)

Det är så tyst i mitt hus! I skrivande stund finns det bara två underbara valpar kvar och dem ska stanna till 3 jan då Baileys flyttar, Stella stannar dock kvar för gott. Det har varit en tuff måndag då Curry flyttade till sitt nya hem och idag då Jackie flyttade till sitt. Sorgen känns tung inom mig.

Curry och matte Josefine.
Curry flyttade alltså till Höllviken i måndags. Har fått en del rapporter och det går jättebra, liksom det gör för alla utflyttade valparna. Inga rädslor, bara massor av nyfikenhet på omvärlden, precis så som jag vill ha det och som jag trodde det skulle bli.

Igår kväll var det mycket Jackiemys samtidigt som vi försökte klä julgranen. Vi hade gott om hjälp :-)



Det var inte lätt kan jag säga :-) Jackie var till otroligt stor hjälp, hmmm.

Så klart var jag tvungen att ta lite Jackimys också mellan varven. Var ju sista kvällen jag fick den chansen.
Men granen blev till slut klar.

Jag satte Bonzo på vaktpost för småttingarna.
Ja. nu har vi jul i hela vårt hus och idag flyttade alltså Jackie till sin nya fina familj i Gränna. Det känns märkligt att jag bara har 2 valpar kvar att torka kisspölar och plocka bajskorvar efter. Hur ska jag nu fördriva mina dagar???

Det ska säkert gå att fördriva dagarna utan 9 små parvlar runt mina fötter. När jag skrivit klart här ska jag ta tag i tvättberget och sen lite städning för att avsluta dagen med skoljobb och försöka få igång min mail som totalstrejkar. Kanske blir det en sväng till stan för att jaga ifatt något att ha på mig i morgon då vi ska ha julfest på skolan med middag, bowling och AW. Överdel har jag, vad under?

Önskar dig en trevlig onsdag. Kramiz.


Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.