Hemmadag

Idag har alla mina elever och deras skolkamrater åkt till Vallåsen på Friluftsdag. Kan se framför mig hur dem susar nerför backarna i hög fart. Huuu, jag får skräck av bara tanken. Nä, jag är ingen vintersportsmänniska. Jag har stått på skidor ett par gånger och detta satte sån skräck i mig. Det var hemskt. Aldrig mer! Nä jag ligger hellre på en strand söderöver och solar och har det gott. Varför kunde vi ta en sådan friluftsdag? :-) Äh, man kan inte få allt, om några veckor åker jag ju till Irland med mina elever för att tillbringa 2 veckor där. Eleverna ska göra sin blockAPL och jag ska vara med som stöd. Dem ska jobba hårt och jag ska jobba lite lättare (kanske).
Irland ja. Ser verkligen fram emot denna fantastiska resa. Jag åker alltså med mitt jobb och jag är glad för att det bär av till Irland för denna plats hade jag aldrig valt om jag och familjen skulle åka på en semestertripp. Dock har det alltid lockat men om jag ska åka på semester vill jag åka dit jag kan sola och bada, ganska svårt att göra på Irland med tanke på deras väderlek. Finns säkert dem dagarna också men hur lätt är det att pricka in just dem? Nä det ska bli så spännande att komma dit. Till min stora lycka har jag dessutom fått tillåtelse till att Daniel och Adam också kommer ner den sista veckan. (betalar så klart hela kalaset själv) Hade varit så svårt att vara ifrån dem i hela 14 dagar.

Jag och min grupp av elever kommer bo några nätter i Dublin (tillsammans med alla andra eleverna). Dessa första dagarna ska vi göra gemensamma utflykter till bl a Alpackafarm, Mjölkkofarm, Dublin Zoo och Dog rescue center. Sen far vi tvärs över ön till Galeway där vi ska bo några nätter. Nu har de flesta eleverna åkt ut till sina APL-platser som ligger runt om på Irland och består av häst-, mjölk-, och köttfarmer. Jag och min grupp kommer åka runt till olika platser för att upptäcka ön och slutligen hamnar vi i Dublin igen. Först var det tänkt att vi skulle hyra en minibuss och jag vara chaufför. Ska erkänna att jag haft många mardrömsnätter ang detta :-) Till min stora lycka tänkte dem om så nu får vi privatchaufför istället, jippiiiieeeee!
Ett av våra besök - Cliffs of Moher
Kanske kommer vår "upptäckarresa" se ut något så här...
Ja det blir 2 mycket spännande veckor som kommer bjuda på många nya minnen och erfarenheter. Tiden går fort ditåt.

Ja, nu till det så många undrar över. Blir det några bebisar gjorda i detta huset? Tyvärr kan jag nog bara svara NEJ. Han får helt enkelt till det. Dem försöker och försöker och har gjort så i nästan 2 veckor. Hur i hela friden kan India fortsätta höglöpa? Undrar om det är så att tiken höglöper så länge som det finns en attraktiv hane och tills han lyckats göra sitt. Jag har ingen aning, bara att det verkar ju vara så. Kanske kan tiken förhala ägglossningen? Jag får nog forska lite i det här tror jag. Höglöper gör hon definitivt och han är mer än villig. Jag förstår inte varför han inte prickar rätt. Hur kan det vara så svårt? Varför får han inte till det?
Igår kväll gav jag mig sjutton på att nu skulle det ske. Jag la allt jag hade för händerna och försökte hjälpa till. Men jag får inte hjälpa till! Bara jag tittar på dem hoppar han av, sen står han där och stampar och piper och gnäller. Jag får honom icke till att hoppa upp så länge jag finns i närheten. KAN SJÄLV! säger han. Hmmm, jo vi ser ju hur himla bra det går då.

Som lång och lerhalm, ändå får dem inte till det.
Så här ser det ut så fort jag bara närmar mig dem.
Jag blir så frustrerad. Jag vill ju hjälpa honom men jag får inte hjälpa honom. Jag har smort in dem båda med vasselin och dem få gånger jag fått vara i närheten har jag gett honom en putt i gumpen men nä, det går inte. Åhhhh, jag blir galen.

Idag är jag hemma till större delen av dagen. Jobbar hemifrån då mina elever är på friluftsdagen. Ska en sväng till tandläkaren med sonen och ikväll har jag kurs. Dem får helt enkelt vara tillsammans hela tiden så får vi se om det lyckas då. Tidigare har jag delat dem åt då och då men nu skiter jag i det. Blir det så blir det helt enkelt. Ödet får göra sitt, jag kan ändå inte påverka något. Visst skulle jag kunna inseminera mm men jag tror nog att om dem passar för varandra och om det är meningen så blir det bebisar, annars inte. Jag låter naturen tala. Men som sagt, hur i hela friden kan hon höglöpa så här länge??? Tittar ut genom fönstret och får mig ett gott skratt - India rider på Gandhi haha... Dem är totalt galna, dem här två <3.

I tisdagskväll jobbade jag på skolan med att hålla min valpkurs. Igår kväll jobbade jag på skolan för vi hade Öppet hus för 9:or som funderar på oss i sina val. Med mig hade jag 2 av mina stjärnor...

Stella och Klinga.
Som vanligt charmade dem för fullt. Jag och Klinga (och eleven Irma) tränade en hel del till Klingas stora glädje. Tror nog vi lockade någon till att börja hos oss :-)

Ikväll är det också jobb, då har jag först valpkurs och sen vardagslydnad, åter igen på REALgymnasiet i Malmö. Tror jag tar Frigg med mig denna kväll.

Nu har jag inte tid att skriva mer. Nu väntar lite jobb innan jag åker för att hämta sonen till tandläkaren. Önskar dig en trevlig torsdag. Kramiz


Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.