En skakig morgon.

Händerna skakar så jag har svårt för att träffa rätt tangent med fingrarna. Lufrören piper för varje andetag. Vårens astma har gjort sig påmind!


Har varit onaturligt trött dem 2 senaste veckorna och nu förstår jag varför. Det är massor av pollen i luften och pollen tycker inte mina luftrör om. Jag har stoppat i mig allergitabletter men det räcker inte på lång väg. Vaknade mitt i natten av att jag inte fick luft. Att andas in är inga problem men att sen få ut luften igen är stora problem. Sitter och funderar på om jag ska bege mig till vårdcentralen för en underbar inhalering eller ska jag stå ut? Orkar inte åka iväg och har inte heller tid för att åka iväg. Jag hoppas att mitt astmaspray som jag har hemma håller det hela i schack.

Så här är det varje vår men jag tror nog att denna våren kommer bli värre än andra vårar. Vet inte hur många jag hört klaga på att ögonen rinner, hosta och rossliga luftrör. Tror det är storförsäljning av allergimedel på landets apotek. Våren är vacker men den är också ett helsike för många människor och djur.

Djuren ja, det är ju inte bara vi människor som reagerar på vårens stora pollenkalas. Många hundar lider av allergi och har det svårt just nu. Vår gamla Bonzo var sådan men vi hade lyckan att hypersensibiliseringen hjälpte på honom. Regelbunden vaccinering under ett år gjorde att han idag inte reagerar det minsta på pollen och förrådskvalster längre.

Bonzo och en av våra uppfödda valpar.
Dock finns det dem som har det värre än mig. Det finns dem personer och djur som inte kan vara utomhus alls under våren. Jag har dem här problemen bara i början av säsongen men sen är det precis som om min kropp vänjer sig. En och annan allergitablett kan jag behöva stoppa i mig då och då men mycket sällan jag behöver använda något astmaspray som nu. Jag är ganska lyckligt lottad faktiskt.

Nog om allergier nu!
Dottern och hane BLÅ myser


Natten har varit väldigt lugn. Valparna har sovit gott och jag har blivit väckt endast 2 gånger pga matning och ilskna rop för att mjölken inte rinner till fort nog eller att alla spenarna verkar vara upptagna. Hade det inte varit för min astma som höll mig vaken ett par timmar fram emot morgonen hade jag nog känt mig väldigt utvilad idag.



Godmorgon. Idag är vi 9 dygn gamla ❤️
Posted by Monica Ottosson on den 12 april 2015
Valparna är nu 9 dygn gamla. 7 små underverk som sover så gott efter morgonmatningen. Åh vad jag är glad för detta helt underbara lilla valpgäng.

Nu är det klart vart dem ska flytta. Inte var var och en ska flytta men var någon av dem kommer flytta.
  • 1 hane till Tyskland.
  • 1 tik till Oslo/Norge
  • 1 hane till Åkarp
  • 1 hane till Nässjö
  • 1 hane tik till Borås
  • 1 tik till Lund
  • 1 hane till Linköping

Jag har lite tankar om vem som kommer flytta vart men det håller jag hemligt lite till.

Frigg och Casper!
Ja, vi går här och väntar på att vackra Frigg ska behaga löpa.
Fina blivande pappan Casper

Fina kärleksfulla Frigg
Inget är så evigt som väntan men den som väntar länge väntar på något gott!

KANTARELLSÖK!

Om du bor i närheten av Tygelsjö eller har möjlighet att ta dig dit bjuds det på mycket trevlig aktivitet där i morgon kväll av Bonizas Hundskola.

Måndag 13/4 kl 19.00-21.00 = 1 x 2 timmar
Pris: 350 kr
Instruktör: Daniel Ottosson 
Kursplats: Bonizas Hundskola, Tygelsjögård, Per Henriks väg 6, Tygelsjö

Låt hunden få jobba med sin näsa.
· Grunderna i att lära in ett doftämne - Kantarell.
Passar alla hundar i alla åldrar. Inlärning sker enligt belöningsmetoden

BRA ATT VETA
Att ta med:
· Hundgodis! Minst 100 MJUKA godisbitar (ej torrfoder!) typ korv, köttbullar o dyl i SMÅ bitar. Gärna 3 sorter med olika värde för hunden.
· Attraktiva leksaker som fungerar i störning (testa sakerna hemma i olika miljöer).
· Filt
· Vattenskål
· Ett glatt humör och tålamod.
· Handduk att torka hundens tassar på.
· Klicker om man har en sådan
Till kantarellkursen ska även en svampkorg och en scarf att knyta runt hundens hals medtagas.

Instruktör Daniel.

Nu ska jag städa lite innan vi får valpköparbesök. Ha en god söndag i blåsvädret. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.