En liten sovmorgon. Hrm...

Chia tog också sovmorgon tillsammans med mig <3
 Jag skulle ta lite sovmorgon denna morgon. Till min fasa blev det inte lite sovmorgon utan det blev väldigt mycket sovmorgon. Vaknade ur min skönthetssömn av att min mobiltelefon ringde. Innan jag svarade tittade jag vad klockan var och jag fick en chock - 9.40! Amen hallå!!! Jag har sovit bort halva fredagen. Fredagen som jag tagit kompledigt på och som jag skulle ägna åt en snabb städning av hemmet, hämta sonen på eftermiddagen och då åka iväg till ett köpcentra för att köpa nytt mobilskal till honom. Redan nu är jag så långt back i den planerade fredagstiden att jag får skippa inköpet av mobilskal idag. Stackars son... Eller ska jag kanske skippa städningen? Ska jag vara en bra mamma eller en bra husfru?
Ja, det är frågan. Valet är svårt. Jag får skriva ett snabbt inlägg under tiden jag äter min frukost och sen ta tag i städningen i 190 så jag hinner bli klart till han slutar skolan. Sonen växer ifrån mig, städningen tar ingen ifrån mig. Rätt tanke, eller hur?

Igår slog en tanke mig. Jag höll valpkurs och vi stod och funderade på när nästa kurstillfälle blir (torsdag är helgdag). En av deltagarna sa ett datum och jag fick hicka... herregud! Valparna flyttar snart ifrån mig! Idag blir dem hela 5 veckor gamla och dem är så fruktansvärt underbara hela gänget. Alla är så mysiga, kelna, sociala och helt underbara. Dem utvecklas i rask takt till ett gäng sociala och underbart vackra individer. Jag känner mig sååå nöjd med denna valpkull. Jag vill att dem stannar i denna åldern för alltid och att dem stannar hos mig för alltid <3 Hur ska jag kunna lämna detta gänget ifrån mig? Usch och fy...  Jag känner ångest, valpköparna känner längtan. Jag tycker tiden springer iväg, valpköparna tycker tiden går fram i snigelfart.

Denna valpkull utvecklas så otroligt mycket för varje dag. Jag brukar servera torrfoder torrt när valparna är runt 7 veckor. Här ratades uppblött torrfoder redan när valparna var 4,5 vecka och numera äter hela gänget torrt valpfoder med god aptit. Fodret dem får är Royal Canin Medium Starter. Både valparna och India får samma foder.
Dock är det inte detta foder som du som valpköpare ska ge din valp när den flyttar hem till dig. Nä, då är inte valpen "Babydog" längre utan en underbar, bitig och busig "puppy".
Det är det här fodret du ger din valp i sitt nya hem. Jag börjar införa fodret när valpen är 7 veckor för att det inte ska bli en chock för magen med både flytt och nytt foder.

Idag blev valparna försäkrade för Dolda fel hos mitt försäkringsbolag - Sveland. http://www.sveland.se/main/default.asp?id=2&langid=1
Ett försäkringsbolag som JAG tycker är väldigt bra. Har bra villkor och täcker mycket. Dessutom har jag den bästa handläggaren man kan tänka sig. Viktigt när man har uppfödning. Svarar alltid snabbt och korrekt på alla mina frågor.

I helgen ska jag också skicka in registreringsansökan till SKK för deras kennelnamn. Då får varje valp ett eget kennelnamn LIGHTSCHAPS LOTUS ... samt ett eget registreringsnummer (individnummer) som man om någon vecka kan läsa på SKK:s hemsida om du söker upp India via hennes registreringsnummer, SE43939/2012.

Veterinärbesiktning med besiktning, chipmärkning samt vaccinering mot Kennelhosta, Smittsam leversjukdom, Valpsjuka och Parvovirus är inbokat till torsdagen den 28/5 kl 11.00. 

Kvar nu att berätta är valparnas vikt men det får jag ta lite senare idag när jag vägt dem samt avmaskat. Avmaskning görs vid 3, 5 och 7 veckor. Idag står det Milbemax på matsedeln.

Lägger in en liten bild på India som valp och unghund. Alla vet hur mörk hon blivit idag men så mörk blev hon inte förrän hon blev runt 2 år. Ni ser vad en Schapendoes kan ändra färg.


India ca 5 mån.
India 6,5 vecka
India snart 3 år.
Igår var det som sagt dags för mig att hålla min valpkurs och Fortsättning 1-kurs på Realgymnasiet i Malmö. Det var som vanligt en väldigt trevlig kurskväll då jag hade min fina Klinga med mig som arbetskamrat. Dock tyckte hon inte det var lika kul i början och var allmänt sur och stingslig. Men efter att fått vara med och busa lite på valpkursen, eller rättare sagt upprätthålla ordningen blev hon åter den glada och mysiga Klinga som jag är van vid att ha med mig.

Klinga ligger fint på sin bädd och inväntar en arbetsuppgift.
Video från valpkurs
 
Fortsättning 1 försöker sig på övningen "Hissen"
Vi hade också lite utprovning av den underbara "Antidrag-selen! Metizoselen som vi har försäljning på. Vid intresse kontakta min dotter sara.ottosson89@hotmail.comsara.ottosson89@hotmail.com

 
LS Kiwi Moon och "brorsan" Kokos testar selen.


Mer info om selen hittar du på tillverkarens hemsida http://www.metizodezign.se/
 
Nä, nu får jag ta tag i dagen. På återhörande. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.