Onsdag = bloggtid!

Ja, då var det åter igen onsdag. Onsdag betyder ledig dag från jobbet och tid för att skriva blogg, fixa med hemmet och mycket mera. Det är skönt med en ledig dag mitt i veckan. Arbetsveckan blir så mycket lättare då.

När jag satte mig vid frukostbordet denna morgon kom jag på att det var en hel vecka sedan jag åt min älskade frukost hemma. Torsdag-igår har jag ätit frukost i bilen på väg mot jobbet. Vad jag har saknat denna enkla men ack så goda frukost.
Solen sken när jag vaknade efter en hel natts god sömn. Äntligen skulle jag få ta hundarna och gå en härlig morgonpromenad med dem. Även det en hel vecka sedan.
Både dem och jag njöt av vår lilla stund tillsammans.
Under tiden som vi var ute på vår morgonpromenad åt valparna sin älskade frukost - en ordentlig portion getmjölk.

Dem har blir så runda och goa under den senaste veckan, dvs sedan de började få 4 mål uppblött torrfoder/dag samt en portion getmjölk på morgonen och ibland på kvällen.

Valparna 3,5 veckor gamla:
  • PENNIEH /svart tik: 1257 g, total ökning 922 g.
  • BLIXTEN/grön hane: 1393 g, total ökning 1019 g.
  • ELLEN/Ljusblå tik: 1487 g, total ökning 1129 g.
  • MÅNS/Lila hane: 1202 g, total ökning 880 g.
  • CELINEH/Gul tik: 1243 g, total ökning 952 g.
  • CHARLIE/Rosa hane: 1373 g, total ökning 1034 g.
  • CLARAH/Vit tik: 1362 g, total ökning 982 g.
  • ELZA/ Mörkblå tik: 1162 g, total ökning 817 g.

Dem här vikterna är ganska preliminära då jag inte fick tag i bästa vågskålen. Det var inget kul att vägas sa dem och sprallade runt. Men du får i alla fall lite hum om hur stora valparna nu har blivit.
Från skrivande stund.

I morgon ska dem åter vägas och då måste jag ha exakta vikter för det är dags för avmaskning. Mina elever i ÅK 2 kommer på besök för lektion i avel och då ska dem få väga, avmaska valparna samt klippa klorna på dem. Måste ju spara lite arbete så de har något att göra på sitt besök.

Vi har haft en hel del valpköparbesök under helgen och även idag blir det ett sådant. Alla valparna utom 2 har nu funnit sitt hem och vi är så glada för de familjer som hittat oss. Kvar att tinga finns
Blixten och Celineh, en blå/svart hane och en vit/svart tik. Två helt underbara, kelna och mysiga valpar som kommer förgylla de familjers liv som de kommer få flytta till runt 3 oktober.
Tik Gul

Hane grön
Avslutar dagens inlägg med lite bilder som togs i helgen.






 Sista filmen, Stella myser med valparna.

Önskar dig en trevlig onsdag. Kramiz.

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.