I solskenet.

När det är helg brukar D ta ut hundarna på morgonpromenad medan jag fixar frukost. I dag gjorde vi tvärtom, jag tog ut hundarna och med fick kameran följa.

Heidieh, Klinga, Stella och Bonzo.
Heidieh

Stella

Stella

Gamla Bonzo


Fina Frigg

Frigg

Frigg

Flygande Stella

Stella

Heidieh och Frigg på musjakt.

Fina underbara Chia

Klinga

En underbar morgon.


Goa lilla Klinga.
Tyvärr ville inte kameran ställa in sig riktigt så många delar av filmen är suddig.

En härlig morgon och så klart fick även dräktiga India följa med ut. Idag är vi på dygn 45.
86 mm. Färgmarkeringar börjar synas och pälsen växer ut. Tassarna och trampdynorna är färdigbildade. Förkalkning av de nedre premolarerna. Vidareutveckling av kotorna i ryggraden och bäckenet.
Tänk att valparna nu är hela 8 cm långa, ungefär som en tändare. Jag känner på magen flera gånger om dagen men ännu har jag inte känt någon riktig rörelse, dock har jag kunna känna något svagt men är osäker på om det är India´s mage som rör sig. Tänk att det är lika spännande varje gång <3
Vecka 6;(fyrtiotvå dagar) Fostren är nu ca 7 cm långa och man kan se att delar av rörbenen har börjat förbenas. Päls börjar växa runt dag 45.
Vecka 7;(Fyrtionio dagar) Fostren är nu 10 cm långa. Livmodern fyller stora delar av buken. Vid den här tiden brukar fostren vara så starka att man kan känna och senare också se fosterrörelser genom bukväggen.
Vecka 8;(femtiosex dagar) Livmodern är mycket stor och fostren kan röra sig tämligen fritt i fosterhinnorna. Fostren är nu ca 15 cm långa.
Vecka 9;(Sextiotredagar) Valparna är mellan 16-18 cm långa när de föds. De är ordentligt behårade och ögonen är slutna. SÅ gott som hela skelettet är nu förbenat.
Fina vackra India, dygn 45.
 Pigg och glad och rör sig som en flodhäst <3

Nu är det dags att ta tag i söndagen. Önskar dig en trevlig dag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Gick åt fanders.