Har lite skrivartorka denna morgon pga "dumpning" av frukosten som jag åt alldeles för snabbt. Dumpar gör man om man som jag är GBP-opererad och äter fel mat eller fel på annat sätt. Jag har ingen magsäck som tar upp maten och sen portionerar ut den till tarmarna. På mig går maten rakt ner i tarmarna och då tas för mycket socker och fett upp vilket blir orsaken till illamående, kallsvettningar, rapningar och enorm trötthet. Det här går över igen men kan ta sin lilla tid. Helst av allt skulle jag nu vilja krypa ner under täcket och sova bort obehaget men det finns det inte tid till.
Idag är valparna 2 dygn gamla. Alla mår toppen. Äter som hästar och bajsar likaså :-)
Dem har redan växt så otroligt mycket. Runda och goa om magen. Pigga och alerta. En helt underbar valpkull <3

Vikt dygn 2:
  • Mr GUL: 496 gram. Ökat 54 gram, total ökning 90 gram.
  • Mr BLÅ: 392 gram. Ökat 35 gram, total ökning 82 gram.
  • Mr ROSA: 447 gram. Ökat 40 gram, total ökning 91 gram.
  • Mr LILA: 484 gram. Ökat 46 gram, total ökning 97 gram.
  • Mr RÖD: 442 gram. Ökat 63 gram, total ökning 110 gram.
  • Fr SVARTVIT: 422 gram. Ökat 55 gram, total ökning 100 gram.
  • Fr SVART: 363 gram. Ökat 42 gram, total ökning 62 gram. En liten tjej men pigg och frisk.
Natten har varit hyfsad. Lite mer sovstunder än igår natt men ändå en hel del vakentid. Speciellt framåt morgonen blev det väldigt oroligt och mamma India var inte ett dugg intresserad av att hjälpa mig bajsa valparna. Jag fick mina misstankar och tog tempen på henne - 39,2 grader! Se där, lite lätt feber hade hon. Efter någon timme piggnade hon till, gick ut och kissade och grävde och sen tvättade hon sina valpar utav bara den.

Hon ville inte alls äta mat igår. Jag gav henne getmjölk i massor vilket var det enda som gick ner. Nu i morse åt hon en stor portion torrfoder med god aptit. Härligt. Hon var också pigg och aktiv på morgonrundan.
Det råder lite stress hos övriga tikar i flocken. Frigg, som är den som hade valpar sist, är helt hysterisk så fort hon hör ett litet valpljud. Hon tror det är hennes valpar, liksom Heidieh som är mamma till India. Båda de två har full koll på vad det är som finns i vårt sovrum på ovanvåningen och hade de fått en chans hade dem suttit i valplådan.

Noggrann kontroll av det jag bar ner från sovrummet efter valpningen. Frigg är halvvägs inne i tvättmaskinen.
Dags att plocka undan dagens frukost och sen står det städning på ovanvåningen på schemat. Önskar dig en trevlig lördag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Gick åt fanders.