Ombyte förnöjer.

Vaknar vid 7 av ett smatter mot sovrumsfönstret. Amen åhhh... en regning dag :-( Så otroligt tråkigt när det nu närmar sig 4 härliga helgdagar. Det är påsk och för mig betyder påsk varmt och skönt väder och en massa utevistelse. Men men, man kan inte få allt här i livet. Jag får i alla fall vara glad över att ha min älskade D hemma mer än bara lördag och söndag.
Jag med India, Chia, Frigg och Klinga vid kopparhatten 2016.

När jag väl kommit upp ur sängen runt 9 hade det slutat att regna och jag tog en morgonpromenad med hela stora gänget. 1 ordinarie saknas (Heidieh) och 2 extrahundar (Lady och Ariel, brun och vit) hänger på.
Ikväll åker "vita Fluff"-Ariel, hem till vår dotter Sara som egentligen är den som skulle passa henne under familjens semesterresa. Dock upptäckte vi att Ariel löper/höglöper och det innebär att Sara inte kan ha henne med på sitt hunddagis om dagarna (Gåsebäcks Hunddagis, Helsingborg), som var tänkt. Hon kan inte heller vara ensam hemma hos Sara från tidig morgon till sen kväll så därför fick hon vara hos oss denna veckan. Nu är det helg och Ariel ska vara hos Sara till familjen kommer hem.

I morgon, fredag, åker Lady till familjen som ska ta henne med sig hem till sin familj i Norge. Vi har haft Lady hemma hos oss i flera månader så det kommer bli mycket tomt utan henne. Du kan följa Lady på hennes kennelhemsida (Happyschaps Kennel)

När de här två lämnar kommer en av våra foderhundar tillbaka hem till oss. Hennes matte mår väldigt dåligt och behöver vår hjälp ett bra tag fram över. Det är lilla Daiki som du kan läsa mer om via hennes hemsida.
Det är lite ombyte i flocken här för tillfället. Dock är snart hela flocken samlad.

Igår, dagtid, hade vi besök i valpkullen. Det var LS Magic Lilly med familj som var på besök. Först fick Lilly busa lite med hundgänget och mamma Klinga, sen när Stella tröttnat och lämnat valparna fick Lilly komma in och hälsa. Familjen med barn satt redan mitt uppe i valpkullen. Lilly tyckte det var ett konstigt gäng som traskade runt där på filten och låg i mattarnas knä, där ville hon också vara ju.
Jag får ofta frågan om man kan skaffa valp om man redan har katt i familjen. Ja, vad kan jag svara på det annat än att Ja, det kan man absolut göra. Valparna som kommer härifrån är mycket vana vid katter och hundar som inte tillhör flocken. Igår när vi hade besök delade Gustav och fröken Lila famn under lång tid. Gustav kollar till valparna minst en gång om dagen och kan man dessutom ligga i en famn och mysa kan det inte vara bättre, tycker han.


Valparna fick också känna på känslan och lukten av barn som inte nått sin könsmognad. Människor i olika åldersperioder luktar olika så denna socialisering är viktig.

Denna tjej ÄÄÄÄÄÄÄÄÄLSKAR alla valparna och tycker faktiskt att man kan få en GRATIS! Att Lilly bet henne titt som tätt som valp, ja det har man glömt 😁 Hon är så go, lilla hjärtat.

Idag har valparna fått träffa på en ny hund, Ariel. När Stella är hos valparna får hon vara där i fred från hundar som inte tillhör flocken. Vår egen flock kommer och går och det har Stella accepterat fullt ut. Tror att hon gör detsamma med Lady och Ariel, men jag vill inte ens testa. Stella ska ha det lugnt och fridfullt med sina valpar.Hon skulle säkert kunna tillbringa hela dagarna inne hos valparna, men se det går inte.

Nu håller inte valparna sig längre på den mjuka filten, nä nu traskar de runt i hela köket. Äntligen kan jag flytta deras sovplats bort från den plats där jag står när jag fixar mat mm. Nu ska jag fixa små bäddar lite här och där. Det är också massor av bus under deras vakenstunder. Det morras och igår hörde jag första försök till ett skall 😊 Det lät såååå sött.Det blir mer och mer riktigt bus för varje timme som går. Mina goa små ungar.
I och med att de blir rörligare blir det också mer jobb för golvmoppen :-) Nu är det slut med att låta mamma Stella städa bland sina barn. Snart börjar inlärningsperioden och om mamma går och äter deras bajs finns det risk för att valparna lär sig att det är så man ska göra, man ska städa upp efter sig själv. Sånt beteende vill jag absolut inte ha. Nä, nu är det dags för mig och golvmoppen att börja göra lite jobb.

Fortfarande har fröken Rosa inte hittat sitt eget hem. 

En underbart söt liten tjej som är framåt, nyfiken och så otroligt kelen. Intresserad?

Igår var min sista arbetskväll för denna veckan. Det blir lite datorjobb denna torsdag men jag har ingen kurs att ta mig till när familjen har ätit middag. Ett valpköparbesök väntar men det är bara trevligt. Igår var alltså sista arbetskvällen och det stod stadsträning på Schemat. Vi utgick från Eslöv, tog tåget mot Lund och där gick en stadsträningsrunda. Här kommer en hög bilder.

Tränar att gå bakom i öppen trappa.

Sitt kvar på olika etager.

Hälsa fint.

Balansgång

Åker tåg hem.
Det var mina bilder. Här kommer bilder som en av kursdeltagarna har tagit.

Det var en helt perfekt kurskväll. Jag var så nöjd när jag åkte mot hemmet. Med mig på träningen hade jag Klinga som uppförde sig lika galant som vanligt.

Ja, det är alltså torsdag idag och det är 1,5 dygn kvar till Lady ska åka över gränsen mellan Sverige och Norge. För att komma in i Norge måste man vara avmaskad mellan 1-3 dygn innan. Om en liten stund ska alltså hon och jag bege oss mot veterinären för att få in denna avmaskning i passet. Därefter  blir det lite bokföring och annat tråkigt.

Önskar dig en trevlig torsdag. Kramiz

Litet lästips: http://agris.se/2017/02/16/fastingmedel-till-hund-granskas-efter-larm/

Kommentarer

Populära inlägg

Gick åt fanders.