Mysko morgonpromenad

Natten har varit lugn på alla sätt och vis. Jag har sovit gott, man och son har sovit gott, hundarna har sovit gott och Frigg har varit så lugn som man kan vara när man är så här nära en förlossning.
Frigg som valp <3
Pappa Bluey som valp / Kari Skjelle

Idag är det dygn 59 i dräktigheten och i magen är det full rulle. Det sparkas och det snurras runt precis överallt. Magen är rund som en boll och Frigg vet inte riktigt hur hon ska ligga för att den stora magen ska få plats.

Men från att allt är lugnt blev det plötsligt lite "oro". Tog ut hundarna på en promenad och Frigg var inte alls som hon var igår och hela dräktigheten tidigare. Hon orkade knappt gå!
I morse hängde hon med ut på morgonpromenaden men hon var inte alls som hon brukar vara. Hon gick hela rundan med tunga och långsamma steg, lätt flåsande.

När vi kom hem bjöd jag på god mat men hon tog bara ett par tuggor. Allt hon nu gör, gör hon i slowmotion. Är det på gång tro?

Frigg är alltid väldigt sällskaplig men denna förmiddag drar hon sig hela tiden undan från mig och flocken. Är vi i köket ligger hon i hallen. Är vi i hallen går hon till köket. Hon ligger på det där speciella sättet med huvudet tungt ner mellan utsträckta framben. Mjölken har runnit till och hela Frigg verkar vara redo för att släppa ut sina valpar.

Denna torsdag kommer alltså helt och hållet ägnas åt att studera Frigg för att inte missa när hon börjar föda första valpen. Som jag tidigare skrivit är Frigg en riktigt snabb valpföderska. Hon är inte alls som "regelboken" säger. Hunden tömmer magen, tempen går ner, hunden bäddar febrilt osv osv... Frigg har tidigare bara börjat krysta, helt utan förvarning.

Ja, det är en spännande tid som ligger för våra fötter. Önskar dig en trevlig torsdag.Kommentarer

Populära inlägg

Gick åt fanders.