Dygn 55 och rallymix.

Godmorgon kära läsare!

På tal om läsare. Man kan gå in och kika på var ifrån läsarna till bloggen kommer. Döm om min förvåning när jag i går eftermiddag ser att jag har 3 "läsare" från Vietnam. Vem sitt och läser min blogg där??? Det skulle jag så gärna vilja veta. Detta är ju hur kul som helst. Tänk att mina hundar är kända över hela världen :-) Så ni läsare från annat land kan väl göra ett litet tassavtryck via en liten kommentar? Hade varit så kul att se vem du är och hur du hittade min blogg. Kanske har du en blogg som jag kan få läsa och följa?

I dag råder ett otroligt lugn i detta huset. Gårdagens oro om förlossning är som bortblåst. Jag har inte hört ett enda ljud från Heidieh under hela natten, inte ens en dunkande svans när D steg upp ur sängen. Hon var superpigg på morgonrundan. Hon har ätit sin frukost i ett huj och mängder lagom för en häst. Hon pipgnäller inget när hon ligger ner. Förutom just nu i skrivande stund :-) Tempen ligger på stadiga 38,3. Nä, idag blir det då inga valpar förlösta! Det är jag helt övertygad om. Dock vet jag att det kan ändra sig snabbt men nä, hon är alldeles för pigg och lugn. Säkert lugnet före stormen som råder.

Vad är det som händer nu då i hennes mage? Lite surfande på nätet efter information att delge dig som önskar veta... Hittade min gamla blogg :-) som handlade om när Chia väntade en valpkull på samma dygn;
Vilken natt vi har haft! Nu vågar jag inte låta Chia sova själv på nedanvåningen längre utan vill ha koll på henne dygnet om. Vi lämnar inte henne själv hemma heller längre och det är absolut förbjudet med långpromenader samt bilåkning under dem återstående dagarna. Nu bara väntar vi!!! I natt ja. Jag var så trött när jag gick och la mig men det var helt omöjligt att somna pga att Chia flåsade så otroligt mycket och vankade fram och tillbaka. Jag var säker på en förlossning vilken minut som helst. plötsligt fick jag en tanke på hennes försäkring. Är den ok? Mitt i allt detta fick jag en dumpning för jag åt några dumma godisbitar i går kväll till filmen. Fick iväg ett sms till min underbara försäkringsrådgivare och fick svar i morse. Allt var i sin ordning, precis som jag misstänkte men vill alltid göra en extra koll. Man vet ju inte vad som kan hända vid en förlossning. Chia flåsade, vankade runt och bäddade. Bäddar gör tiken när den har värkar för att få igång arbetet bättre. Det var väldigt oroligt fram till kl 5 då hon och jag tog en kisserunda. Därefter gick hon ner i det svalare köket och la sig och jag lät henne vara där. Efter 5 sov vi båda två! Nu på morgonen har hon ätit som vanligt och beter sig som vanligt. Hon sover mycket men det är inte konstigt att hon är trött med tanke på den tyngden hon bär runt på. Hon gillar ost men ville inte ha en skiva i morse men skinka gick ner så ja... jag tror något är på gång faktiskt. Man räknar ju 63 dygn från ägglossning och hon har säkert haft ägglossning ett par dagar innan parningen så då bör det snart vara på gång. Dagens mått: mage: 86 cm (ökat 2 cm sen igår) midja: 79 cm (ökat 1 cm sen igår)
Dagen består av att plocka undan julen (blev inte klar igår) samt sterilisera förlossningstillbehör och göra en bricka färdig. Valplådan står på plats och är bäddad. Filtar och lammullsfällarna är tvättade och hänger på tork. Ja, vi är redo för nya familjemedlemmar!
Här slutade det med 11 stycken Moonare :-)
Så här utvecklade är valparna nu. Bilden visar en valp på dygn 55. Helt otroligt... Jag kan tydligt höra valparnas hjärtljud med hjälp av ett stetoskop. Ett valphjärta i magen tickar med ca 200 slag/minut. Det går undan :-)
Valparna förflyttas sakteliga bakåt i magen. Någon/några dagar innan förlossning känns det nästan som om tikens mage "hänger" mot låren. Jag kände igår och njä... det är nog någon/några dagar kvar.  Men hon är ju bara på dygn 55 av 63 så vad stressar jag med? Jo, alla våra tikar har fött på dygn 56-59. Ingen har någonsin gått 63 dygn. Heidieh födde på dygn 57 förra gången, dvs på torsdag. Inte konstigt att jag börjar förbereda mig mentalt för en förlossning. Magen har tagit nya tag och växt rejält sen igår. Dagens mått: mage: 80 cm midja: 77 cm Ja, idag tror jag alltså att det är en lugn dag. Det blir förmodligen kurs ikväll, inkallning och samarbete i Lund. Kan inte tänka mig annat. Vi tar varje dag som den kommer nu framöver...
Du får lov att vila dig mot mig, älskade mamma.
India! Mitt underbara lurvtroll... Denna hund. Någon måste ha kidnappat min trygga och människoälskande India och satt hit någon helt annan klonad sak. Hon blir 9 månader den 2/3 och hon bör börja löpa vilken dag som. Hon är mitt uppe i sin fysiska könsmognad vilket innebär progesteronrusningar, hormonrusningar, ökade rädslor och allt annat som hör denna period i livet till. Just nu är hon t om nästan rädd för sin egen skugga. I går var det katastrof. Vi var i Lund och tränade Rallymix. Hon tränade med Husse och som vanligt var hon en klippa. Plötsligt skjuter någon idiot iväg en smällare i närheten av vårt träningsområde och där var motivationen slut! Svansen mellan benen och skakande sprang hon in under ett bord och satte sig. Totalt panikslagen suck. Alla hundarna började så klart skälla vilket inte gjorde hennes rädsla mindre. Efter en stund återfanns lugnet och träningen kunde fortsätta... tills idioten avfyrade nya raketer. Det var bara att lägga ner Indias träning och låta henne hantera situationen. Fan fan fan, säger jag!!! Har jag skapat en skotträdd hund nu? NÄ, vad tänker jag nu då? Klart jag inte gjort. I dag åker skivan fram med smällare, skott mm så ska den få "rulla" här hela dagen lång... En cd jag rekommenderar varmt! Börja på väldigt låg volym och öka när hunden är redo.
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9187652463 Plötsligt har hon också blivit "rädd" för människor :-) Denna hund som tar emot alla människor med öppna tassar... I morse höll hon på att svimma när vi gick förbi skolgården. Det fanns människor där inne!!! Nämen, oj... här har vi gått förbi 100 gånger och det finns människor där inne varje gång :-) I dag upptäckte hon plötsligt dessa farliga gestalter som gastade och hojtade och ville kela med henne, precis som varje gång vi passerar. Vi mötte folk på gångstigen. Jag fryser fast, sa India! Den mötande var Adams kompis som är här titt som tätt men oj vad han var farlig! En påse i en buske höll på att äta upp den stackars hunden. Du milde säger jag bara... Att allt var extra läskigt idag beror säkert på gårdagens stresspåslag av smällarna. Stresshormonerna tar ett helt dygn för att försvinna ur kroppen. Därför tog jag den vanliga trygga promenaden tänkte jag... Hmmm så fel jag hade... Trygg??? Hon höll ju på att bli uppäten... Tur att jag hade fyllt fickorna med godis för det blev en massa och åter massa skvallerträning.
Du som gjort bytet - var snäll och hämta denna klonade hund och ge tillbaka min vanliga India! :-)

Rallymix. Igår ja, då var det gång 2 på min älskade Rallymixkurs. Oj, vad kul vi hade. Jag gjorde samma bana som vi avslutade med förra veckan. Där värmde vi upp oss själva och hundarna. Sen byggde jag 2 nya kombinationer med nya skyltar. Eftersom jag kör kursen på endast 3 gånger är det intensivt och det blir bara att känna på skyltarna och förstå deras betydelse. Men vilka deltagare jag har!!! Dem jobbar med sina underbara hundar så svetten lackar. Jag har så otroligt kul och 1 1/2 timme bara flyger iväg. Vi avslutade med en bana jag byggt hemma men då jag också är lite ringrostig så blev det ett lite fel här och ett där :-) Något deltagarna bara viftade bort med - äh, vadå... och tränade vidare. Jag skulle kunna hålla på hela kvällen! Vilka framsteg alla deltagarna gjorde. Hundarna började förstå att dem skulle följa ägarens handvisningar, godislockande mm. Dem började också förstå ägarnas olika sätt att belöna. Jag har lånat en film av min kurskompis Susanna där hon filmat en av sina kursdeltagare samt lagt dig skylten för att man ska se hur den utförs.

Jag försökte också filma lite från vår träning igår men det var så mörkt så man ser nästan bara siluett :-) Det är min Fei med sin matte Lina som tränar Sitt Mellan. Hon kom mellan men dem glömde nog sitt hihi. Strunt samma... vi tränar och det ska göras med glädje. Glädje finns det massor av mellan Fei och Lina.


Till MIN stora glädje finns det en massa Lightschapshundar med på denna kursen :-) Det är Julia och Falla, Daniel och India, Maria och Milou, Lina och Fei samt Sandra och Elza. Förutom LS-hundarna har vi 2 andra helt underbara hundar och ägare. Åhhh jag vill inte att denna kursen ska ta slut! Helt underbara hundar och ägare och det är så fruktansvärt kul.

Har du inte testa på Rallymix tycker jag du ska göra det nu! Vi kör igång nya kurser vecka 12 i Lund, Malmö och Eslöv.

Jag hoppas innerligt att det blir tillräckligt med deltagare för att köra igång alla 3 kurserna. Du kan läsa mer om tider mm på vår hemsida www.bonizashundskola.se/rallymix samt mer om sporten på www.rallymix.se Häng på! Sporten passar ALLA hundar och ALLA hundägare! Ingen är för ung eller för gammal för att träna. Inget funktionshinder är för stort för att kunna träna. ALLA ÄR VÄLKOMNA! Har man ambitionen att tävla i sporten gör man det, vill man bara aktivera sin hund gör man det. Man sätter själv gränserna för hur petnoga man ska vara.

Här kan du läsa lite om 2 av deltagarnas upplevelse av vår Rallymixkurs;
Det var en väldigt lyckad kväll och jag fick bilder på trötta hundar efter en lyckad kurskväll med nöjda mattar :-)
En trött Fei och en trött matte Lina <3
En otroligt trött Fei :-)
En totalt utmattad Elza <3
 Dock hade jag inte någon trött hund när jag kom hem. India var så full av stresshormon efter kvällens skjutande så det tog lång tid innan hon kom till ro. Hon tuggade lite oxöra och vankade lite av och an för att slutligen runt 22 falla ihop i en hög på soffan. Då först tog batteriet slut. I dag blir det en väldigt lugn dag för denna hund och hon får inte heller följa med på kvällens inkallning/följsamhetskurs i Lund. Nä, idag är det en välbehövlig vilodag så att stresshormonerna försvinner ur den arma kroppen.

Dax att plocka undan frukost och få lite annat gjort. Önskar dig en trevlig tisdag. Kramiz.

Kommentarer

Pia sa…
Va kul rallymixen ser ut :) Synd bara att skyltarna inte finns på deras hemsida, lär ta ett tag innan rallymixen hittar till Finland ;)

Som tur har vi fått rally lydnaden till vår förening :) så de e kul :)

Ha en bra dag! :)

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.