3 veckor och "urkdag".

När man fyller hela 3 veckor måste man tyvärr "plågas". Det står nämligen avmaskning på schemat då. Vägning, avmaskning och fotografering blev det denna lördagseftermiddag.
Idag blev det avmaskningsmedlet Banminth, som är väldigt milt mot små valpmagar. Nästa gång, vid 5 veckor blir det lite starkare medel, då jag upplevt att Banminth inte tar all mask. Men eftersom det är milt för magen är det bra att börja med.

Det spottades och frästes när valparna fick det i munnen. Illa att ta men gör gott i lilla valpmagen.



Lightschaps StarWars Yoda (blå)
Dagens vikt: 1540 gram.
Flyttar till Göteborg.




Lightschaps StarWars Chewbacca "Charlie"
Flyttar till Kungälv.
Dagens vikt: 1871 gram





 Lightschaps StarWars Kylo Ren "Ibb"
Flyttar till Träslövsläge eller Torslanda.
Dagens vikt: 1779 gram




 Lightschaps StarWars Darth Vader "Elvis"
Flyttar till Växjö.
Dagens vikt: 1622 gram




 Lightschaps StarWars Han Solo "Rudolf"
Flyttar till Träslövsläge eller Torslanda.
Dagens vikt: 1783 gram.




 Lightschaps StarWars Rey "Hjördis"
Flyttar till Gemla
Dagens vikt: 1430 gram.






 Lightschaps StarWars Leia "Signe"
Flyttar till Malmö.
Dagens vikt: 1629 gram.

Ja det var dagens vikt och lite nya bilder att hålla tillgodo med.

Idag fick jag hem Gandhi. Han åker nämligen på nytt friarstråk på tisdag, till en tik som inte kommer från min kennel. Jag känner mig hedrad, stolt och otroligt glad. Håller både tummar och tår att dem får till det.

Bildbevis på att en parning är genomförd.
Idag är ingen bra dag för vår lilla "Friggan" Hon är trött och vill bara sova i lugn och ro, tror hon mår illa. Jippie säger jag med lite dåligt samvete. Inte kul att må illa men för mig är det ett bra bevis på att hon är dräktig. Var inte alls intresserad av sin frukost, hoppas på bättre intresse när jag snart ska servera kvällsmaten.

Dags för mig att laga till kvällens middag. Ska avnjutas tillsammans med lite "Mello" på tv:n.

Heta blåmusslor med bacon

Musslorna blir, förutom att de får en härlig smak, skonsamt ångade i Crock-poten. Svårt att misslyckas!
Portioner: 2
Förberedelsetid: 15-20 min
Tillagningstid: 2-3 timmar på låg +1 på hög

Ingredienser

• 1 nät blåmusslor
• 1 pkt bacon
• 0,5 fänkål
• 2 dl vitt vin
• 3 stänger stjälkselleri
• 1 tsk salt
• 1 gul lök
• 2 krm vitpeppar
• 4 vitlöksklyftor
• Saften av 1 citron
• 0,5 röd chili
• 1 dl grädde

Gör så här

  1. Skrubba musslorna rena med en borste. Dra av ”skägget” om det finns något synligt. Släng trasiga musslor. Lägg dem i en bunke med kallt vatten och ställ in i kylen.
  2. Hacka lök, fänkål, selleri i 0,5cm bitar. Finhacka vitlök och chili. 3. Strimla baconet och fräs det i en panna tills det är lätt brynt. Sänk värmen, lägg i grönsakshacket och låt gå med någon minut under omrörning. Häll över i din Crock-pot.
  3. Tillsätt salt, peppar, vin och citronsaft. Rör om och sätt på locket. Ställ vredet på låg. Rör gärna om ett par gånger under tillagningen.
  4. En timme innan servering ändrar du till läge hög och tillsätter grädden.
  5. När vätskan börjat sjuda tar du ut musslorna ur kylen och slänger de som inte slutit sig. Fördela dem i grytan och sätt på locket. Det tar normalt 20-35minuter för alla musslor att öppna sig.
  6. Smaka av med mer salt, peppar och chili om så önskas. Strimla persilja och strö över. Servera genast.
  7. Serveringstips: Ett riktigt gott vitt bröd givetvis och en citronklyfta vid sidan av. Använd gärna musselskalen för att ösa upp av skyn.
  8. Att tänka på: Den relativt låga temperaturen gör att musslorna inte blir torra så lätt. Dock kan muskeln som håller skalet stängt behöva högre värme för att ge sig så du kan behöva hjälpa till lite för att öppna vissa musslor helt.
Önskar dig en trevlig lördagskväll. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.