Monicas mumsiga Älgstek

Måste dela med mig av ännu ett gott recept. Fredagens middag blev så lyckad.

Ingredienser:
  • 1 älgstek
  • salt o svartpeppar
  • Hackad purjolök
  • skivade morötter
  • Kantareller
  • 2-3 dl rött vin
  • 1 oxbuljongtärning alt, viltfond.
  • Vispgrädde.

Gör så här:
  1. Gnid in steken i salt och svartpeppar och bryn den i het stekpanna/gjutjärnsgryta runt om.
  2. Tillsätt lök och morötter. Fräs en liten stund.
  3. Häll på 1 dl vatten samt vinet.
  4. Lägg i buljong/fond.
  5. Lägg på lock och stek på svag värme till ca 65-70 graders innertemp i köttet.
  6. Tag upp köttet och låt vila insvept i folie.
  7. Häll ner vispgrädde i skyn tills du får lagom smak på såsen.
Serverade med rostad klyftpotatis (skalad och skivad potatis skuren i klyftor), rostad morotsstavar samt lökbåtar.



Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.