Monicas mumsiga Älgstek
Måste dela med mig av ännu ett gott recept. Fredagens middag blev så lyckad.
Ingredienser:
Gör så här:
Ingredienser:
- 1 älgstek
- salt o svartpeppar
- Hackad purjolök
- skivade morötter
- Kantareller
- 2-3 dl rött vin
- 1 oxbuljongtärning alt, viltfond.
- Vispgrädde.
Gör så här:
- Gnid in steken i salt och svartpeppar och bryn den i het stekpanna/gjutjärnsgryta runt om.
- Tillsätt lök och morötter. Fräs en liten stund.
- Häll på 1 dl vatten samt vinet.
- Lägg i buljong/fond.
- Lägg på lock och stek på svag värme till ca 65-70 graders innertemp i köttet.
- Tag upp köttet och låt vila insvept i folie.
- Häll ner vispgrädde i skyn tills du får lagom smak på såsen.
Kommentarer