Monicas mumsiga lax.
Måste dela med mig av den middag jag gjorde i går kväll. Det blev så underbart gott. Jag har inga exakta mängder mm utan jag berättar ingredienserna så får du smaka dig fram till vad som blir bra.
Ingredienser:
Gör så här:
Till detta serverade jag Hasselbackspotatis.
Ingredienser:
- Lagom stor bit av färsk laxsida.
- Salt
- Citronpeppar
- hackad gul lök
- Färska skivade champinjoner
- 5 dl creme fraiche
- 1 dl matlagningsgrädde
- Hackad färsk dill
- Hummerfond
- Vitt vin
- Rivet skal av 1 citron.
- Saften från 1 citron.
Gör så här:
- Lägg laxsidan i en ugnsfast form med skinnsidan neråt.
- Strö på salt och citronpeppar samt den hackade löken och skivad svamp.
- Sätt in ca 5-10 min i ugn, 200 grader.
- Rör under tiden ihop såsen; Creme Fraiche, matlagningsgrädde, vitt vin, dill och hummerfond, citronskal och citronsaft.
- Ta ut laxen och häll över såsen.
- Sätt tillbaka i ugn ca 30 min.
Till detta serverade jag Hasselbackspotatis.
Kommentarer