Kvällsmat.
Godkväll!
Nu har jag varit i farten och mixtrat med mat igen. Till kvällens tv-program ska vi äta 2 goda pajer, Tacopaj och kycklingpaj. Jag tog vad jag hade i kylen och slängde ihop 2 vad jag hoppas, mumsiga matpajer.
Här är recepten;
För 4 personer.
150 g smör
3 msk kallt vatten
300 g blandfärs
1 påse tacokryddor
1/2 hackad gul lök
1 röd paprika
1 pressad vitlökskrydda
1/2 burk Tacosås medium
2,5 dl creme Fraiche
1 dl maglagningsgrädde
riven ost
Börja med att göra pajdegen.
Häll mjöl, smör och vatten i en skål och knåda samman till en deg. Låt vila en liten stund i kylen.
Smöra under tiden en pajform.
Tryck ut degen i formen och uppåt kanterna.
Grädda i ugn 225 grader ca 15 min.
Gör under tiden Tacoröran i en stekpanna på spisen.
Bryn färsen. lök och paprika tills grönsakerna blir mjuka. Häll sedan på tacokrydda och 1/2 dl vatten samt tacosås. Låt koka ihop tills färsen är "torr". (Har du rester från tidigare Tacokväll fräser du endast grönsakerna mjuka och häller sen i tacofärsen.
Blanda ner Creme Fraiche samt matlagningsgrädde.
Kok ihop tills vätskan är borta.
Häll tacoröran i det förgräddade pajskalet. Strö över rikligt med riven ost.
Grädda i 200 grader ugn ca 30 min eller tills pajen känns klar.
Servera pajen med en fräsch grönsallad.
För 4 personer.
150 g smör
3 msk kallt vatten
1/2 grillad kyckling
100 gram färska champinjoner
1/2 gul hackad lök
1 gul hackad paprika
1 liten burk majskorn
1 dl vitt vin
2,5 dl kesella
3 msk Creme Fraiche
2 kycklingbuljongtärningar
Curry
paprikakrydda
Cayennepeppar
Börja med att göra pajdegen.
Häll mjöl, smör och vatten i en skål och knåda samman till en deg. Låt vila en liten stund i kylen.
Smöra under tiden en pajform.
Tryck ut degen i formen och uppåt kanterna.
Förgrädda pajskalet i ugn 225 grader ca 15 min.
Fräs under tiden lök, paprika, skivade champinjoner tills det blir mjukt. Tillsätt kycklingköttet, majskorn, vitt vin, kesella, creme Fraiche, buljongtärning samt kryddor efter smak. Låt alltsammans koka ihop tills vätskan är borta.
Häll kycklingröran i pajskalet. Strö över riktiligt med riven ost.
Sätt in pajen i 200 grader ugn ca 30 minuter.
Bjud en fräsch sallad till.
Nu har jag varit i farten och mixtrat med mat igen. Till kvällens tv-program ska vi äta 2 goda pajer, Tacopaj och kycklingpaj. Jag tog vad jag hade i kylen och slängde ihop 2 vad jag hoppas, mumsiga matpajer.
Här är recepten;
Monicas Tacopaj
För 4 personer.
Fick tacofärs över från gårdagen och vad är då bättre att använda den till än att göra en mumsig paj?
Ingredienser
3 dl vetemjöl150 g smör
3 msk kallt vatten
300 g blandfärs
1 påse tacokryddor
1/2 hackad gul lök
1 röd paprika
1 pressad vitlökskrydda
1/2 burk Tacosås medium
2,5 dl creme Fraiche
1 dl maglagningsgrädde
riven ost
Gör så här
Häll mjöl, smör och vatten i en skål och knåda samman till en deg. Låt vila en liten stund i kylen.
Smöra under tiden en pajform.
Tryck ut degen i formen och uppåt kanterna.
Grädda i ugn 225 grader ca 15 min.
Gör under tiden Tacoröran i en stekpanna på spisen.
Bryn färsen. lök och paprika tills grönsakerna blir mjuka. Häll sedan på tacokrydda och 1/2 dl vatten samt tacosås. Låt koka ihop tills färsen är "torr". (Har du rester från tidigare Tacokväll fräser du endast grönsakerna mjuka och häller sen i tacofärsen.
Blanda ner Creme Fraiche samt matlagningsgrädde.
Kok ihop tills vätskan är borta.
Häll tacoröran i det förgräddade pajskalet. Strö över rikligt med riven ost.
Grädda i 200 grader ugn ca 30 min eller tills pajen känns klar.
Servera pajen med en fräsch grönsallad.
Monicas gula kycklingpaj
En underbar rätt med solens färg. Till denna paj använde jag det kycklingkött som blev över efter att vi haft kokt kyckling till middag i fredags.
Ingredienser
3 dl vetemjöl150 g smör
3 msk kallt vatten
1/2 grillad kyckling
100 gram färska champinjoner
1/2 gul hackad lök
1 gul hackad paprika
1 liten burk majskorn
1 dl vitt vin
2,5 dl kesella
3 msk Creme Fraiche
2 kycklingbuljongtärningar
Curry
paprikakrydda
Cayennepeppar
Gör så här
Häll mjöl, smör och vatten i en skål och knåda samman till en deg. Låt vila en liten stund i kylen.
Smöra under tiden en pajform.
Tryck ut degen i formen och uppåt kanterna.
Förgrädda pajskalet i ugn 225 grader ca 15 min.
Fräs under tiden lök, paprika, skivade champinjoner tills det blir mjukt. Tillsätt kycklingköttet, majskorn, vitt vin, kesella, creme Fraiche, buljongtärning samt kryddor efter smak. Låt alltsammans koka ihop tills vätskan är borta.
Häll kycklingröran i pajskalet. Strö över riktiligt med riven ost.
Sätt in pajen i 200 grader ugn ca 30 minuter.
Bjud en fräsch sallad till.
Redigerar inlägget senare med bild och utlåtande om hur pajerna smakade...
Kommentarer