Det har gått troll...

Kan knappt tro att det här är sant. I går morse ringde dottern mig och "beklagade" sig över att henne ena katt verkade fått Urinvägsinfektion. Rådde henne till att gå till veterinären. På eftermiddagen håller jag på att dammsuga och plötsligt blir jag akut kissnödig, så akut att jag knappt kan hålla mig de få stegen jag hade fram till toastolen. Väl på plats förstod jag varför, det gjorde sjukt ont att kissa. Jag hade fått UVI! Nu på morgonen pratar jag som vanligt med en av mina bästa vänner. Hon har fått UVI och väntar på läkartid. Vad är detta???

 Det har gått troll i UVI! Verkar smitta på distans eller något. Om du inte vill ha UVI ska du kanske inte fortsätta läsa :-) Men vet inte vad denna sjukdom tar sig till.

UVI ja, sjukt att det kan göra så jävla ont. Ja jag svär, men jag kan inte beskriva smärtan med bättre ord. Det gör så ont att kissa och det gör så ont att inte kissa. Hela eftermiddagen igår bodde jag på toalettstolen så jag bara kunde låta det rinna när det rann till. Det var det enda jag stod ut med. Proppade i mig medicin (har hemma då detta är en ganska vanlig åkomma på mig) samt 2 Alvedon och väntade på effekt och lindring av Alvedonen. Men det kom ingen lindring så jag stoppade i mig ytterligare, denna gång 1 Voltaren. Efter ca 1 1/2 timme blev jag hjälpt såpass att jag kunde lämna toalettstolen och förflytta mig till soffan tillsammans med filt och värmedyna på magen. Till detta började jag också få feberfrossa. Jag har aldrig någonsin haft UVI så här intensivt! Aldrig haft feber och Alvedon brukar hjälpa så pass att jag kan vara rörlig. Under kvällen började jag dessutom kissa blod, vilket heller aldrig hänt.

Hur kan må bra ena minuten och bli så dålig nästa minut? Enda jag kände tidigare på dagen var att jag var ovanligt trött men det trodde jag berodde på den långa promenaden dagen innan. Så här med facit i hand känner jag faktiskt igen den där klassiska tröttheten som alltid infinner sig innan UVI bryter ut. Jävla UVI, jag har inte ork, tid eller lust för sånt här just nu. Hela gårdagen blev ett enda kaos :-(

Jag hade planerat så mycket för min älskade tisdagskurs. Vi skulle vara utomhus och vi skulle jobba i stationer och med bana. Jag gjorde skyltar och massa annat och vips så kunde jag inte hålla kursen utan fick lämna över till D som var snäll nog och ställde upp. Nu låg jag här på soffan medan han och kursgänget hade kul :-(


Sitter också här och är avundsjuk på några andra hundägare vars tikar nu börjat löpa. Varför i hela fridens namn ska min tik vara så himla senfärdig? När ska hon kommer igång? Hur länge ska jag behöva vänta? Hur länge ska valpköparna behöva vänta? Framför allt, hur länge står valpköparna ut med att behöva vänta??? Men vad kan jag göra åt saken? Inte ett enda dugg! Jag kan bara tålmodigt vänta och vänta och vänta och innerligt hoppas att hon snart sätter fart. Hon visar alla symptom på närstående löp men absolut inte i bakdelen. Snälla, rara, söta India... KOM IGÅNG NU!!!!!

Ja, det var dagens trissta rapport. Ingen kul läsning och jag hoppas innerligt att du nu inte blir smittad ;-) Avslutar med lite bilder på fina LS-schappar som dykt upp på mail, SMS och i LS-gruppen de senaste dagarna.
Meja Pion som bor på Öland.

Meja Pion med lillhusse.
Selma Tulpan med "storasyster"

Selma Tulpan

Tulpanerna (mamma: LS Elza, Pappa: Jolly Bob av Ulfsäter)  som nu är hela 14 veckor gamla! 14 veckor som innebär att de denna veckan träder in i sin halva könsmognad, vilket innebär att produktionen av könshormon startar. Man märker direkt när denna tiden är kommen då valpen
  • börjar visa lite rädslor, 
  • vill stå på egna ben (tar lite längre turer från sin flock), 
  • lite ökad känslighet för stress
  • vill ha sista ordet i en diskussion
  • lite intensivare i sitt beteende
  • Lite glömsk med det man har lärt den.
  • Lekläraperioden börjar försvinna och leken får en annan innebörd
  • Den viktiga spontana följsamheten måste börja tränas för att bevaras.

Håll koll så att valpen inte går med dubbla hörntänder mer än max 14 dagar! Bettet riskerar då utvecklas fel.
I denna period brukar valpen också byta tänder till de permanenta tänderna. Det gör att valpen kan bli
  • mer intensiv i sitt tuggande
  • verka mer stressad
  • mindre intresserad av sin mat (gör ont att tugga)
  • kan få feber
  • kan få diarré
Levnadsveckorna  14-16 i valpens liv är en jobbig period. Om vi behandlar valpen lugnt och försiktigt går den här tiden förbi utan några bieffekter. VÅLD FÖDER VÅLD!

Ronja Moon, som nu är 3 år.
Vår egen fina Gandhi Lilja som bor på foder i Gränna.
Lodde Solros hittade någon typ av tandtråd på gårdagens promenad.
Sigge solros spanar in tjejer.
Fina Davii Lilja med bästa kompisen.
Underbart vacker bild på Allie Moon, 3 år.
Underbara Alize (ska paras i mars) tar igen sig efter en långpromenad med sin fodermatte.


Japp, det var lite av dagens bilder. Nu önskar jag dig en trevlig onsdag och hoppas på god bättring för mig själv. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.