Vila i frid lille Frode

Allt har en baksida, så även livet som uppfödare. Fredagen den 30 maj födde Klinga fram 8 jämna fina och till synes friska valpar. Alla var pigga och energiska direkt de kom ut ur magen och detsamma dygnet därpå men på söndagen hände något konstigt. Lille Brokk (neon) blev plötsligt väldigt slö och ville inte äta. På måndagsmorgonen tog jag honom till veterinär där han blev uppvätskad samt fick B-vitaminspruta. Efter det piggnade han på sig och blev som vilken vanlig valp som helst förutom att han växer bra mycket saktare än sina syskon. Detta gör att han har svårt för att komma till spenarna och behöver den hjälpen vid varje måltid.

Brokk i matkoma efter att ha lapat i sig mängder av getmjölk till frukost.
Jag tror felet med Brokk var mitt då jag var lite "slö" under söndagen. Klinga var så duktig och tog hand om sina små på allra bästa sätt så jag lät de vara i fred till största delen av dagen. Jag hade också installerat en värmelampa och jag tror att lille Brokk låg för varmt och blev därmed lite uttorkad och med det försvann orken. Märkte sen att lampan hängde för långt ner över bädden. Usch, dumma jag...

Lilla Amelie blev också slö någon dag efter Brokk, samtidigt som Frode. Jag matade Amelie med getmjölk via spruta och hon piggnade på sig väldigt fort. Även hon är nu som vilken valp som helst, dock lite mindre och även hon behöver hjälp när det är tid att dia då hon inte har en chans att komma fram för sina stora syskon. När jag serverar mat på silverfat äter hon och Brokk med god aptit.

En smutsig Amelie då hon precis hittade en bra håla att vila i.
 Och så var det då lille Frode. Jag har kämpat och åter kämpat med att få upp honom i vikt samt få intresse för att äta men det gick inte vägen. I går morse gnydde han när jag försökte spruta in lite getmjölk i munnen och han orkade knappt hålla sina små plirande ögon öppna. Jag lät honom slippa och la honom tillbaka i bädden. Efter en stund drog han sig ur och la sig för sig själv på en mjuk filt, där låg han hela eftermiddagen.

I går eftermiddag innan vi åkte till veterinären.
Han andades tungt och när jag tittade på honom fanns det inget liv i hans ögon. Jag fattade mitt beslut... Han skulle slippa lida och jag kontaktade veterinären.

I går kl 18.30 fick lille Frode somna in och han springer nu runt, äter när han själv vill och har det mysigt tillsammans med gammelmormor Chia, mormor Elza och farbror Bonzo.
Det var en så fin stund när jag fick sitta där i min ensamhet med honom på ett mysigt rum efter att han hade fått en sövande spruta. Han andades lugnt och stilla och jag såg att han kände sig fridfull. Vi fick sitta så i ca 20 min och sen kom den lugna veterinären in och gav den avslutande sprutan. Klockan 18.30 tog Frode sitt sista lugna andetag och han vandrade över regbågsbron. Tårarna föll och tårarna faller nu men jag känner en enormt stor lättnad. Jag gjorde vad jag kunde för denna lille killen och jag lät honom också slippa att lida när jag såg att han började få det jobbigt. Vad var det som var fel? I skrivande stund vet jag inte men veterinären ska obducera honom för att se om han kan hitta något. Jag känner att jag behöver få veta...

Ett stort tack till Djurkliniken Skånes mitt i Höör för ett otroligt vänligt mottagande och veterinär Florin för ditt underbart mjuka sätt att låta Frode få somna in på. Allt var så lugnt och stilla och jag bevarar denna stund varmt i mitt hjärta. http://www.skanesmitt.se/

Ja, nu ligger det då 7 friska fina underbara valpar i bädden i köket. 7 nyfikna och lekfulla små individer som precis börjat upptäcka världen utanför köket. Hela eftermiddagen igår var de utomhus och detsamma blir idag då solen ska lysa och det ska bli varmt och skönt.Filmen är från igår eftermiddag och i porten till buren ligger en trött liten Frode. Kanske blir det nya filmer, bilder idag. Vi får se vad jag hinner med.

Nu går livet vidare och i dagsläget söker Brokk, Amelie och Geir sina hem att flytta till. Vet du någon som är intresserad får du gärna be dem höra av sig.

Önskar dig en bra torsdag (bara 1 dag kvar till 3 veckors semester). Kramiz

Kommentarer

Mariellebjorlin@gmail.com sa…
Men lille lille plutten! Vilken ledsam historia! 😪
Hittade till din sida av en slump, googlade på tikens beteende på sitt första löp, och fastnade då o läste en del!
Vet du vad som han drabbades av än? 💙

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.