Älskade lille vän

Man säger alltid att livet har en mening, det är ödet som styr mm. Just nu undrar vad livet har för mening och vilket öde det är som styr. Inte är det något positivt i alla fall.

Sitter vid datorn och tårarna rinner på min kind. Tror knappt att det är sant. Hur mycket orkar man med när det gäller sorg? Ska det här aldrig ta slut?

För lite mer än 1 vecka sedan åkte jag med älskade gammeltanten Heidieh till veterinären. Jag fick åka hem utan min hund. I förmiddags åkte jag till veterinären med älskade valpen, jag fick åka hem utan valpen. När jag körde till veterinären såg jag en katt ligga död i vägkanten, liknar vår Herman. D får gå ut och kolla när han kommer hem.

Valp i lådan till veterinären, tom låda på vägen hem.

När valpen var 3 dygn gammal upptäckte jag att han tappat ca 40 g i vikt. Det är mycket på en sån liten kropp. Han var också trött och orkeslös, hade dålig aptit. Jag hade följt med Stella upp till valparna varje gång det var matdags eller hon varit ute och gjort sina behov. Alla valparna var pigga och aktiva så jag övervakade inte matningen dygnet om. Ett stor misstag kan jag nu känna.

Valpen blev piggare och började åter äta. Mamma Stella tvättade honom precis lika duktigt som hon tvättade övriga gänget. För 3 dagar sedan vände det igen. Valpen började andas tungt och häftigt och sträckte ständigt ut kroppen. Igår kontaktade jag veterinären och vi var båda överrens om att det säkert var förstoppning. Jag gjorde de åtgärder jag brukar göra och jodå, ut kom en lång härlig korv. Frid och fröjd, trodde jag. Inget hjälpte och valpen verkade bara få mer och mer ont och buken blev större och hårdare. Natten till idag har varit jättejobbig och vid varje andetag har han gnällt och talat om sin smärta. Kl 8 kontaktade jag åter veterinären och jag var välkommen in med valpen.


Veterinären kände och klämde på magen men den kändes inte som vid förstoppning. Tog en röntgen och han utbrast... VAD FAN ÄR DET HÄR??? Visade mig på röntgenbilden. Tarmarna innehöll bara gas men större delen av buken uppfylldes av vätska. Efter förstoring och noggrant studerande kom han fram till att urinblåsan är otroligt stor och överfull av urin. Vi får försöka tömma den, sa han.

Han stack in en nål i buken men valpen reagerade inte något alls. Hur han än bar sig åt kom inget ut. Rakade och kollade urinmynningen som var så liten att den knappt syntes. Vigdade upp den lite och urin kom, dock bara droppvis. Så mycket som fanns där borde det spruta ut, liksom när han stack i buken. Han var tvungen att tömma blåsan för att valpen skulle kunna komma igång och kissa igen, vilket var helt omöjligt. Vi kom fram till att han led så otroligt mycket och jag ville att han skulle få slippa lida, han fick somna in lugnt och stilla i min trygga famn. Förmodligen hade han någon missbildning att om eller när han kissade kom det bara ut droppvis.

Lille älskade superfina Lightschaps Marvel Mc Taggert - Tagge. Valpen som först kom till världen och som jag först fick överösa min stora kärlek. Sov gott älskade vän och hälsa momor och gammelmormor.

Vi kommer aldrig glömma dig <3

Nu har jag lärt mig att när valparna föds ska man inte bara kolla så gommen är hel och att valpen kan dia samt att den kan bajsa och verkligen gör det. Man ska vara noga med att kolla så att valpen verkligen också kissar när mamma stimulerar. Aj på mig som inte kollat efter mer noggrant. Då hade Tagge kanske sluppit lida så som han har gjort. Åhhh ångest delux.

Jag vill skänka all min värme och många tankar till den familj som nu står utan valp. Jag är så otroligt ledsen för er skull <3 Skickar också världens största tack till världens bästa veterinärklinik. Ni är guld värda .

Nu har vi 7 små underverk kvar och som jag kan fortsätta ge min kärlek. 7 små underverk som ska växa upp till 7 härliga individer. 

Ska försöka dämpa tårarna och ta lite tag i dagen, det jag orkar.  Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.