5 veckor gammla - Syringakullen

 God eftermiddag i det vackra vädret.

Tiden går så otroligt fort. I fredags blev våra kära fina valpar redan 5 veckor gamla och nu är det verkligen full rulle i vårt hus :-)

Valparna tillbringar natten i hundrummet tillsammans med mamma Klinga och våra övriga vuxna tikar. Där sover de lugnt på golvet (på filtar) fram till ca 7 på morgonen då kören kör igång för full hals MAAAAAT!!! Det är bara till att stiga upp ur sängen och servera frukosten som blir i uterummet eller hundgården/hundboet.

Ajax (gosse Röd) och fröken Ljusblå äter sitt torrfoder.

Lagar jag mat har jag 7 sugna valpar och 4 vuxna runt fötterna, som mer än gärna hjälper till eller tigger till sig ett smakprov. Igår fick de smaka lite rå nötfärs och de åt nästan upp mina fingrar. Så gott så de gnällde samtidigt som de tuggade i sig. På kvällarna är de med oss i tv-rummet och har kvällsmys.


Våra dagar består alltså av valpmys/jobb, och arbete. När vi är på jobbet är mina föräldrar valpvakter, vilket går helt toppen.

I fredags började vi ge valparna fodret torrt och de knaprar i sig med god aptit. De har också blivit duktiga på att dricka vatten (och därmed mer kisspölar att torka upp). De har också fått smak på de vuxnas stoooora foderkulor...



Så gott att fröken Ljusblå har kommit på att det är bra att ligga I skålen för då får man ha den goda maten för sig själv. Kulorna är stora så de bara slickar på dem. Givetvis får de inte äta denna maten, med risk för att sätta i halsen, så här och en gång tidigare har vi varit lite ouppmärksamma den lilla stunden de hann knapra. Om 1 vecka är det dags att introducera det foder som valparna ska äta fram till de är 1 år (om nya familjen inte väljer att byta sort). Vi kommer då att ge följande foder:

Följer med 2 kg av detta foder med valpens flytt.

Vad mer kan jag berätta om småttingarna? De har blivit otroligt sociala och vill mer än gärna ligga i knäet och mysa. Så fort man möter någon går svansen som en propeller. De springer runt, skuttar, hoppar, slåss och bråkar och gnager på tårna. Men att sova på tårna kan också vara mysigt.


När jag tog bilden (i fredags) stod jag och pratade i telefon. Det gick ca 2 minuter sen hade jag fullt med sovande valpar runt mina fötter. Myspysar <3 Är jag nöjd med kullen? Kan nog säga Mer än nöjd!

I fredags ja! Dagen bestod av jobb och min plan var att laga en god middag till familjen när jag kom hem, den planen ändrades drastiskt. 

Jag har tidigare (tror jag) berättat om Daikis elendiga hosta som vi aldrig blir av med. Hon har opererat bort tonsiller och en bit av gomseglet, hon har gått på div. olika penicilliner/antibiotika/cortison men den har bara dämpats för att senare återkomma. I fredags ringde mamma till mig på jobbet och berättade att D är jättedålig, hon äter inte och bara sover. Åh, hon är nog trött, tänkte jag, då de varit socialiserande hundar på Falsterbo horseshow (berättar längre ner). Jag kom hem och såg direkt att det här såg illa ut, mycket illa. Hon var helt utslagen och bara hostade så hon klöktes upp gult klet, jag tänkte direkt att det var var och förmodligen då lunginflammation. Tog tempen som visade på 40,3. Det blev ett telefonsamtal till veterinär och en snabb biltur dit. Jodå, höger lunga var illa. Hon fick några injektioner och vi fick åka hem med ett recept. Dagen efter var febern borta och veterinären har förmodligen prickat rätt med att hon haft en elak bakterie som klarat av de olika medicinkurerna vi haft. I mitt chockade tillstånd (trodde inte att jag skulle få en levande D med mig hem igen) har jag ingen aning om vad denna elaking heter och annat runt omkring den. Spelar ingen roll, Daiki mår bra igen och givetvis hostar hon lite då och då fortfarande men det går absolut på rätt håll. Fina älskade Daikan <3

Daiki med hundkompis

Socialiseringen på Falsterbo Horseshow bestod av att våra och vännen och instruktör Sofia lät de hoppa en mycket enkel agilitybana med barn för en liten penning. Hundarna älskar att följa med henne och hennes pudlar på alla de barnaktiviteter som hon, Sydskånska Kennelklubben och Lomma Hundungdom anordnar.

Sofia på promenad med stora hundgänget.


mys med barnen.

Våra hundar fick mysa med en massa barn och de fick hoppa en väldigt enkel agilitybana med några hinder och en tunnel. Barnen älskar det och hundarna har kul samt får en bra aktivering.




Nu är det dags att börja med middagen. Önskar dig en trevlig kväll. Kramiz


Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.