Dygn 54 och oro.

Godmorgon! 

Det var det! Då var den helgen till ända. Då var det härliga sportlovet slut! Då sitter man åter här en måndagsmorgon och allt är som vanligt. Eller är det verkligen som vanligt? Nä, inte riktigt som vanligt. Det är måndag, det är som vanligt. Jag sitter ensam med min frukost framför datorn, det är som vanligt. Jag har en snart 9-månaders unghund som rusar runt i huset och letar fynd, det är som vanligt. Jag har en Bonzo som ligger och slappar på kökssoffan mitt emot mig, det är som vanligt. Jag har en högdräktig tik som ligger under soffan som Bonzo ligger ovanpå, det är INTE som vanligt. Så ja, det är både en vanlig måndag och en ovanlig måndag. Förmodligen sista måndagen på ett par veckor som jag sitter och äter min frukost vid köksbordet. Nästa måndag sitter jag nog i min säng och äter, bloggar och myser med ett härligt gäng små valpar :-) Det du... Du blir väl inte avundsjuk???

I dag skulle jag få besök av Elza och Fei med mattar men jag fick ställa in. Haft ångest hela morgonen för att jag skulle behöva skicka iväg det där mailet och berätta att det inte går idag. Jag är sån. Jag vill alla väl och jag tycker inte om att säga nej eller såra. Ett av mina stora problem ;-) Jag kunde ju t ex inte ta tillbaka mina utlånade hundar då dem som lånade blev så ledsna ;-) Jag sätter hellre andra före mig själv. I dag gällde det dock inte mig personligen. I dag gäller det Heidieh och valparnas trygghet. Det har nämligen varit en väldigt orolig natt av mycket flåsande, vankande och "pipandning". Svårt att förklara det där sista men jag kallar det så när hon liksom väser fram andningen. Hon gör så ofta när hon lägger sig ner men brukar tystna efter en stund. I natt har detta nästan pågått hela tiden. Jag tog tempen 2 gånger. Första gången var den 37,5 och jag blev helt till mig... DET FÅR INTE VARA DAX NU! Gick och la mig och försökte somna om vilket var helt omöjligt. 2 timmar senare tog jag åter tempen och då var den på 38,3. Puhhh, inga valpar på gång! Men det gick inte att sova då hon var så orolig. Heidieh och jag somnade först när D steg upp och gick till jobb. Nä, jag är inte alls pigg idag! Får nog fylla på kaffekoppen med lite rykande koffein för att kunna hålla ögonen öppna.

Fei tar sovmorgon med sin Gustav.
Här skulle jag mer än gärna kunna krypa ner just nu... Så tråkigt att inte få träffa Fei och Elza samt Sandra och Lina men som sagt, jag måste sätta Heidieh och valparna i första rum. Dem får inte komma till världen redan. Måste vänta ytterligare 2 dagar tycker jag. Elza och Fei skulle vara i hundgården för lugnets skull men tror ändå att det skulle påverka H. Nä, bättre att vi träffas en annan dag. Sorgligt men sant.

I kväll är det åter kurs i Rallymix i Lund. Jag har bestämt mig för att vi håller kursen, såvida inget sker med H under dagen. Tar hit mina föräldrar som valpvakt under tiden. Lämnar inte H ensam några längre stunder nu. Vi tränar igen på förra veckans skyltar och så lägger vi till ett nytt gäng. Det här är så fruktansvärt kul. Har du inte testat så testa!!! Jag lovar att du är fast efter ett försök :-)

www.rallymix.se

Heidieh och India är ute just nu. Det har dem varit en bra stund. Hedieh har grävt på sin fina lya medan India har hjälpt till i bakom henne. Mellan grävningarna tar dem en paus och bara slappar utanför ytterdörren...


Jag fick tårar i ögonen och en varm känsla i magen när jag tittade ut genom fönstret och fick se detta. India tar så fint hand om sin älskade mamma. Mina två älskade hundar! Bästa hundar i världen. Så snälla, så trevliga, så underbara. En hund kan inte vara mer perfekt än vad dessa två är! Och i dagarna kommer ännu en kull små "Indier" hihi... Det är bara att konstatera att pappa Max ger hundar med det perfekta temperamentet (pappa till vår Diva-kull med Chia och Paeonia-kull med Heidieh). Hade man kunnat hade jag parat alla våra tikar med Max för då vet man vad man får :-) Men det går ju så klart inte för sig... Nä, nu har vi nya fina hanar på gång :-) och jag är säker på att dem också kommer ge lika fina valpar.


Som dem här två som står på tur... Carnac´s Jolly Jinti / Alize och Lolly Bob av Ulfsäter / Bosse. Parning kommer förhoppningsvis ske i april. Vid förra försöket gick Alize plötsligt ur sitt löp eller så var vi helt enkelt för sena. Ingen som vet men vi ger inte upp... nytt försök inom kort!

Passar också på att skicka ett stort grattis till Bosses matte och uppfödare till championatet som han fick i helgen. Grattis!!! Nu är Bosse både SUCH och NUCH. Två helt underbara hundar med det perfekta temperamentet. Tror på valpar i blandade färger samt av lite mindre storleken.

Stamtavla Alize - http://www.stamdoes.nl/modules/animal/pedigree.php?pedid=7287
Stamtavla Bosse - http://www.stamdoes.nl/modules/animal/pedigree.php?pedid=3273

Över till det dem flesta sitter och väntar på :-) Hur går det med den dräktiga blivande mamman?

Heidieh, dygn 54

Hon kommer och puttar på mig och vill att jag smeker henne på den stora spända magen. När man rör henne över magen kan man känna valparna väldigt tydligt. Det ligger ett huvud här, en rumpa där, en tass som sprattlar mot handflatan osv. Det är full aktivitet jämt och ständigt. Spenarna är stora och så spända nu när mjölken rinner till. Jag förstår att hon vill att man smeker hennes mage för då tror jag att det känns lättare.

Måtten har inte ändrat sig något från igår. Tillväxten går sakta tycker jag men jag tror Heidieh är glad över det :-)
Natten har som sagt varit väldigt orolig men nu känns det som om det är väldigt lugnt.
Frukosten tyckte hon var så där förutom kattens mjukmat :-) Den slukade hon med god aptit. Hon följde lunkande med på en liten promenad i morse men utan någon större iver. Om en liten stund, när jag bloggat klart, ska jag ta tempen för att börja föra lite dagbok över den. Dock tror jag inte att valparna kommer födas idag men jag vill ha koll.

Man brukar säga att valparna föds samma veckodag 9 veckor bort som man gjorde parningen. Det innebär att valparna kommer att se dagens ljus på onsdag! Vi får se om skrönan stämmer :-)

Nu ska jag betala lite räkningar mm. Önskar dig en trevlig måndag. Kramiz.

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.