Dygn 57


Godmorgon!

Nä, så här fort går det inte :-) Det här är en bild som en god vän har tagit på vår förra valpkull, Take my hand Trilla och Falla. Ja Falla som ni säkert känner till vid det här laget http://metrobloggen.se/lillapyret/ och lilla gosiga Pirayan Trilla. Mamma till dem här två är vår lilla tik Elza. En mysig liten långhårig dam som vet vad hon vill och som vill ha lugn och ro runt omkring sig. Lilla fina Elza som bor hos Sandra i Malmö.

Elza myser med "moster".
I går fick jag lite rapport av Trillas matte. Trilla är ett litet yrväder som haft väldigt stor förkärlek till att sätta tänderna i husse och mattes händer. Nu har det blivit bättre och vänt till att bara "hålla handen". Trilla är liten som sin mamma, snart 7 månader gammal och 35 cm hög och 10 kg lätt. Jag fick också lite bilder som jag tänkte dela med mig av här;



Hon är så vacker, liten, pigg och aktiv. En underbar liten goding som ger sin husse och matte fulla händer :-) På lördag håller vi tummarna för henne då hon ska ha sin premiärutställning i Hässleholm. Jag är så glad över mina valpköpares engagemang med sina hundar. Dem hittar ständigt på en massa aktiviteter.

http://www.nordskanskakennelklubben.se/ind/

Ännu en LS-hund ska till denna utställning. Det är fina Pionen Milou. Denna goa, snälla, underbara och vackra nallebjörn som snart är hela 9 månader gammal. (Helbror till den valpkull som Heidieh nu väntar).

Jag håller både tummar och tår för att det går bra för dem. Men vilket som så har dem vunnit både 1:a pris, hederspris och Championat utav mig :-)

Nog om det, över till det alla läsare förmodligen väntar på...

Ledsen men ännu är inga valpar födda :-) Heidieh lurade mig rejält igår och det var på vippen att jag valde att inte ens krypa i säng. Under dagen sjönk tempen för att ganska kort därpå stiga till det normala igen, där den höll sig under hela dagen och kvällen. Men hon var orolig och väldigt flåsig. Vankade av och an och ville vara där jag var. Där skulle hon sitta och bli klappad på huvudet. Hon hade helt klart gått in i den där kända bubblan som tiken gör när valpning är på gång.


Daniel åkte till Mc Donalds och köpte fika, Chickenwings. Plötsligt gick H helt ur sin bubbla och blev sig själv igen. Hmmm... Ge hit kyckling! hojtade hon. Jag tänker inte föda när det finns kyckling i huset. Och så blev det... Det kom inga valpar i natt. Det har varit lugnare än lugnast. Hon har sovit som en stock liksom jag. Jag ringde D på jobb igår och bad honom ta semester idag då jag var säker på att vi skulle föda i natt :-) Så i morse fick jag sovmorgon och har laddat batterierna ordentligt. Dock har jag lite huvudvärk så det blir lite piller idag. Glömmer aldrig vår första förlossning, Chia fick sin första valpkull, Z-kullen (Elza) då jag satt där i valplådan med världens migrän. Som tur var hade jag god hjälp av en mycket kunnig vän. Mellan valparna sov jag och hon skötte det praktiska. Väckte mig när en valp var på gång osv... Jag var helt borta. Fy, aldrig mer må så. Nä, idag preparerar jag mig med piller.

Heidieh, dygn 57.

Natten har som sagt varit lugn, inga tecken på förlossning alls. Tempen håller sig på stadiga 38,0-38,3. Dock är inte aptiten något att skryta om. Har fått i henne ett par bitar rå nötlever men hon totalvägrar torrfoder och annan mat. Hela morgonen har hon sovit och sovit och sovit. Hon laddar absolut för vad som är på gång. Denna gången vet hon precis vad som ska hända.

Dagens mått:
  • mage: 82 cm
  • midja: 80 cm

Jag vill att valparna ska födas idag! Det är en väldigt passande dag med tanke på leverans och annat jag har inplanerat i framtiden ;-) Så kom ingen nu Heidieh!

Allt är förberett i sovrummet. Det sista fixade jag igår innan jag gick och la mig. Nu kan jag bara vänta och vänta och vänta. Svårt att få mig för att göra något här hemma när jag bara går och väntar men jag ska försöka få igång någon maskin tvätt i alla fall. Sen blir det nog lite småträning med India under eftermiddagen... om inget annat händer måste jag hela tiden tillägga.

Åhhh vad jag längtar tills det ser ut så här i valplådan igen... Snart, mycket snart är vi där!

Önskar dig en god torsdag. Kramiz.

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.