Godmorgon!
Tog mig en rejäl sovmorgon i morse. Jag tvingade mig själv till att ta denna sovmorgon. Vaknade vid 7.30 och kände att det var dags att stiga upp men samtidigt var jag väldigt trött. Vad ska jag uppe och göra så tidigt för alltid? Varför inte sova när jag kan sova? Jag får ju ändå inte lov att fara på med dammsugning mm pga min höft så vad stressar jag upp för? Nä, jag tvingade mig själv till att ligga där och känna hur jag njöt av denna sovmorgon :-) Till slut gick det inte längre och kl 8.15 hoppade jag i byxorna för en morgontur med hundarna.

Vilken morgontur! Vilket väder! Inga termobyxor på och ingen mössa och jag frös inte det minsta. Solen lyste svagt genom de tunna molnen och den värmde faktiskt lite. Det både kändes och luktade vår i luften. Underbart. Både jag och hundarna njöt. Äntligen är våren på väg...


 Med på morgonrundan är Bonzo, India, Heidieh och Alize som försöker para sig med alla i sin närhet :-) I eftermiddag ska vi hämta tillbaka Bosse och göra ett nytt parningsförsök. Tror nog det kommer gå finemang då Alize verkar vara mer än redo. Alize, denna hund som vi knappt märker av i vårt hem. Hon hänger med på rundorna, äter sin mat med mycket god aptit och resten av tiden sover hon nöjt på fönsterkarmen i hundrummet. Kan tänka mig att det blir annan fart på henne när Bosse kommer hem :-)

Vardagen håller åter på att sänka sig över mitt hem. D jobbar sista dagen inför påsken idag och sen är han ledig i hela underbara 4 dagar. I morgon har vi en hel del valpbesök inplanerat men annars är allt väldigt lugnt. På måndag är det dax att åka mot Göteborg för att lämna tillbaka fina Bosse till sin matte som saknar honom så. Alize åker hem i slutet av veckan till sin fodermatte Emma. Kvar är jag med alla fina valparna, India, Heidieh och Bonzo. Tjo vad tiden går fort.

Valparna ja. Dem växer så det knakar. Riktigt små runda busar är dem nu. Kissar och bajsar helt på egen hand och dem är så duktiga som går till tidningarna för att göra sina behov. Tänk att dem bara gör det helt på egen hand. Visst förstår jag att man inte kissar där man sover men att man går till just tidningarna tycker jag är ett underbart fenomen :-) Äter uppblött torrfoder 3 gånger/dag men ska snart ökas till 4 ggr/dag. Morgon och kväll får dem också getmjölk.

I dag blir det bad för hela högen. Dem är så smutsiga av all hundmat och getmjölk som de ständigt badar i. Man kan inte stå bredvid fatet och äta, nä man ska helst ligga mitt i smeten...


Ja ni förstår nog hur dem ser ut i pälsen :-) Sen ska klorna klippas på dem som Hanne inte hann med i helgen. Så här kan dem inte visa upp sig när dem ska träffa sina nya familjer för första gången i morgon.

Malte Hugo Blixten

Vikt, 3 veckor.
  1. Chianti: 1169 g - ökning 1 vecka: + 338 g
  2. Ransu: 1459 g / + 364 g
  3. tik 3, "Mysan": 1304 / + 492 g
  4. tik 4, "Pricken": 1376 g / + 471 g
  5. Leo: 1418 g / + 497 g
  6. Malte Hugo Blixten: 1277 g / + 398 g
  7. "Pilen" (ledig hane): 1312 g / + 402 g
  8. "Mini": 1017 g/ + 364 g
  9. "Zebra": 1360 g / 545 g
  10. Santos: 1393 g / + 508 g
  11. Sigge: 1432 g / + 593 g
  12. "Henry" (ledig hane): 1158 g / + 363 g

Henry

Vår gosiga katt Katten har upptäckt att han har fått nya lekkamrater. Valparna undersöker honom försiktigt liksom han undersöker dem försiktigt.

Nu ska jag börja ta tag i dagen. Ska plocka ordning i köket och resten av huset för att sen ta tag i valpgörat.

Önskar dig en trevlig Skärtorsdag. Flyg försiktigt alla som ska resa till Blåkulla. Själv hoppar jag detta året då jag inte kan lämna alla valparna :-)

Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.