Introducera mat.

Godmorgon!

Vaknade smärtfri men det höll inte i sig längre. Till frukost blev det alltså en värktablett. Mer om det senare.

Jag vill börja med att tala om för dig som ständigt lägger in anonyma kommentarer på min blogg med klagomål på ditt och datt, ja allt jag gör, att dina kommentarer plockas bort omedelbart! Inte för det du skriver utan för att du är så förbannat feg att du inte vågar skriva under med ditt namn. Att du är anonym!  Det är möjligt att det är problem med att få med sitt namn i kommentarsfältet men då skriver man under med sitt namn i texten! Jag vill inte se en enda anonym kommentar till! Har du något att säga får du förbanne mig också stå för det! Du får gärna ha kommentarer och åsikter om mitt avelsarbete men stå för dem, annars får du hålla det för dig själv. Ja, jag är förbannad!!!! Fega hrm..... som har så mycket att tycka men inte vågar berätta vem du är. Usch och tvi för såna människor! Sen kan jag inte heller förstå hur man kan lägga sig så mycket i vad andra gör. Jag har aldrig kommenterat hur någon annan uppfödare sköter sitt avelsarbete för jag har inte med det att göra. Jag sköter mitt på mitt sätt för jag tycker det fungerar och andra sköter sitt på sitt sätt för att dem tycker det fungerar. Jag har varkens tid, ork eller lust att bry mig. Det finns viktigare saker i mitt liv än det. Du som gör dem här kommentarerna måste ha ett förbaskat trisst liv som har så mycket tid att granska mitt arbete och orka bry dig på det. Nä håll tyst eller berätta vem du är!!!
Nu kom det dock in 2 anonyma kommentarer idag. Det ena var ett av dem vanliga klagomålen och det andra var nog bara väl menat men jag tog bort båda då båda var anonyma. Lika för alla! Frågan var om jag verkligen kan urskilja olika beteende redan nu hos valparna. Mitt svar på frågan är ja, valparna visar redan tydliga personligheter så det är inte så svårt att se åt vilket håll dem kommer att utvecklas. Jag placerar alltid ut valparna i denna åldern och det har hittills fallit in rätt till ca 98%. Jag tycker det är viktigt att mina valpköpare kan säga att "Det där är MIN valp'" när dem ser på bilder och filmer. Jag vill att dem ska vara med i utvecklingen av just SIN valp.

Puhhh jag har avreagerat mig och jag har nästan svurit :-) Det känns skönt... Nu över till det vanliga. Valpar, hundskola, ont och lite av varje. Vi börjar med det tråkiga, min onda höft suck, som verkar bli en följetång.
Jag och tik 3

På morgonen känns det väldigt bra i min höft. Jag har då vilat hela natten tillsammans med en stark värktablett. Jag tar hundarna och går en liten promenad och när jag kommer in är det dags för en ny värktablett då smärta och värk håller på att ta kål på mig. En promenad på ca 10 min är tillräckligt för att köra igång denna olidliga smärta. Det gör så ont och jag kan verkligen knappt gå. Jag är så trött på det. Hur kan ett fall på en pytteliten isfläck orsaka så mycket skada? Jag har ont i korsryggen och i höftböjarna i båda benen. Stegen blir muststegslånga och det tar evigheter för mig att ta mig fram ett par meter. Det här fungerar inte när man har eget företag samt hundar som behöver motion suck. Det får vara bra med det här nu!!!

Det går undan med valparnas utveckling nu. Dem både ser och hör superbra samt dem nästan springer runt i valplådan.

Heidieh ligger inte längre ner och diar då valparna inte får plats. Hon sitter upp medan dem sörplar i sig för kung och fosterland. Det är fullt bråk runt spenarna. Mamma har massor av mjölk men jag tycker inte att den riktigt räcker till då jag tycker dem behöver öka lite mer i vikt än vad dem gör. Det går sakta men säkert uppåt men för lite. Det är inte konstigt med tanke på hur många dem är. Jag har ställt lite frågor i ett forum om hur det går att introducera uppblött torrfoder mixat med ljummen getmjölk redan nu. Många har gjort så vid stora kullar så idag kör jag igång med smakprov. Hoppas dem tycker det smakar gott så jag snabbt får dem till att börja äta maten.

http://royalcanin.se/hund/foder-butik/medium-starter/

Det är den här maten som jag ger Hedieh och valparna och det är den maten dem kommer få med sig när dem flyttar. Jag har idag beställt 12 st valppaket så det packas ner en paket foder i deras flyttväska tillsammans med lite annat smått och gott.

Igår var min "privatfotograf" här igen :-) Som vanligt fyllde hon sitt minneskort med bilder och här kommer lite smakprov. Helt underbara bilder. Dock kan jag inte säga vem som är vem på alla bilderna då jag ofta behöver se hela valpen för att känna igen den. Jag kommenterar där jag är säker :-)

Mamma Heidieh med hela gänget vid matbordet.
Lilla Mini
Lilla Mini
Chianti
Tik 3
Tik 3
Bebis vilar på mammas tass, mamma vilar hakan på bebis.
Hane
Lägg till bildtext
Fler bilder hittar du i Martas fotoalbum; https://picasaweb.google.com/115653797959765595990/LightschapsHelianthusDygn15#

Igår kom Alize hem till oss. Fodermatte Emma vill inte ha ansvar för kollen på hennes löp vilket jag absolut förstår. Alize är överraskningarnas hund :-) Från inget löp till fullt löp på en dag, inte illa pinkat det inte haha. Nu vilar ansvaret i mina händer. För att vara helt säker på att det blir en parning denna gången åker jag upp och hämtar hem den blivande pappan Bosse redan på tisdag. Vi låter sen dem träffas dagligen så får vi se när A är redo för första parningen. Denna gången ska det bli fina valpisar.

Nu ska jag utfodra valparna med mat för första gången. Får se hur det går. Lär bli kladdigt värre :-)

Önskar dig en bra dag. Kramiz.

Kommentarer

Martin sa…
Åh sicka gulliga bilder :)

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.