Vi är vinnare!

God eftermiddag!

Puhhh vilken dag! Nu sitter jag här och tar igen mig en liten stund vid datorn tillsammans med ett glas rött vin. Jo då, jag vet att det är söndag eftermiddag men vad gör det? Påsklovet ligger framför mina fötter och jag känner att jag behöver varva ner lite. Ett glas vin gör gott för kroppen.

Det har ju varit utställning i Malmö i dag. Vi tog det lugnt i morse och trodde vi skulle komma fram i god tid. Domaren dömer ca 20-25 hundar/timme så enligt våra beräkningar skulle det vara vår tur runt 10,30-11,00. D släppte av mig vid ingången och åkte sen vidare för att parkera bilen. Jag och India tog oss fram till ringen och där möter lite småstressat folk oss med ett puhhhh, där är ni. Vi missade Milou i ringen och det var bara att slänga av mig jacka och ryggsäck och på med koppel på India. Några minuters väntan och sen var det vår tur. Jag hann inte ens bli nervös :-)


Det gick så bra! Jag var så orolig för att hon skulle morra på domaren och kanske göra det som så många hoppades på - fly från domaren för det gör ju mina hundar :-) Men nejdå, min älskade hund travade runt där i ringen tillsammans med mig med en pigg och glad svans. Hon hade hur kul som helst. Hon tyckte det var roligt där inne i ringen, så skoj så jag fick ett och annat litet glädjenyp i skinkan! Dock tyckte hon inte att STÅ var ett passande kommando för dagen. Varför stå när man kan sitta??? Men hon gjorde sitt bästa liksom jag och det gör oss till dagens vinnare. 

Indias kritik:

Excellent
KK Juniorklass tikar: 4

Domare: Cekic Rale

Strong constituation. Brilliant condition. Good head. Long neck. Good topline. Correct ang. Correct front and rear position. Sanguine temp. Free movement.

Fick fråga sekreteraren vad domaren menade med Sanguine temp och fick förklarat att det betyder perfekt eller hoppfullt temperament. Detta gör min älskade hund till dagens vinnare! Åtminstone i mina ögon.

Det gick ganska bra för Milou men han var inte på humör för detta idag. Han fick Excellent med mycket bra kritik.
Jag är också så glad för den fina kritiken som Milou fick. För mig är det som står på pappret och som är positivt en högvinst. Inget negativt alls fanns att läsa.

Fina Pionen Milou.



Jag är så nöjd med dagens resultat. Jag gick dit för att få en bra kritik och kunna visa upp en pigg, glad och trygg hund. Jag fick precis vad jag ville ha. Jag gick hem och var stolt :-) Nu firar jag med ett glas vin.

Nu väntar vi på storbesök. Det är Hanne som är ägare till valparnas pappa Max. Hon ska bo här ett par dagar och umgås med sina "barnbarn". Ska bli så kul att träffa henne igen.

Sen ska vi se om vi kan få till en parning mellan Alize och Bosse. Båda visar väldigt svalt intresse. Får kanske ge mig iväg i morgon för att ta ett progesterontest på henne för att se hur läget är. Om jag tar vid svansroten viker hon svansen direkt åt sidan liksom när Bosse luktar på henne men para sig vill hon inte! Varför para sig när man kan sova??? Nej, nu får det snart bli andra bullar här.

Valparna mår bra. Dem växer och frodas. Torrfoder med getmjölk börjar bli riktigt poppis. Så skönt att jag fått dem till att acceptera valpfoder. Heidieh behöver denna avlastning.

Avslutar dagens lilla ändringsinlägg med en liten film på när mormor Chia var på besök. Hon dök direkt ner till valparna och pysslade om dem små.

Dax att börja fixa till kvällens middag. Ha det så gott... Kramiz

Kommentarer

Ewa!! sa…
Eftersom Du väljer att kommentera alla andras svansar så har jag nu kopierat från RASSTANDARDEN! hur svansen SKA vara:"Svansen ska vara lång och väl bepälsad med fana, Sättet på vilket svansen bärs är karaktäristiskt för rasen. I vila ska svansen hänga men i trav ska svansen bäras ganska högt och svänga från sida till sida i en lätt bågform. I galopp ska den bäras rakt utsträckt. Under hoppning ska svansen tjäna som ett roder. När hunden är uppmärksam får svansen ibland lyftas högt. Den får dock aldrig bäras styvt upprättstående över rygglinjen."
Anonym sa…
Vet att du har all rätt att uttrycka vilka åsikter du vill på din blogg, och hittills har jag inte tyckt vare sig bu eller bä om någonting, men idag måste jag erkänna att jag tog illa vid mig.

Att insinuera att man måste vara tjenis med och "krama domaren" för att vinna känns inte riktigt bra. Den första utställningen (valpklass) jag var på vann jag, den andra likaså (också valpklass), helt utan att vare sig krama domaren eller lämna fram ett äpple till denne, och detta trots att jag var "rookie". Utan för att domaren tyckte att min hund bäst svarade mot rasstandarden. Men sedan dess har det inte gått lika bra, idag åkte vi ut med ett "Good" för att Bosse morrade åt domaren vid hanteringen. Han var inte på humör helt enkelt och då vet jag vad vi måste träna mer på.

Det finns en anledning till att de hundar som vinner gör det, och den är inte att man är tjenis med domaren eller att hundarna är upptuktade. Domaren premierar de hundar som denne tycker svarar bäst mot rasstandarden. Och den behandlar mer än svanens placering och bärandet av den, det vet jag även om jag inte alls kan rasstandarden för schappar. Domaren är ju precis som du och jag en människa och vi människor tycker ju en himla massa och alla tycker inte lika. Vad som väger tungt för en domare väger inte lika tungt för en annan. Även där har jag egna erfarenheter och de gäller också svansen och i vårt fall svansens placering. Men det är ju inte så mycket att göra åt, den sitter där den sitter. Och det är bara för mig att acceptera att vissa domare tycker den sitter för högt.

Kritiken ni fick var ju super!!! Verkligen jättefin och det menar jag. India ser så glad och nöjd ut på filmen. Man blir glad av att titta på er. Varför då alla dessa syrliga kommentarer? För även om jag förstår att de rör de andra hundarna inom "din" ras, så kan jag inte låta bli att ta åt mig och känna mig utpekad som någon slags smörare, när jag i själva verket helst velat gå och kräkas innan varje utställning innan idag. Jag vill kunna glädjas åt att domaren tyckte min hund var finast utan att få insinuationer om att jag skulle smörat eller kört ett ojuste spel. Mitt problem, visst. Men ändå, så mycket roligare det hade varit att läsa ett alltigenom positivt inlägg. :-)
Anne-Lie Hult sa…
Du bör läsa Skk:s grundregler Kap 1 Allmänt 1:3 samt 1:4.

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.