Silverbröllopsdagen.

Godmorgon kära läsare!

I dag blir det rapport från gårdagens upplevelser. Idag kommer jag leva på gårdagens mys samt packa inför helgens resa till Nederländerna. Jag och min fina India ska ju ut på tur. Vi ska till den stoooooora utställningen i Swolle. En utställning för alla holländska raser. Jag är så fruktansvärt nervös och ångrar mig nästan att jag anmälde mig :-) Men samtidigt kommer detta bli en otroligt stor upplevelse och erfarenhet. Hur det än går är India vackrast i världen och jag har lärt mig ett och annat av helgen.

Kan hon stå så här under hela sin uppvisning blir jag mer än lycklig. Tänk om hon visar upp sig så här vacker under hela vår tid i ringen. Då kan det bara inte gå fel. Kolla in den där svansen! Det är så här jag tycker en schappe ska ha sin svans på utställning. Det där jobbiga och tråkiga jag hela tiden tjatar om. Det här är i mina ögon en glad och trygg schappe, en rastypisk schappe. Nu står hon helt ensam på ett trimbord där hon känner sig fullständigt trygg. Blir nog annat när jag är nervös så jag håller på att kräka samt en massa hundar och människor runt oss. I dag åker klickern fram och den där svansen ska klickas till rätt position :-) Jag vet att det går för detta har jag på Chia. Ett finger i luften när hon står framför mig och hon lyfter upp svansen, låter den svaja och ställer sig i rätt position. Det går och det ska även gå med India. Träna och åter träna!

På tåget mot Köpenhamn/Danmark

Gårdagen ja. Vår helt underbara silverbröllopsdag som jag avslutade med att somna ifrån innan jag ens hann få huvudet på kudden vid midnatt :-) Jag var så fruktansvärt trött framåt småtimmarna. Dagens alla upplevelser, promenerande och intryck tog ut sin rätt.

D väckte mig redan 7.30. Det var dags att stiga upp och göra mig iordning. Fick order om klädsel för utomhusvistelse samt bästa tänkbara skor. Dusch, smink och noggrant klädval och sen kom min pappa och körde oss till stationen i Eslöv. Där fick jag veta att vi skulle ta tåget till Köpenhamn. Trevligt och mysigt. På vägen vid Ströget hamnade vi mitt i högvakten i sin vandring mot slottet. Om drottningen var hemma skulle de spela musik och om de bara traskade på utan musik var hon inte hemma. Drottningen var alltså inte hemma!

Vi gick bort till Ströget där vi åt en god dansk macka och varsen öl. Sen gick vi vidare till Nyhavn där vi åt fish and chips med vars ett glas Rosévin. Där vandrade vi sen runt större delen av dagen. Vi satt på olika platser och njöt av solen och lugnet samt studerade folk. Underbara folk... så mycket man kan uppleva av just denna sysselsättning. Här och där fanns det mysiga gatumusiker som förgyllde dagen.


Sitter på en parkbänk och delar en god elephantöl.

Jag dricker ett gott glas Rosévin i Nyhavn
Vi tog tåget tillbaka till Eslöv vid 17-tiden där min far hämtade upp oss på stationen. Här hade sen Farmor, dottern Sara och hennes sambo Tobias fixat 3-rättersmiddag.

Världens bästa Farmor.

Underbara blivande svärsonen Tobias

Min älskade mamma

Goa underbara pappa

Urgulliga och söta dottern Sara
 Vi började med en melon/fetaostförrät och sen blev det middag på helgrillad fläskfilé med couscoussallad. Efterrätt bestod av en frukt- och vaniljvispdessert. Mums så gott.

Vi fick presenter. En present rörde mig djupt. En Kandelaber som mina föräldrar fick av min mormor/morfar på deras silverbröllopsdag. Åh vad glad jag blev.

Vi fick också en fin bukett rosor samt en högtalar till våra iphone.

Detta var en helt underbar dag och jag tackar alla som fixat allt detta för mig och min älskade man. Tackar min älskade man för hans planering inför gårdagen. Jag är så glad och så lycklig.

Nu ska jag rida på lyckan idag och förbereda inför vad som komma ska. Biljetter till helgen ska fixas. India ska avmaskas. Mitt pass ska fixas och mycket mera.... Till detta ska jag och Frigg åka till stan för att promenera en runda och India ska utställningstränas. Jag ska känna mig trygg med att hon kan stå mm så behöver jag inte tänka på det på lördag. Ja, det är en hel del att stå i. Till detta så är det också introduktionskurs i Lund i kväll för våra kurser som startar upp vecka 27.

Nu önskar jag dig en härlig tisdag. Kramiz



Kommentarer

Anonym sa…
Det står i rasstandarden att svansen skalla hänga rakt ner i stillastående...varför vill du då träna de att ha den rakt ut?
Jag vill träna till att hunden inte har svansen mellan benen. Tränar jag in lite högre svans hemma i trygghet har jag chansen att hunden håller svansen i alla fall rakt ner i stor störning.

Dessutom har jag fått snygg visning på Chia när jag ställt henne med svansen rakt ut. Det har varit väldigt uppskattat av domarna.
Anonym sa…
Jaha du tänker så...jag hade ju bara socialtränat istället så kommer ju svansen bäras korrekt av sig själv..

Ja, men alla domare dömer olika, och man ska väl följa rasstandarden och inte vad just den domaren tycker..så tänker jag iallafall :)

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.