Semestern stundar.

Godmorgon!

Det blir sämre och sämre med bloggandet men jag får väl skylla på den fina sommaren. Den stund jag sitter vid datorn är kort och då gör jag bara sånt som är absolut tvunget. Det blir hundskolejobb och en kort kik på FB. Men i dag ska jag faktiskt ta mig lite bloggtid innan jag stänger av datorn för att ta den obligatoriska fredagsstädningen.

I dag är det fredag men inte vilken fredag som helst. Om 5 timmar går mannen på 2 veckors semester. 2 underbara veckor! Som jag längtat (förmodligen han också) efter denna dag. Det är just nu som det känns allra bäst. Timmarna innan man slutar jobbet och vet att hela semestern ligger för fötterna. När den väl är påbörjad går ju tiden så fruktansvärt fort. Nu hoppas jag på samma väder som vi haft de 2 senaste veckorna så vi kan njuta av frihet från valparna och sol, bad mm. Sommaren får inte vara slut ännu.

Mycket är planerat på denna semestern. I kväll bli det tjolajbans runt hemmet. Dottern ska ha sin 24-årsfest i trädgården men alla vet hur det brukar bli. Halva gänget inomhus och andra halvan på toaletten. Vi funderar på om vi ska fly fältet eller inte. Kan inte riktigt bestämma oss. Vi får se uppåt dagen hur vi gör. Orkar vara hemma - orkar inte???


På måndag åker vi och sonen med kompis på minisemester. Vi ska till Skara sommarland för bad i massor. Tyvärr blir det inte den där värmen som driver mig till ett bad men barnen kommer roa sig kungligt. Vi ska stanna 2 nätter.

Därefter är vi hemma 1 dag för att packa om väskorna. På fredag drar vi vidare mot Tångahed Vårgårda och utställning - Schapendoesspecialen. Blir nervös vid bara tanken och som vanligt stor ånger över att jag anmälde mig. På något sätt kändes det lättare i Holland men jag fixar det. Jag vet ju anledningen till min nervositet. Här stannar vi till söndag då vi ska göra avelsbedömning på India.

Några dagar under vår andra semestervecka får vi förhoppningsvis tillbringa tillsammans med detta underbara paret - Hanne och Max samt mamma Lillemor och sönerna Benjamin och Nikolaj. Det är inte riktigt bestämt men jag hoppas innerligt. Oj, vad vi ska hitta på saker :-)

Ja och så var semstern över :-) Det där gick fort :-)



Men idag är det fredag och ännu har inte semestern börjat. I dag ska jag som sagt städa och så ska jag valpmysa i massor. I går kom lilla Trollungen Davii tillsammans med Perron Niña till oss för några dagars passning medan mattarna är på utställning. Det var såååå underbart att lyfta upp detta lilla nystan i famnen och åter få känna den där underbara valpdoften. Och så glad hon blev när hon träffade mig :-) Värmer mitt Kennelmattehjärta hihi. Frigg blev superlycklig över att kompisarna hälsade på. Hon har verkligen saknat valparna.
Natten har varit ganska jobbig. Frigg går ju inte att stänga in i hundrummet då hon direkt hoppar över grinden. Jag satte in Niña, Davii och India i hundrummet. De gnällde en stund men tystnade ganska fort. Dottern som är hemma på besök var ute på turné och kom hem runt 3 i natt. Då vaknade alla hundarna och hon tog ut dem på en kissrunda. Sen var det slut med sömnen. Frigg ligger i vårt sovrum så där var det lugnt. Sabbe gjorde som jag gjort men det gillade inte Niña och vips hade hon hoppat över grinden och stod i vårt sovrum. Då tyckte lilla Davii att livet var orättvist då hon kände sig ensam. India var där inne men ligger uppe på en hylla så Davii såg inte henne. Tog upp Davii också men hon var så orolig. Då kom jag på att jag glömt ge henne sista målet mat i går kväll (jo jag skäms jättemycket!). Gick upp och serverade mat och både hon och Nina åt som hästar. Ut för att kissa, in med Davii i hundrummet till India och upp med Frigg och Niña i sovrummet. Allt var tyst och lugnt... ett tag. Sen började Niña vanka av och an och har gjort så under resten av natten med korta sovstunder emellan. Hmmm blir lite planering inför kommande natt känner jag. Ovanpå detta hade jag så svårt att somna om. Men vad gör en orolig natt när man får mysa med så härliga hundar? Nu har jag fram till söndag på med dessa två ljuvliga valpar.



Liten film från morgonpromenaden i det underbara sommarvädret.

Det har varit lite oroligt med Friggs mat. Hon har näst intill helt matvägrat vad jag än har bjudit på. Inte konstigt som hon sett ut i munnen pga tandlossningen men jag var ju tvungen att få i henne näring. Hon är nästan lika hög som India, ca 43 cm tror jag men hon är såååå smal. I onsdags började hon dock äta igen till min stora lycka. Jag blandade hett vatten i maten och hällde över leverpulver. Det gick ner som aldrig förr och igår åt hon också med god aptit. I dag var vi tillbaka på samma dåliga aptit igen suck. Jobbigt med hundar som inte vill äta.

Nä, tiden rusar på. Nu är det dax att ta tag i dagen. Önskar dig en trevlig fredag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.