Återbesök

Godmorgon kära läsare!

Nu börjar vardagen igen. Sitter här vid frukostbordet tillsammans med en väldigt deppig make. Det är hans allra sista semesterdag för denna semesteromgången. Själv känner jag lite panik då det känns som om sommaren denna dag nått sitt slut. Sommarlovet är slut om en vecka, makens semester är slut, vår kursverksamhet kör igång i full kraft nästa vecka. Ångest i jätteformat. Allt man går och ser fram emot under hela den långa och trista vintern är liksom förbrukat. Nu väntar kyla, snö och rusk. En och annan vinterdeppig dag lär väl också infinna sig. Nä fy vad negativt det här blev då. Nu får jag bli lite mer positiv...

Jag är förkyld! Jag är så in i bänkens förkyld! Halsen är skrovlig och gör ont, näsan är stopp och rinner som en kran. Kroppen är öm. Men det går ju över. Det går över bra mycket fortare än vad vintern går över. Inget att gnälla över... Har ju mina medikamenter ovan.

Det var så längesedan jag skrev blogg att jag knappt kommer ihåg vad jag skrev om sist. Det har hänt så otroligt mycket och dagarna har verkligen gått i ett. Det har inte funnits några bloggminuter över förrän idag. Här kommer 14 dagars händelser i korta drag.

Vi har varit på utställning - Schapendoesspecialen - i Tånga Hed, Vårgårda. Vi åkte dit på fredagen för att installera oss i boendet på vandrarhemmet samt fixa till vår plats vid utställningsringen. När vi stod där gassade den varma solen och vi funderade på hur vi i hela fridens namn skulle fixa skugga till hundarna och oss. Då kommer snälla Marianna fram och erbjuder oss låna ett av hennes utställningstält. Vi funderade inte en sekund innan vi tackade ja. Vilken lättnad. Nu vet jag vad nästa inköp blir.
Daniel är tältvakt :-)

Kvällen tillbringade vi tillsammans med våra hundar i ensamhet. Alla bildade grupper här och där men vi var vår egen lilla grupp, jag och mannen och våra fina hundar. Natten var lugn och vi sov gott.

Det blev lördagsmorgon = utställningsdag. Jag fixade till mig men idag kan jag känna att kläderna inte blev så bra som jag först tyckte. Jag var svalt klädd i den otroliga hetta som rådde - 30 grader och strålande sol, men kjolen ville inte stanna på plats när jag sprang i ringen. OM jag kunde göra om hade jag valt andra kläder. Men, men, nu var det som det var och jag kände mig ganska nöjd med våra resultat.

Först ut var Frigg i valpklassen. Det var hon och 16 tikvalpar till. Stor konkurrans. Hon föll inte domaren i smaken så hon blev oplacerad. De som fick excellent såg alla likadana ut - Blå/svart och små. Som kopier på en rad :-) Här kommer lite bilder på Frigg och hennes klass.




Grattis Mc Marras! Det var jättefina valpar du visade upp.

Friggs kritiklapp.
Frigg skötte sig helt galant i ringen. Detta var hennes första utställning men hon gick in i ringen med stor säkerhet och den där svansen jag så gärna vill ha. Hon stod och hon visade sig så fint. Jag är fullkomligt nöjd!!!

Till min stora glädje kom även Snygg-Lodde från solroskullen (Heidieh/Max) för att visa upp sig. Det var debut för både honom och matte. De var såååå duktiga och jag kände mig så stolt när jag stod där och tittade på dem i hanvalpsringen. Även Lodde blev oplacerad men både han och matte gjorde ett gigantiskt jobb. Hoppas på att få göra denna aktivitet fler gånger med denna trevliga familj.

Loddes husse och matte

Lodde ställer sig för domaren

Lodde på bordet


Tusen tack Susanne för att du ställde upp denna dag!

Sen blev det Indias tur. Här kände jag mig helt trygg med att hon skulle visa sig på allra bästa sätt. Men hon var inte alls sig själv. Lite allmänt sur och kroppen var helt ihop dragen. Hon ville bara ligga i sin bur och sova. Varför? Jo, det fick jag veta en liten stund senare när jag råkade känna på rumpan. Hon hade börjat löpa suck... Men det gick ganska hyfsat i alla fall.




Även India blev oplacerad och fick VG i kritiken. Kan jag dock tycka är lite märkligt med tanke på resultatet från avelsbedömningen vi gjorde. Här kommer kritiklappen och hennes avelsbedömning.

Den bedömningen var väl inte fy skam??? Jag är supernöjd. Nu ska den bara ner till Holland för att godkännas men jag kan inte tänka mig annat än att den blir godkänd. Så skönt att ha detta gjort. Nu väntar HD/ED-röntgen samt ögonlysning så hon kan få bli mamma till nästa sommar.

Fler utställningar för India och Frigg väntar. Närmast blir i Danmark i september. En stor på lördagen och en mindre i Roskilde på Söndagen. Sen står Sofiero helgen efter på schemat.

Det var det, det. När vi kom hem på söndagskvällen fick vi besök. Hanne med familj från Norge kom för att tillbringa nästan en vecka tillsammans med oss. Vi har ätit gott, druckit gott och bara umgåtts. En dag tillbringade vi tillsammans med våra pojkar på Bakken i Danmark. 2 dagar har pojkarna tillbringat på badland. Vi har varit på shoppingturer mm. Vi har haft 5 helt underbara dagar tillsammans och därav har det inte funnits tid för blogg.

Vi har också haft besök av kära Gandhis familj. De gjorde en övernattning här innan de lämnade lillpojken hos oss och drog vidare på egna äventyr. Nu har vi till nästa söndag på oss att mysa med denna goding. Bilder kommer senare...

Nu ska jag packa mig samman. Det drar ihop sig för kursavslutning för sommarkurserna vid Saxtorpssjöarna. En massa härliga människor och hundar har jag lyckan att träffa om ca 2 timmar. Kameran följer med så kanske blir det en ny blogg under eftermiddagen med bilder och rapport.

Nu önskar jag dig en trevlig söndag och på återhörande dagligen framöver...

Kommentarer

Anonym sa…
Härligt att du uppdaterar igen! :)

/Pia
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.