Elza, dygn 50

Godmorgon!

Idag har jag fullbokat schema så det blir ett väldigt kort inlägg som handlar om vår fina, goa Elza. Elza som nu väntar sin sista kull valpar och som förmodligen har en hel drös med valpar i magen.

Elza är parad med underbara hanen Bosse, Jolly Bob av Ulfsäter. Denna otroligt härliga och lugna hane som fungerar med allt och alla. Vi hade äran att få ha honom hos oss under den veckan vi gjorde parningarna och det var en fröjd. Han kom in i vårt hem och var välkommen av hundarna direkt. De verkade nästan glada över att träffa honom. Han bara föll in i flocken direkt.

Vi har en kull med Bosse som pappa där vår Alize är mamma. Denna kull om 4 fina valpar är helt underbar. De har det bästa tänkbara temperement valpar kan ha. Alla deras ägare är så nöjda med småttingarna som nu är 5 månader.

Vår LS Gandhi som bor på foder hos Eva i Gränna.
Fina Elvis som bor med Goldenkompis samt husse och matte i Snogeröd
Lilla fina Davii som bor med matte strax utanför Lund
Vackra Bella som bor tillsammans med en schappekompis (syster till Fei) i Norge
Mamma till valparna - Carnac´s Jolly Jinti / Alize
Som sagt, Bosse verkar ge väldigt fina valpar ifrån sig och därför valde vi att para med honom ännu en gång. Denna gång är det alltså vår lilla LS Elza som är mamma.
Elza och Bosse i parningsleken.
Idag är vi på dygn 50 i dräktigheten. Bara ca 10 dagar kvar. Elza börjar bli enormt stor och rund. I dag ser jag stor skillnad på magen mot igår då den bara hängde neråt marken. Idag börjar magen växa ut åt sidorna också.

  • mage: 70 cm (ökat 14 cm)
  • midja: 65 cm (ökat 20 cm)

Så här stor har aldrig Elza varit tidigare. Hennes största kull har varit om 6 valpar och jag gissar nog på 8 denna gången faktiskt med tanke på måtten. Att hennes storlek skulle bero på stora valpar kan jag inte tänka mig och hoppas inte. Båda föräldrarna är lite åt det mindre hållet så nä, vi vill ha små valpar och små schappar denna gången. Hör du det Elza?

Hennes dagar består nu mest av att äta och sova. Ännu så länge hänger hon gärna med på promenader runt tomten och hon är faktiskt väldigt rask och rörlig men så fort vi kommer in går hon och lägger sig.

Hon äter som en häst och jag låter henne faktiskt äta så mycket hon vill. Tror nog att tiken själv har koll på det där, åtminstone när man är en sådan hund som Elza som egentligen inte är speciellt matglad. Nu får hon enbart färskfoder för hon ratar allt i torrfoderväg.

Igår märkte jag ett nytt beteende. Hon har börjat bädda så förmodligen har hon börjat få lite små förverkar, förberedande värkar. Det är precis som det ska vara men då kände jag hur nära vi faktiskt är. Var har tiden tagit vägen?

Ja, var har tiden tagit vägen? Tyckte jag hade så mycket tid på mig när jag satte mig här men nu msåte jag och Frigg ge oss iväg till det äldreboende vi ska besöka idag.

Önskar dig en trevlig torsdag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.