Simone.

Godmorgon!

Som jag har sovit i natt och som jag har sovit natten innan. Inte haft minsta tillstymmelse till ångest eller stresskänsla. Har sovit hela natten med bara en liten vakenstund då jag gick på toa. Somnade om direkt efter. Jag har också somnat direkt jag gick och la mig. Jag känner mig så underbart utvilad idag. Vet inte när jag kände mig så här utvilad och avslappnad senast.

Jag har semester! Kanske är det just det som ger mig detta underbara lugn. Lite kan jag känna av stressen i magen om jag känner efter, men jag har bestämt mig för att den ska få stanna där långt långt inne i magen. Jag tänker inte försöka locka fram den. Jag vill inte veta av den. Jag känner mig så lugn och så tillfreds med livet idag. Jag är lugn och jag är utvilad och jag har inte ett enda måste framför mig idag. Denna dag ska bara ägnas åt roliga saker som tvättning (om tid finns kan det vara kul) en lätt dammsugning (samma som med tvättning) träna mina hundar och bjuda mina kära föräldrar på middag i kväll. Det ska serveras "snuda" med kokt potatis o sås :-) Kan du gissa vad det är? Det är bara så underbart gott men nog inte så vanligt på middagsbordet.

Igår tog jag mig en riktig latedag. Körde sonen till kompis där han skulle övernatta och sen satte jag mig vid datorn. Startade igång Photoshop och lekte, hela dagen lång. Här är några av mina alster...


Mina föräldrars bröllopsfoto

Döttrarna som små
En klöverblomma och höstlöv sattes ihop.
Det här är inget avancerat alls utan jag har bara tränat mig på att sätta ihop bilder. Man kan göra så mycket mer och jag ska idag leta upp min PS-bok som jag har i gömmerna någonstans. Det här är superkul! Till min hjälp har jag min dotter som är expert på programmet. Stackaren blev terroriserad av mig hela dagen igår :-) Idag ska hon slippa mina jobbiga frågor :-)

Simone!

Igår fick Skåne ett blåsigt besök. Hela dagen varnade SMHI för en väldigt stormig kväll och det blev stormigt! Den där Simone var tydligen på ganska dåligt humör när hon drog fram över landet.

Dock tycker jag att stormen var för kort. Den varade bara några timmar men ändå lyckades hon fälla ett och annat träd på vår tomt...

En stor gran föll över agilitybanan.

Mängder med avbrutna grenar på agilitybanan

India undersöker den fällda granen.

En gräsmatta full av brutna grenar

Ingången till kaningården är helt blockerad

En stor gran har trillat från hundgården rakt över vårt förråd.

Vägen ut till ängen blev blockerad. Konstigt tyckte hundarna.

Vår uteplats som var inplastad är inte längre inplastad.
Ja summa summarum av den lite ilskna Simone var inte så förödande som vi trodde det skulle bli. Vi hade ström under hela stormen och hon orsakade inga stora skador. Den där Simone gav oss en riktigt mysig hemma/tv-kväll. Hon får gärna komma på besök lite då och då :-) och då gärna stanna kvar lite längre. Nästa gång får hon också gärna ta lite snö med sig... Ja, jag är lite konstig men jag älskar oväder.

Dräktig Elza!

Elza på dygn 48
Idag är Elza på dygn 48 (av 63) vilket innebär att om 10 dagar är det helt ok för valparna att se dagens ljus. Tiden går så fort. Jag hinner inte riktigt med känner jag. Det är hög tid att förbereda "förlossningsrummet" med allt vad som ska till där. Hörnet i vårt sovrum där vi har valplådan ska städas och skuras. Det ska vara så rent det bara går. Tror jag får ägna en liten stund åt detta idag för i helgen finns det ingen tid för det.

Hennes mage växer och hon verkar må väldigt bra. Dock var aptiten lite si och så i morse men det är inte konstigt att hon är liten i maten. Det kan inte få plats några stora mängder i den magen. Därför får hon nu mat 4 gånger/dag och hon äter VOM & HUNDEMAT, valpfoder.
http://www.vomoghundemat.se/f%C3%A4rskfoder/valpef%C3%B6r
Dygn 48:
  • mage: 68 cm (ökat 12 cm)
  • midja: 64 cm (ökat 19 cm)

När jag tittar på gamla anteckningar är hon idag någon cm större om både mage och midja än vad hon var när hon födde sina 6 valpar i Star-kullen.

Utställning!

Schappespecialen 2013
 På lördag åker jag, Frigg, India och Chia tillsammans med Cecilia, Sandra och Chianti till Växjö för att delta i utställning. I helgen kammade jag mina hundar men jag har faktiskt denna gång helt hoppat över badet då jag fick klagomål på att de var för nybadade vid deras förra utställning. Det sägs att en Schapendoes aldrig ska bada med schampo då den har självrengörande päls men ack vad detta känns fel. Känns som om jag ställer ut skitiga hundar ;-( men det var inte så längesedan de fick ett bad sist. Jag får gå emot min känsla och göra som domarna säger att man ska göra.

Vi ska alltså ställa ut i Växjö Tipshall på söndag, 3 nov. 

Ring 4:
  • Frigg som hund nr 42
  • Chia som hund nr 61
  • India som hund nr 40

Domaren dömer ca 20-25 hundar i timmen så kan du räkna ut när det blir vår tur på dagen. På ett ungefär då alltså.

Avslutar dagens blogginlägg med 2 filmer om dräktighet.



En liten fin film.



Önskar dig en trevlig tisdag. Kramiz

Kommentarer

Anonym sa…
Hej! Hur hög är Frigg?
Hej! Frigg är 46 cm hög.

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.