Utställning och hundvakt.

Godmorgon.

I en hel vecka har jag mått som en prinsessa. All oro har varit borta och jag har sovit gott om nätterna. I morse, tidig morgon, vakande jag och åter igen hade jag ganska svårt för att somna om. Kände ett litet band dras svagt åt runt mellangärdet. Åhhhh nä... vill inte, orkar inte! Nu sitter jag här med ångesten som åter slagit till med full kraft. För en timme sedan satt jag här och bedyrade att jag faktiskt mår bra nu men så fort mitt underbara besök körde ifrån min uppfart kom den. Den där förbannade jävla ångesten! Jag är så otroligt trött på detta. Nu slog jag på stora trumman och beställde tid hos min gynekolog. Nu jäklar ska jag börja med hormontabletter och bli en normal människa igen. Kan inte gå runt och ha det så här när det tydligen finns bra hjälp att få. Hörde att utan hjälp kan man ha det så här i flera år och då vet jag inte vart det ska sluta. Nu är det bara ett problem och det är att första tiden jag kunde få var först den 12/11. Hur ska jag stå ut ända till dess?

Förmodligen kom ångesten/oron tillbaka idag eftersom min underbara semestervecka nu är slut och det åter är arbetsdag/vardag. Jag älskar mitt jobb! Jag mår superbra när jag står där på mina kurser, då har jag ingen som helst oro i kroppen. Så fort det är paus mellan mina kurser dyker den där oron på mig igen och när jag åter börjar kursen är den som bortblåst. Detta är helt sjukt. Jag kan inte tänka mig att inte jobba men samtidigt känns det som om att jag inte ska orka jobba. Usch, tvi och fy för denna period i en kvinnas liv. Men jag behöver jobba för om jag inte jobbar mår jag inte heller bra. Måtte tiden fram till den 12/11 gå fort!!!

Frigg och Chianti

Jag har tillbringat lördag och söndag tillsammans med goda vänner i en fin liten stuga i utkanten av Växjö. Jag, India och Frigg har nämligen varit på utställning där tillsammans med Cecilia, Sandra, Chia och Chianti.Vi körde upp på lördag eftermiddag och sov över till söndag morgon då det åter var dax att packa ihop oss för hemresa direkt efter utställningen.
Cecilia

Det var så mycket folk och hundar på utställningen. Akustiken i lokalen är inte den bästa så jag var helt slut i huvudet när det hela var över. Undrar då hur de stackars hundarna upplever det, de är helt otroliga som klarar av ljud, dofter, alla människor och hundar. Det var en trevlig dag då jag träffade en del av mina valpköpare och Emma som är fodervärd till Alize.

Vi valde att ställa ut Chia på denna utställning då det var allra sista gången hon kan gå i Öppen klass. Hon fyller nämligen 8 år den 29 november. Denna fina underbara dam visade sig på ett helt underbart sätt trots att hennes intresse för att "ranta runt i ringen" är och var minimal. Hon verkade faktiskt inte gilla det alls men Chia är Chia och Chia gör det man ber henne om.

Chia och Sandra i mitten (beige kavaj)
Det var Sandra som ställde Chia då jag ställde India i samma grupp. Det gick alldeles utmärkt för Chia, Excellent, 3:e placering och CK.

strong Female. Good head, neck, topline and chest. Forechest could be stringent. Good front. Angulation of backlegs could be stronger. The tail is carried a little bit too high. Good movement.
 Jag är absolut helnöjd!

Som sagt så ställde jag India i samma grupp. Det gick bra men inte lika bra som det brukar. Hon var på topphumör och tyckte att vi skulle "jobba" mer än vi gjorde. Hon hoppade och studsade när vi var i rörelse men hon stod som en klippa vid uppställningen. Hon fick fin kritik med Excellent men blev oplacerad (som vanligt, att jag inte ger upp...). Domaren sa dock när hon gick igenom India - I like her very mutch! och detta gjorde mig mycket glad.
 Tall female but good proportion and format. Very nice head. Good neck, topline. Good front, Good angulation. Backlegs in movement a little bit narrow but generally smooth movement.
 Jag ställde också Frigg och hon skötte sig alldeles utmärkt denna dag. Hon blev dock oplacerad men fick mycket fin kritik tycker jag. Även här sa domaren vid genomgången - You have a very beutyful dog but she needs to grow up a little. Then she get wonderful (ursäkta min dåliga gramatik).

Very nice. Good proportion. Excellent head. Good neck, topline and chest. Good front and angulation. Very good movement. A little bit narrow in front and soft pasterns.
 Här fick jag googla - vad är PASTERNS?

Även Heidieh´s valp, Chianti solros, ställdes och hon fick strålande kritik! Hon fick plac 4 med HP.

Hood size and type. Nice feminin head. Good neck. The topline a little bit soft in movement. Good front and chest. Good angulation and movement.
 Nu var jag inte alls aktiv med min kamera så jag har inga bilder att erbjuda idag. Kanske har någon annan tagit några bilder och kan sända till mig? Men Cecilia filmade hela utställningen så förhoppningsvis kommer det upp lite film inom kort framtid.

2 av Chia´s valpar från Moon-kullen ställdes också ut varpå det gick både bra och dåligt. En fick G och den andre fick Excellent. De båda brukar gå riktigt bra på utställningar men denna dag passade tydligen den ena inte domaren alls. Det är en mycket märklig värld det här...
Ja, jag är mycket nöjd med dagen och jag gillade domare M Wieremijczyk mycket bra. Hon var noggrann och hon förklarade vad hon hittade och vad som skulle varit/kan bli bättre.

Bilresan hem gick som en dans. När jag kom hem möttes jag i dörren av världens sötaste lille nallebjörn. Vi har nämligen varit hundvakt åt får söta Gandhi Lilja igår till idag. Han har stormtrivts och vi med honom. Tur att vi får låna honom lite då och då :-)

Tog med mig kameran i morse när vi gick morgonpromenad men fick inte rätt på någon inställning alls. Rena katastrofen med alla bilderna men jag visar ändå några utav dem.

Gandhi o Frigg

Gandhi, Frigg och India

Gandhi

Frigg och Gandhi.
Gandhi har vi behållit från Alize/Bosse-kullen. Han bor på foder i Gränna hos underbara Eva. Det var kul att få låna honom lite och känna på hur han är i temperament mm då vi planerar att använda honom för några kullar i framtiden. Men för att vi ska göra det ska han ha ett bra temperament samt vara HD/ED-röntgad och ögonlyst. Det jag upplevde denna helg är att han har ett helt perfekt temperament. Så lugn och så trygg. Jag kunde inte se minsta lilla tillstymmelse till stress hos den här hunden och så har jag upplevt det med hans syskon också. Jag är så nöjd med denna kullen av vad vi kan se hittills och jag kan inte tänka mig annat än att jag kommer fortsätta vara nöjd.

Jag är så nöjd med mitt val av pappa till Alize valpar (Liljakullen) och jag är så nöjd att jag valde honom även till Elzas väntade kull.

Nu har denna gosiga valp åkt hem och förhoppningsvis dröjer det inte så länge tills jag får träffa honom igen.

Elza, dygn 54


Nu är det minsann bara 4 dagar kvar tills det är helt ok för Elza/Bosse´s valpar att titta ut. På fredag är vi på dygn 58 och då har Elza fött sina valpar vid 2 av sina kullar. På onsdag kommer mina praktikanter och då ska de få inreda valplådan, koka "verktygen", fixa valpboken mm. Nu börjar jag äntligen kunna sysselsätta dem :-) Nu inleder vi en ganska nervös tid men idag känns det väldigt lugnt.

Dagens mått:
  • mage: 70 cm
  • midja: 68 cm

Hon var ganska dålig på att äta i morse men hon får mat många gånger om dagen så hon får i sig tillräckligt med näring i alla fall. Det är ju så liten plats i den där magen så det går inte med några stora måltider. Hon hänger fortfarande gärna med på små promenader runt ägorna men hon stannar då och då för att gräva på en lya under någon stock eller sten o dyl. Nu börjar tiden då hon ska boa. Det ska vi hjälpa henne med på onsdag.

Nu gäller det att sova när tid finnes! Snart finns det ingen tid för nattsömn och nattro. Snart ska jag åter vara en vandrande zombie men en så nöjd sådan :-)

Skadad!


India började halta efter vår morgonpromenad. Hon haltar så pass att hon inte alls sätter ner ena bakbenet i marken när hon går. Jag är säker att hon sträckt sig när hon rusade runt ute i leran där det är halt och slirigt. Jag har böjt, dragit och undersökt benet men vad jag än gör säger hon inget eller reagerar inget men när hon har legat ner går hon inte alls på sitt ben. Känner igen symptomen då en hund gjorde detsamma och det enda vi kunde komma fram till var en sträckning då röntgen och undersökningar inte visade något alls. Nu får vi köra på sträng vila ett par dagar och hoppas det går över av sig själv igen. Min lilla älskling <3

Avslutar med att sända ett superstort GRATTIS till Max som är pappa till vår Diva-kull (Chia), Paeonia-kull (Heidieh) och Helianthus-kull (Heidieh).
Max och matte Hanne sprang i helgen in Max sista CERT och nu är han även Dansk Champion.



Nu ska jag städa undan i köket innan mina föräldrar kommer på besök. Önskar dig en god måndag. Kramiz

Kommentarer


allergic reaction super male vitality male vitality vitamins gnc test x180 super male vitality of super male vitality concentrations super male vitality combinations which should both be taken around 30 minutes before you plan to work out. Vitality RX is a thing that makes war against erectile brokenness, and in addition empowers your quality and sexual longing to be sufficiently made strides. The goliath part about is that you don’t need to take after some odd timetable for taking the supplement. It is definitely not hard to wipe out issues with your associate and raise certainty and dauntlessness by growing testosterone with this trademark thing.
http://www.cureidea.com/vitality-male-enhancement/

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.