Inte vara pedant!

Godmorgon kära bloggläsare!

Idag är en stor dag. Idag kommer lilla Sussi´s matte med familj för att tillbringa en tid här hos oss. Jag har sett så fram emot denna dagen men i skrivande stund sitter jag här och känner stor stress. Hur i hela fridens namn ska jag kunna ta emot denna familj i detta hem och med dessa hundar. Hanne är så petig med hår och päls (frisör fniss) och jag skäms som en hund över att visa upp 1 styck ganska tovig och skitig Frigg, 1 styck väldigt tovig men ren Elza och 1 styck skitig India. Jag är också väldigt noga med mina hundarns päls men det har inte funnits en minut över för pälsvård under de senaste 3 veckorna. Tiden har sprungit iväg. Den hundtid jag haft har jag ägnat åt att aktivera dem. Usch vad jag ska få skämmas ikväll!

Huset då. Ja, trots daglig städning i över en vecka och nu menar jag verkligen städning med allt vad det innebär, så ser hallgolvet ut som jordstampat golv, köksgolvet likaså samt översvämmat av valpleksaker och vardagsrummet är bara en allmän röra. Men hur håller man ett rent golv med 5 vuxna hundar i huset, 7 valpar och den väderlek som råder här i söder. Usch vad jag kommer skämmas när de kommer in i vårt hus ikväll.

Ja, men då är det väl bara till att städa undan tänker du. Nope! det är det inte då jag måste ägna hela dagen åt min sega urdåliga dator och lägga in alla kursförändringar samt maila ut att vi äntligen fått ny träningslokal. Dock inte i storlek av vad vi önskat eller plats men den är varm och fin och ligger på bra avstånd för allmänna kommunikationsmedel. Detta gör att vi kan lägga många fler kurser i Arlöv, där lokalen nu ligger och även ha kurser på dagtid då vi helt och hållet själv disponerar över lokalen.

Men jag har tur. Mina älskade föräldrar kommer hit under dagen och hjälper mig städa av ovanvåningen så jag i alla fall kan erbjuda mina gäster ett rent och snyggt sovrum (rättare sagt 2 sovrum). Hade de inte haft tid att hjälpa mig vet jag inte hur jag skulle fixa dagen.

Hela natten har jag suttit och avnjutit segerns sötma. Igår var vår fina LS Lilium Bella på utställning i Lethohallen i Oslo och blev BIR-valp. Jag är så lycklig och så glad och jag är så tacksam mot hennes matte som gör och gjort ett otroligt jobb med denna valp.

Bella med sin första BIR-rosett


Därför blir det inte mer blogg idag :-) Önskar dig en trevlig fredag.


Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.