Bragdguld!

Nu tror du nog att dagens inlägg ska handla om sport, men se där tror du fel :-) Tror aldrig i hela mitt liv att något av mina blogginlägg kommer handla om sport, ja då talar jag inte om hundsport så klart. Sport på tv/radio är det allra värsta jag vet (bortsett från människor som saknar grund för sina påståenden). Men hur ofta visas någon sport med hund på tv? VM i agility? VM i freestyle osv??? Aldrig någonsin har jag sett något sådant på tv. Kanske för att det inte finns VM? Finns det inte VM inom hund??? Har inte funderat på det, ska kanske kolla upp det :-) Men det finns i alla fall SM och det kan väl vara lika värt att visa på tv? Kanske hade det inspirerat fler människor till att träna mer med sina hundar. Nä, på tv ska man bara visa den där hemska CM och JS där man lurar folk till att misshandla sina hundar. Fram med lite mer positiv träning och framför allt fram med mer hundsport på tv. Vi har ju hästhoppning, varför kan vi då inte ha hundhoppning (agility). Var ligger skillnaden?

bild lånad från nätet.
Bragdguld till ett hundekipage? Det hade minsann varit något! Oj, vad jag skulle satt mig in i sporten och vad jag skulle röstat! Kommer denna dag någonsin komma då man nominerar till bragdguldet inom hundsport? Tja, varför inte men då lär jag vara både död och begraven.

Nä, vill jag dela ut ett bragdguld får jag göra det själv. Tänk om man skulle göra det vid avslutning på mina hundkurser? Usch, nä vad orättvist. Nej fy!!! Nä, jag får hålla mig till bragdguld inom min egen hundflock och jag bestämmer här och nu att jag får dela ut dessa hur ofta som helst och precis när som helst. Dagens första bragdguldsutdelning går till.... tadamm... trallallla...spännande värre....


Lightschaps Tulipa Showwinner / Klinga!!!
Igår var hon med på min stadsträning i Lund för mina valpkurser. Det var första gången under sitt 14 veckor långa liv som hon var i storstaden. Vilken stjärna! Vilken Klinga! Vilken tjej, jag hade med mig. Vi kom ganska tidigt och gick i sakta mak från parkeringen till träffpunkten vid centralstationen. Det var fruktansvärt läskigt tyckte en lite skakig Klinga. Jag brydde mig inte om det utan vi bara tog oss fram sakta och säkert sicksackande mellan folk och bussar. Väl framme vid mötesplatsen kröp hon upp i mitt knä och där satt hon och insöp omgivningen i lugn och ro. Den ena valpkursardeltagaren efter den andra anlände och vips så var Klingas osäkerhet bortblåst. Tjohej, det här var ju hur häftigt som helst, hojtade hon med självsäker och glad svans. Där ser man vad stadsträning i grupp är viktigt!!!

Vi samlades och traskade bort till busshållplatsen där vi tränade sitt kvar. Gick väldigt bra för dem flesta och alldeles utmärkt för Klinga. Hon satt kvar och jag kunde lämna henne upp till 2:a trappsteget. Min stjärna?

Vi gick vidare till de "öppna" trapporna, vilket brukar vara väldigt läskigt för de flesta oerfarna valparna men inte för Klinga. Hon traskade efter mig uppför trappen utan minsta lilla tvekan. Hon visade "bakom" med bravur. Min lilla stjärna!

Hon visade helt korrekt hur man tar sig loss om man råkat komma på fel sida om en lyktstolpe. Hur man går balansgång och sitter/ligger på en smal plats. Hon gick genom hela centralstationen med svansen och självförtroendet i topp. Vi avslutade med att ta en avslappningsstund mitt på gågatan (vi placerade oss så klart vid kanten). Det passerade folk och cyklar och det kom fram människor som undrade vad vi sysslade med. Klinga valde att lägga sig ner bredvid mig på filten och sova så det snarkades högt. Trygg och självsäker kunde hon slappna av. Denna otroliga lilla valp gav inte ifrån sig ett enda skall på hela tiden! På vägen mot bilen var hon så trött så jag fick bära henne de sista meterna. Jag var stolt som en tupp när jag körde hemåt med en sovande Klinga i baksätet (fast i säkerhetsbälte!).


Egentligen skulle jag vilja ge bragdguld till alla mina hundar varje dag. De gör alltid något som är värt att uppmärksammas dagligen. Det kan vara så lite som en slick om man är lite ledsen, hämta en sak jag ber om, komma i ilfart på en inkallning (vilket de alltid gör), sitta kvar extra fint men också bara för att de finns och för att dem är den dem är. Kanske jag idag också skulle dela ut ett bragdguld till hela min härliga hundflock!


I morse kunde jag inte riktigt förstå vart denna veckan tagit vägen. Idag är det fredag och nyss var det måndag! Var har dagarna tagit vägen? Denna veckan har gått så otroligt fort, jag har absolut inte hängt med. Kanske är det inte konstigt då jag faktiskt sovit bort 2 hela dygn pga min UVI. Det märkte jag då igår kväll när det var dags att krypa i säng. Jag var totalt oförmögen att somna, pigg som en nötkärna. Låg där och pillade på min Iphone och funderade på varför det var så öde på FB, men hållå, klockan var då 2!!! Till slut lyckades jag somna men jag vet inte om jag kan säga att jag sovit denna natt.

Tankarna har vandrat fram och tillbaka. Jag har skrivit blogg i huvudet, jag har skrivit brev till dem jag misstänker är upphovet till allt det onda om mig och jag har planerat med lycka över Bonizas Hundskola ev tillbakaflytt till Malmö. Hjärnan har gått på högvarv! Framåt 6.30 gav jag upp sömnförsöken och steg upp. Tänk vad jag ska få mycket gjort idag för jag känner mig piggare än vad jag gjort på väldigt länge, trots att jag steg upp så tidigt. Idag ska det städas och fejas och ikväll ska vi bjuda en god vän på middag. Blir en bra dag det här!
Till och med hundarna var lyckliga på den tidiga morgonrundan.


Frigg ser fruktansvärd ut i bakdelen pga det nystartade löpet. Första gången och hon har inte den blekaste aning om det här med att hålla sig ren och fräsch. Nä, just nu håller man sig till framdelen om man vill mysa med henne :-) Lilla goa Frigg som inte alls förstår vad det är som händer med hennes kropp.

Idag är det riktig vilodag för hundarna. Frigg löper och är väldigt trött, India är på G till löp och är halvtrött, Heidieh verkar också vara väldigt slö och Klinga hon har sovit sen igår kväll och ska göra hela dagen idag då det är dags för valpkurs i morgon.

Avslutar med;


Dagens helgtips!
Det kom ett tips från Evve´s matte (Evve som ska bli pappa till Indias första valpkull).

Tag en Kong och fyll den med kattblötmat o dyl. Stoppa i frysen över natten. Superbra hjärngympa och aktivering när du sen serverar den till hunden dagen efter!

Du rengör kongen enkelt genom att sätta den i diskmaskinen!
Nu önskar jag dig en riktigt trevlig fredag! Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.