Hunddag

Godmorgon!

Då var det lördag igen och åter sitter jag här och äter frukost tillsammans med D. Nybryggt kaffe i muggen, nykokt ägg i äggkoppen och lite extra gott bröd och pålägg. Lördagsfrukosten är något speciellt. Vi äter god mat och vi sitter länge och slöar vid bordet. Annat blir det denna morgon då jag ska åka till Trollsjöparken för att socialisera Klinga och ev. träna lite rallylydnad med India.

Har ni tid och vill ha skoj med era hundar på Trollsjöparken i Eslöv?

När ni tackar JA - skriv vilken klass tränar/tävlar ni då underlättar ni för oss som ska planera dagen med banor och moment ;) Ni kan också skriva vilka skyltar ni önskar träna på så ska vi se vad det går att fixa.

Vi träffas på en parkering vid gamla Våfflan i Eslöv.

Går först en runda med Klinga hos ankorna och sen får hon vänta i bilen medan jag och India tränar en liten stund. Klinga får sitta i en canvasbur så blir det inte så kallt. Ett täcke på så kommer det gå jättebra. Var evigheter sen jag tränade rallylydnad så det blir spännande.

Igår tog jag ut hundarna på en långpromenad över åker och äng. Här kommer lite bilder;

India

Klinga och moster Heidieh

Frigg och Heidieh

Hela mitt fina schappegäng

India, Frigg, Klinga, Heidieh


Klinga, 14 veckor

India o Klinga

India parerar undan för Klinga

Heidieh och Frigg

Frigg



India som vi väntar på ska komma i löp och få sin första valpkull.





Den stora fågeljägaren, Frigg






Vår 12-åriga Bonzo (schäfer, labrador, BC)

Finaste Heidieh.












Nu har jag, Klinga och India varit vid Trollsjön för att socialisera Klinga och träna Rallylydnad med India. Det gick superbra med Klinga. Denna så otroligt trygga och glada valp. Ankorna var lite läskiga de första minuterna men sen åkte svansen upp till normalt läge och inget var skrämmande mer. De andra hundarna på träningsplatsen var bara intressanta och kul.

Satte Klinga i bilen och tog ut India. Vi skulle träna Rallylydnad, en sport som består mycket av följsamhet och kontakt och sen utför man olika moment vid skyltar. En baggis då India är superduktig på följsamhet, kontakt, sitt och ligg mm. Men ack... det gick helt åt skogen. Vadå kontakt? Nä, man ägnade sig istället åt att skälla ut alla som inte var på samma gräsplätt som oss, titta på vad de andra gjorde mm. Det var helt omöjligt för henne att focusera mer än max 10 sek åt gången. Jag hann inte ens börja ta mig framåt. Är det inte löp väldigt när är jag "Morfar Jinko". Jag gjorde ett par försök med några skyltar men gav upp ganska fort. Det var inte lönt att pressa henne. Tog istället ut Klinga och tillsammans gick vi en promenad runt sjön. Mycket lugnare och mysigare :-)

Nu ska jag ta en slappestund på soffan. Det är lördag och då får man lov att vara "lat". 
Önskar dig en trevlig lördag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.