Mot toppen!

En bekant till mig har mått väldigt dåligt ett tag och igår såg jag att hon skrev något som fick mig att tänka lite extra;
Ibland kan det kanske vara bra att må dåligt för när det sen vänder o går på rätt håll känns det så jävla bra istället😊😊😊
Så himla bra mening! Det är precis så det faktiskt är! När man sitter där och mår dåligt över saker och ting och livet kanske känns ganska hopplöst ska man tänka på dessa ord. Själv brukar jag tänka; Efter regn kommer solsken - och så är det ju faktiskt, men det är ju faktiskt också på andra hållet - Efter solsken kommer regn - gång på gång är det sol och sen är det regn, är det regn och sen kommer sol. Livet måste nog gå upp och ner för att man ska känna efter och leva.

 Idag är en sån här "lyckotänkardag" för mig. I dag mår jag väldigt bra på många sätt och vis. UVI har äntligen gett med sig tack vare den underbara hjälp jag fick med snabb medicin. Jag fick också möjlighet till den vila som min kropp behövde för att göra mig frisk tack vare min underbara man som hjälpte mig med mina kurser. Jag har också fått möjlighet till vila tack vare mina förstående hundar, och min son... ska vi inte tala om! Jag somnade i soffan igår eftermiddag och när jag vaknade var han borta. Gick ut i köket och hittade honom liggande på soffan med sin I-pad. Vad gör du? undrade jag. Varför ligger du här? Hans svar rörde mig nästan till tårar - Jag ser en film och jag ville inte väcka dig. Du behöver sova mamma för att bli frisk! Kan man annat än älska detta helt underbara barn?

sonen Adam som liten med en av hans älskade storasystrar, Sara.
Hundarna hade världens tråkdag igår. Jag hade väldig tur med vädret då det var vårvärme i luften och de kunde vara mycket i sin älskade hundgård. Det gick ingen nöd på dem (det finns bo att krypa in i, två bon t om) men jag hade dåligt samvete för att vi inte tog långa promenader eller gjorde annan aktivering. Jag orkade och kunde inte helt enkelt. När jag tog in dem för att de skulle få mitt supertrissta sällskap låg de bara bredvid mig och vilade. Det syntes på dem att de visste att jag var sjuk. Helt otroligt.

Klinga låg inte bredvid mig, hon låg ovanpå mig :-)
Igår kväll var det åter dags för kurs, denna gång valpkurs i Eslöv. D ställde upp och tog kursen för jag skulle vila, sa han! Det var ord och inga visor. Det hade gått jättebra och de hade skoj medan jag låg där i soffan och såg urtråkiga tv-program (nåja, mellan sovstunderna).

Idag är som sagt en sån dag då jag mår väldigt bra. UVI är mycket mycket bättre, ja nästan helt över faktiskt. Tröttheten som jag fick med sjukdomen har lagt sig och idag känner jag mig pigg och redo för dagens utmaningar. Det händer nämligen en hel del denna torsdag samt fram emot helgen.

Ikväll ska vi på hundskolan titta på en ny lokal i centrala Malmö. Vi har tidigare haft hundskolan vid Västra hamnen och det var väldigt uppskattat då många inte har bil. Det var lätt att ta sig dit via tåg och buss. Denna nya lokalen ligger på en plats dit det också är väldigt lätt att ta sig via kollektivtrafiken (både buss och tåg) och det finns väldigt bra parkeringsmöjligheter om man färdas med bil. Den är lagom stor (tror vi) och vi hoppas få ett bra hyrpris. Jag är lite nervös för denna lokal känns som en del av Bonizas Hundskolas vara eller icke vara i Malmöområdet. Idag finns vi i Arlöv där vi tränar i en helt underbar miljö men tyvärr är lokalen alltför liten. Det går inte att få ekomomi i kurserna där och det kan man inte köra på i längden. Vi vill kunna köra kurser både inomhus och utomhus då behoven är olika beroende på människor och hundar. Men, vi får se vad kvällens möte kan ge. Jag håller både tummar och tår för att den passar oss på alla sätt och vis.
Bakom!

Själv kan jag inte delta i det här mötet i lokalen utan jag förlitar mig på min man och mina kollegor. Jag håller nämligen kvällens valpkurs och vi ska ha en av mina favoritkurser - stadsträning i Lund. En kurskväll/dag som alltid är lika kul och givande. En kväll med massa nyttig aktivering. Har du inget för dig får du gärna sluta upp. Anmäl dig till 0733-509850 via ett sms.


Dessutom kunde jag idag, denna torsdag, konstatera att Frigg äntligen börjat löpa! Äntligen har löpen kört igång även i detta huset. Löp är smittande och Frigg´s löp innebär att India bör komma igång inom kort. För ca 2 dagar sedan såg jag att mitt lilla yrväder, Frigg, har ändrat beteende. Från att vara vild och galen till att bli trött och oerhört lugn och då förstod jag att vi var väldigt nära. I dag fick jag blod på topsen. Det känns som om vi är på väg mot en ljus framtid!

Dock hade den kunnat bli ännu ljusare om jag kunde få reda på vem det är som så till den milda grad vill sätta käppar i hjulet för min uppfödning. Snälla, du som vet något! Hör av dig!!! Du får så gärna vara anonym! Jag och SKK söker denna info med ljus och lykta! Den här uppfödaren som står för allt förtal, alla anonyma brev han/hon skickar till hanhundsägarna, mina valpköpare, SKK m fl ska stängas av. Förtal är totalt förbjudet inom SKK. Hos polisen liknas det här för vuxenmobbning och jag kan väcka åtal om jag vet vem det är. Just nu är det jag som smutskastas, vem står på tur? Eller är det bara så att det bara är och förblir jag? Varför kontaktar denna någon inte mig och berättar vad den/dem personerna tycker jag gör för fel???  Nåja, jag ger inte upp. Jag ska ta reda på vem denna/dessa någon är om det så är det sista jag gör på denna jorden!

Alize - bild lånad av fodermatte Emma.

Hanen vi ska para Alize med blev igår HD/ED-röntgad och vet tyckte det såg bra ut. Dock får aldrig veterinären säga något om vad denna tror det blir för resultat. Men det såg bra ut och det bådar gott för framtiden :-) Jag längtar tills vi får svaret! I dag är han inne för ögonlysning där hoppas jag också på gott resultat. För Alize del är det tid för ögonlysning den 10 mars.

Pratade igår med hanhundsägaren till Alize parning, om hurvida jag vågar lägga ut hanen på nätet eller inte. Är rädd för att han/hon ska få ta emot den skit som alla hanhundsägare som tackar ja till en parning med mina tikar får ta emot. 2 gånger har jag blivit nekad att köpa valp pga de här personernas påtryckningar och 2 gånger har hanhundsägarna dragit sig ur pga dessa anonyma hotelser (eller vad det nu står i de här breven och meddelanden). Jag vill inte riskera att detta händer fler gånger. Jag orkar inte med fler nej i sista stund. Jag orkar inte att andra oskyldiga människor får lida pga mig. De får gärna hoppa på mig personligen men låt mina medmänniskor vara ifred! Tydligen är det här trycket från den här/de här personerna otroligt hårt. Alize hanhundsägare orkar stå emot. Jag vill ju berätta för hela världen om den här parningen för jag är så otroligt stolt över dem här blivande föräldrarna och den helt underbara valpkull de förhoppningsvis kommer sätta till världen. Men vågar jag berätta??? Japp, vi får se. Finns det fler uppfödare som har det som jag, tro? Man behöver inte älska varandra men man ska kunna respektera varandra och varandras åsikter samt visa hänsyn!


Jag vet så mycket att det är min ärlighet och öppenhet i denna blogg, att jag sätter mentaliteten hos föräldrardjuren som prio 1 för vidare efterforskning ang avel eller inte, samt att jag faktiskt får mina valpar sålda, som är boven i dramat. Allt måste handla om någon avundsjuka men hur kan en avundsjuka bli så stor att man lägger ner så mycket tid på att försöka hitta saker som gör att man kan anmäla mig till SKK samt energi på att skicka brev och meddelande till mina medmänniskor? Det förstår jag då inte. Vad kan det annars vara? Tänk om den här/dem här personerna kunde skicka ett anonymt brev till mig och berätta vad det är som stör dem??? Då kunde jag få säga mitt i ärendet! Vilken helt underbar lösning och förhoppningsvis hade allt varit ur världen. Kanske kan de här/den här personen saker jag inte kan och därför är så missnöjd med min uppfödning. Kanske kan jag ta lärdom av den här/dem här personerna. Jag är inte fullärd och det hoppas jag att jag aldrig i hela mitt liv ska komma att känna mig heller.

Nåja, det här är en bra dag så jag lägger detta bakom mig tills jag har alla undersökningsresultat på både Alize och hanen. Den dagen, den glädjen!

Fina Klinga.

En annan rolig sak i helgen är att jag och Klinga ska gå på valpkurs hos helt annan kursanordnare. Det är en tjej som ska hålla en valpkurs som projektarbete på Hörby BHK. Spännande tyckte jag och anmälde oss direkt. I morgon ska det kokas lever och donas så jag har riktigt gott godis att erbjuda vid bra arbete. Vad jag längtar.

Söndag är det åter dags för introduktionskurs för nya kursdeltagare på Bonizas Hundskola. Även det en dag jag alltid ser fram emot. Under 2 timmar får jag stå där och prata om det jag älskar så mycket, hunden och dess inlärningsförmåga.... MMM... njuting!

Nej, nu är det dags att få lite gjort. Det är torsdag och torsdag innebär avslutande arbete på den administrativa delen. Mailkorgen ska vara tom och allt ska vara förberett och klart inför måndag. I morgon börjar min helg och då är telefon mm stängt. Ett måste för mitt välbefinnande.

Önskar dig en trevlig torsdag. Kramiz.

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.