Parning på egen hand?

Känns som om denna blogg blivit rena "porrbloggen" :-) Det är parningsbilder i varenda ett inlägg numera men det är så mina dagar ser ut för tillfället och det är så mina dagar har sett ut de senaste 14 dagarna. Det är så min frukost såg ut idag. Under tiden jag drack mitt kaffe och åt min macka fixade Alize och Milou till lite valpar. De skötte det hela helt på egen hand (som de gjort vid varje parning) förutom att jag hjälpte Milou att lyfta sitt bakben över Alize så de kunde ställa sig rumpa mot rumpa. Dem är så enormt lugna och fina tillsammans. Milou gör sitt jobb på Alize rygg, när han är klar hoppar han ner och sen står de bara där helt stilla och väntar på att hängningen ska släppa. Jag kunde sitta lugnt kvar på min stol och bara hålla koll på klockan.


Jag sitter nu här och funderar på mig själv vid tidigare parningar. Jag har varit där och pillat hit och dit. Så klart är jag närvarande när hundarna parar sig och vill tiken ha stöd och stöttning ställer jag så klart upp. Jag håller koll så de inte drar sig isär, att tiken surnar till mm men jag pillar inte och jag hjälper inte till. Jag håller inte heller samman dem genom att trycka ihop rumporna, jag ser bara till så att de inte försöker dra sig isär. De fixar detta helt själv! Jag tror det blir allra bäst om vi bara låter dem fixa till det på egen hand (under övervakning). Tiken talar om när hon är redo. Hanen får snällt vänta på signalen. Milou har lärt sig otroligt mycket av Alize som tydligt talar om när hon tycker det är dags. Är det inte dags får han hålla sig i pälsen :-) Nu talar jag för mina egna tikar som jag känner mycket väl och de parningar jag varit med om hittills!

Klockan ja. Hur viktigt är det att hålla tiden på hur länge hane och tik sitter samman (kallas hängning)? Vad är det för mening med att ta tiden när man ändå inte kan påverka det? Det är tiken som gör att hanen fastnar genom att hennes slidmuskler "krampar". När hennes kropp känner att det är klart så släpper musklerna och hanen kan dra sig ur (blir lite "blommor och bin" här). Dock kan det nog vara bra att veta när det hela startade så de inte sitter samman timme ut och timme in. Vi har inte varit speciellt noga med att klocka hängningen under dessa två sista parningarna (Alize och India) och jag har känt mig mycket mer avslappnad. Att klocka har stressat mig! Tänk om de inte sitter samman tillräckligt länge... åhhh dem hängde bara i 5 min... osv... Strunt samma, bara det blir en hängning under några minuter. Det kan faktiskt bli valpar även om det inte blir någon hängning för hanen släpper sperman direkt han kommer in i tiken!

Nog med Sexualkunskap! Alize och Milou har nu gjort 3 bra parningar, idag är absolut rätt dag med tanke på hennes vilja. Jag har kollat när det blir beräknad valpning och döm om min förvåning när jag ser att Alize är på dygn 61, och absolut kan föda sina valpar då, på samma dag som hon födde sin förra valpkull - Liljorna. Snacka om att vara punktlig i löpet :-) Tänk vad häftigt om hennes båda valpkullar kommer fylla år på samma dag, 26 maj.

Vi har alltså nu 2 underbara valpningar och valpkullar att se fram emot.

 India och Evve.
Beräknad valpning: 20/5 (dygn 63)
Beräknad leverans: vecka 29.

Alize och Milou
Beräknad valpning: 28/5 (dygn 63)
Beräknad leverans: vecka 30

Oj, klockan går. Snart kommer en släkting och mina föräldrar på besök. Släktingen har släktforskat på min pappas sida så alldeles snart ska jag få veta lite om mina förfäder - Familjen Losell. Såååå spännande. Jag måste därför sluta nu och röja undan lite. Avslutar med en fin bild på syskonen India och Milou med sin underbara mamma Heidieh.

fr vänster: Milou, India och Heidieh.
India ser pytteliten ut men hon har tryckt ihop sig :-)

Önskar dig en bra fredag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.