Ingen helglyx

Idag är det lördag och det är äntligen dags för familjefrukost, men denna lördagsmorgon blev det en väldigt torftig frukost. På bordet finns som vanligt gott kaffe men resten är inte mycket att hänga i julgranen, torrt gammalt bröd, en skidbackeost och några tomatskivor. Både D och jag trodde att den andra handlat till dagens frukost och så har ingen av oss gjort det. Nä, vi får väl göra lite mer helglyxig fika fram på dagen istället.
Dagen gapar tom i kalendern, inte ett enda måste är inskrivet. Underbart! D och Adam ska åka till Lund och köpa nytt avgasrör till min bil och sommarskor till A. Själv blir det en snabb städning av ovanvåningen innan jag ska avnjuta solen i trädgården. I kväll blir det väl till att grilla och avnjuta maten på uteplatsen. Det är en härlig lördag som står för mina fötter.

Morgondagen blir inte lika lugn och kravlös! Söndagen är fullmatad med måsten i kalendern. D ska hålla kurs för hundskolan och jag ska hålla Kontakt och följsamhetskurs för Medborgarskolan i Lund. Därefter åker vi till vår nya lokal för att skriva kontrakt. På kvällen ska vi fira "svärsonen" Tobias som fyllde år igår. Puhhhh... Men den dagen den.... Idag är det lördag och en "tom" lördag som ska avnjutas.

Dräktighetsdagbok!

India - dygn 39
Ge denna gravida "kvinna" köööööööötttttttt!
  • mage: 70 (+11 cm)
  • midja: 63 (+ 9cm)

39:e dagen
60 mm. Bla förbening av tårna fram o bak. Nästan hälften av den storlek dem är vid födseln.

Från och med dag 35 går det snabbare! Nu går tiken in i den sista tredjedelen av dräktigheten.
Fostren utvecklas snabbt, deras skelett, som först består av brosk, mineraliseras och blir hårda och valparna ökar i vikt.
Hela tre fjärdedelar av tillväxten i magen sker denna sista tredjedel av dräktigheten.
Här tänker jag föda mina valpar!
India mår superbra! Hon är pigg och äter som en häst. Nu brukar hon även komma mitt på dagen och vill ha lite mat i magen. Så glad så länge aptiten håller sig så här.

Alize - dygn 31

Att det finns valpar i den här magen finns det ingen tvekan om.

30:e dagen

19 mm. Nu formas ögonlock, innerörat och morrhåren. Ögonfransarna anläggs. Tarmarna förbinds med naveln. 5 par bröstvårtor och tårna på frambenen är klart synliga. De yttre Könsorganen börjar visas.
Tårna skiljs nu från varandra. Fostret ökar nu fort i vikt. Skelettet börjar mineraliseras. Ögonlocken, morrhåren, ögonfransarna anläggs nu. Öronsnibbarna växer. 

  • mage: 59 cm (+ 2 cm) Förra dräktigheten: + 3 cm
  • midja: 50 cm (+ 0 cm) Förra dräktigheten + 1 cm
Alize är lite svår med maten men igår hittade äntligen fodermatte Emma något som Alize slukade med mycket god aptit. Mat är viktigt nu!
På onsdag är det äntligen dags för Alize att göra sitt ultraljud. Vi hoppas på många friska livliga valpar även i den här fina magen.

2 fina bilder som Alize´s fodermatte skickade till mig igår.

Nu får det räcka med skrivandet för idag. Dags att få lite gjort inomhus så jag snabbt kan komma ut i sommarvärmen tillsammans med mina älskade hundar. Önskar dig en trevlig lördag. Kramiz.

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.