Tiden går.

Oj oj oj vad tiden springer iväg. Denna veckan har bara rusat fram och nu är det åter helg. Satt häromdagen och räknade på hur många dagar sonen har kvar i skolan innan sommarlovet, 8 hela dagar + skolavslutningsdagen. 8 dagar!!! Det är ju ingenting.

Sipporna - 12 dygn

Tiden springer iväg med valparna också. India´s valpkull (Sipporna) blir hela 2 veckor på söndag och nu har alla öppnat sina ögon. Från och med nu är de hundar! Nu börjar utvecklingen ta fart med stormsteg. Några har redan börjat sätta sig upp på frambenen och några har t om börjat bajsa helt på egen hand. Nu är det dags för Sipporna att flytta ner till köket så i morgon ska det byggas och trixas för att få till en bra och mysig hörna för India och hennes valpar. Ska faktiskt bli riktigt skönt att bara ha en valpkull kvar i sovrummet och det ska bli underbart att få njuta så mycket mer utav dem då jag har dem nära mig hela tiden i köket. Har lite att hitta på i morgon.

Igår hade vi besök i valplådan. Det var en av tikarna från Sippa-kullen som fick sitt första besök. Jag lät kameran vara aktiv och här kommer resultatet. Tog också lite bilder på Alize kull så det är blandade bilder på kusinerna;


Ingen trängsel vid matbordet här inte :-)



Kennelhusse Daniel myser med småttingarna.

Hos min blivande matte?

Hos min blivande husse?


Från brun till Brun & tan, precis som mamma Alize.



Kusinerna, stor och liten.






Storleksskillnad. Skiljer 5 dagar mellan dessa 2 valpar.

Akleja-kullen, 1 vecka!

Tiden springer iväg för denna kullen också. Nu börjar de öka på bra i vikt och även dessa småttingar börjar bli trinda om magen. Det är dock väldigt stor skillnad fortfarande på dem båda kullarna, men Sipporna hade dock 100 gram försprång vid födseln så det kommer säkerligen alltid vara stor skillnad i storleken. Dessutom är det ganska stor skillnad på deras mammor.

Det börjar också hända saker med valparnas färgteckningar. De bruna är inte längre helbruna utan börjar få mer eller mindre tanteckningar. Jag har skrivit in dagens vikt, ökning på 2 dagar samt vilken färg jag antar att de kommer att få.

TIK 1 - ROSA (Freia, Hjärtrud, Boniza... vad hon nu kommer heta hihi)
Färg: Vit/brun med beige kinder.
Vikt: 424 g (+101 g)

HANE 2 - ORANGE
Färg: brun/vit
Vikt: 434 g (+82g)

TIK 3 - VIT
Färg: Brun/vit
387 g (+74g)

TIK 4 - LILA
Färg: Brun med vita tår fram och bak, beige i ansikte.
Vikt: 379 g (+79g)

HANE 5 - GUL   Ledig! Säljes med bibehållen avelsrätt!
Färg: Brun & Tan (precis som mamma Alize)
Vikt: 403 g (+73g)

HANE 6 - GUL STJÄRNA "PLUTTEN"
Färg: Brun
Vikt: 330 g (+63g)

HANE 7 - BLÅ
Färg: Brun/vit
Vikt: 467 g (+90g)

HANE 8 - ROSA
Färg: Brun med vita framtassar.
Vikt: 449 g (+81g)

Natten har varit ganska jobbig som vanligt då de är mer hungriga än vad Alize har mat. Jag är faktiskt väldigt glad att jag har 2 kullar samtidigt varav den ena mamman har mjölk i överflöd. India får därför ställa upp då och då och mata de som är extra hungriga. Alize mår nu helt bra efter sin infektion i livmodern så mjölken bör komma igång ordentligt tycker jag. Tur hon inte fick fler valpar än vad hon fick, liksom India. Det är helt perfekt storlek på valpkullarna.

Det var valpkurs här hemma i veckan och jag hade möjlighet att titta på lite och ta några bilder. Så här härlig miljö har vi på vår valpkurs i Eslöv.
Ny kurser startar vecka 27! www.bonizashundskola.se/sommarkurser

Ruff Tulipan med matte.

Vår dotter Sara höll i kursen. Med som visningshund hade hon sin "passehund" LS Leo (Heidieh/Max).

Fina goa Ruff.
Nu är det städedag! Det är ju fredag och helgen på ingång. Önskar dig en trevlig fredag. Kramiz.

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.