En bra morgon.

Godmorgon! Ja, denna morgon var verkligen en god morgon. Tack vare värktabletter fick jag sova en god natts sömn (ont i mitt revben igen) och jag fick vakna helt av mig själv vid lite senare morgon.  Nu sitter jag har vid frukosten bestående av underbart gott kaffe, 2 kokta ägg och franskbrödsbulle med ost och njuter av sista onsdagen av ensamhet. På måndag börjar kära maken äntligen sina 4 veckors semester och dessa veckor är hett efterlängtade för både honom och mig. Och vilket väder vi får under första semesterveckan!

Man kan minsann inte klaga! Dessutom har de flesta valparna då flyttat så vi kan faktiskt ta en och annan dag på stranden, göra utflykter mm. Första helgen kommer dock gå åt till att tillverka den där hemska filterbädden, som kommunen tvingar oss till (så jäkla trisst att gräva ner så mycket pengar under jorden). Helgen därpå befinner vi oss i Vårgårda för att delta i Schapendoes-specialen men sen finns inget annat helt inplanerat, dock har vi stora planer ;-) Vi får se vad dagarna erbjuder i aktivitetsväg. Men semester ska vi ha och vi ska verkligen njuta av varenda en fridag. Låt semesterlivet börja!

Under tiden som jag sitter här och skriver på bloggen, i lugn och ro, får jag fara upp och ner från stolen. Jag har 5 vuxna hundar varav 2 ynglingar som hittar på det ena efter det andra buset. Till deras hjälp har jag 8 stycken små huliganer som tycker att sova är till att slösa på tiden. Det är fullt race större delen av dagen och du milde vad de kan hitta på saker. Hörde precis något högt prassel och då hade de tagit ner min utställningsväska, innehållande stamtavlor och annat viktigt småplock, och dragit ut allt godis mm som låg i väskan. Det var ett utav alla bus de hittar på :-) De här valparna är absolut redo för sina nya hem nu. De har alla en otroligt stor upptäckarlust och det är svårt att uppfylla denna lusten för var och en. De har nu behov av sina nya familjer.



Alize är numera väldigt lekfull med sina barn. Här är det dottern Pärla som fångat hennes lekintresse men Pärla är inte alls på lekhumör.



Alize är en bestämd mamma. Leka kan vi göra men diar gör ni inte!!! Då tar leken slut omedelbums.

Idag flyttar den allra sista av de underbara Sipporna! Det är fina, goa och så mysiga Sot som flyttar till Husse och Matte i Malmö. Jag står för leveransen då jag ändå ska till veterinären i just Malmö för vaccination av Aklejorna så de är redo för sin flytt på fredag och under några dagar framöver.

Ja de här 8 veckorna har gått så otroligt fort. Känns som igår när jag satt där i valplådan och hjälpte världens bästa mamma, India, föda fram sin första valpkull. India har varit helt gudomlig med sina små och tagit hand om dem på allra bästa tänkbara sett. Hon har sett till så att alla har blivit så trygga, framåt och nyfikna små egna individer. Hon har gjort ett makalöst bra jobb!

Jag har fått dagliga rapporter från de Sippor som flyttat till sina nya hem och alla rapporter har varit så positiva. De har alla sovit gott om nätterna med endast en liten kissrunda framåt morgonkvisten. De har alla traskat in i sina nya hem med svansen högt och med stor trygghet. Jag har fått så många "Tack för en helt underbar valp" och dessa ord gör mig så otroligt lycklig varje gång jag får höra dem. Jag har gjort vad jag kunnat för att kunna lämna över en fin valp till sin nya längtande familj. Än en gång känns det faktiskt som om jag gjort ett bra jobb, då tillsammans med valparnas mamma.

Nu är det alltså Aklejornas tur att flytta till sina familjer. På fredag är dem hela 8 veckor och då bär det av till Gävle, Stockholm, Åkarp, Arlöv och Ystad. På tisdag bär det iväg till Limhamn och Skurup. Sen har alla fått sina nya hem och jag sitter här helt valplös. Nåja, valplös och valplös är jag inte men den valp vi har valt att behålla ska bo hos min kära vän Sandra i Arlöv. För tillfället känner jag att jag inte har tid för att aktivera fler hundar än dem jag har så därför har vi gjort detta valet. Vi träffas så otroligt mycket så fast Freia bor hos Sandra så kommer hon ändå känna mitt hem som sitt andra hem, vilket är väldigt viktigt den dagen hon ska komma hit för att föda och föda upp sina valpar.
Nu måste jag fixa till mig inför dagens Malmöresa. Sot ska badas och hennes packning ska plockas fram. Själv ska jag fixa till mig lite så jag kan göra en dag på stan :-)

Önskar dig en trevlig onsdag! Kramiz.

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.