Flyttat!

Jag har flyttat! Ja, jag har flyttat helt ensam, eller nej, inte ensam utan jag och min dator har flyttat! Inte så långt bort, bara så där en 10 meter cirka in till skrivbordet i vardagsrummet. Jag tycker det är störtskönt, hundarna känner sig allmänt förvirrade för nu kan dem inte längre ligga vid mina fötter på mattan under bordet. Men inte ska dem väl klaga när dem har långa soffmeter att ligga och vila på under tiden som jag jobbar? Nej, dem klagar inte, dem tycker nog bara att det hela är konstigt. Varför sitter matte i vardagsrummet istället för köket där hon alltid sitter? Fy för ändrade rutiner! Men kan man inte ligga under bordet så kan man väl stå PÅ bordet?


Denna hund! Henne har jag nog fått för mina synders skull :-) Skämt åsido, detta är en av dem mest underbara hundar jag vet. Min lilla fina Klinga, Lightschaps Tulipa Showwinner. Hon är sötast i världen. Hon är snäll mot allt och alla, kelen, mysig och bara så underbar men du milde vad denna lilla hund kan hitta på hyss! Ja, hon är liten. Bara 40 cm hög och kommer nog inte bli högre (hoppas jag inte för jag vill ha henne så här liten och underbart mysig)
Klinga, 10 veckor

Klinga 8 mån.
Nu går vi här och väntar på första löpet som bör komma när som helst. Dock vet jag att mina tikar brukar vara väldigt sena med att löpa första gången, brukar vara runt 1 år gamla. Men jag tycker det kan komma nu. Samma gäller underbara, snälla och så fina Frigg! Hon måste börja löpa nu om jag ska kunna följa mina parningsplaner mellan henne och vår fina Gandhi i februari 2015.
Lightschaps Lilium "Gandhi" ca 10 mån på bilden.
Frigg 6 mån.
Frigg 1,5 år.
I skrivande stund hör jag en hund kräka. Överlycklig far jag upp från skrivbordsstolen för att se så det är den dräktiga Heidieh som kräker. Hon bör ju må illa vid det här laget om hon ska följa regelboken. Glad i hågen tittar jag över soffkanten där jag hör ljudet... men nä, det var inte Heidieh, gissa vem det var! Just det.. busfröet Klinga så klart, och var kräkte hon? Jo mitt i soffan! Än en gång, tur hon är så söt :-) Såg lite tendens till illamående på Heidieh häromdagen men jag har inte sett henne kräka en enda gång. Men om jag har rätt för mig brukar hon inte vara av den illamående typen när hon är dräktig.

DRÄKTIGHETSRAPPORT - Heidieh, dygn 19.

Det händer nya saker med fostren för varje dag. Hittills har;
  • ägget nått livmoderhornen.
  • Kroppen börjat formas
  • ägget fastnat i livmoderslemhinnan, ser ut som en mycket liten korv.
  • Ögon och ögonpigment har bildats.
  • Nervsystemet har skapats
  • Det har skapats 3 hjärndelar.
  • Sista hjärndelen är skapad och öronlapparna har bildats.
  • Frambenen har börjat bildas och luktsinnet är skapat.


Idag, dygn 19 börjar bakbenen skapas!

Heidieh är pigg och mår allmänt bra. Inget illamående har jag sett dem senaste dagarna. Dock är hon ganska ovillig till snabba promenader, helst lunkar hon lugnt och stilla vid min sida medan restet av gänget springer runt som tokar.

Nu har jag och Klinga varit på socialiseringstur för denna spökiga unghund. Vi följde med dottern på hennes jobb, att promenera med hundar på Djurtur. Det var 3 familjer som skulle ha dagens rastning och Klinga fick följa med på 2 av dem. Hu vad läskiga hundarna var till en början men när de fått sig en rejäl utskällning och hon talat om att lek, nos mm ska ske på hennes villkor så bjöd hon inte till lek istället. Tänk att det kan vara så jobbigt att vara så här hormonstinn som man är i 9-månaders åldern.

Nu får det räcka med skrivandet för snart kommer det besök till våra hundar (och mig förstås). Innan dessa ska jag hinna få ordning på alla grejor som jag köpt till vår fina kursgård i Tygelsjö. Inredningen kommer gå i pastellfärger. Åhhh vad jag längtar efter att hålla en kurs där!


Ikväll när D kommer hem och vi har ätit middag ska det fortsättas på vår filterbädd. Idag tror jag minsann att den kommer bli klar! Men du milde vilket jobb dessa helt otroligt duktiga män har gjort. Jag är så imponerad och så otroligt tacksam.











 Dessa duktiga män har jobbat i ur och skur. Ett härligt gäng <3

Önskar dig en trevlig måndag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.