Klona sig?

Fungerar det? Kan man göra 2 av sig själv? Två lika delar som gör saker på vars ett håll samtidigt? Sitter här och känner att det är just det jag skulle behöva. Överallt drar dem i mig och vill att jag och Bonizas Hundskola ska vara här, vara där, hålla i den aktiviteten efter den andra. Det är superkul och det är här det blir problem. Jag vill verkligen vara på alla dem här ställen samtidigt. Jag vill hålla alla kurser, jag vill jobba, jag vill hålla alla aktivitet vi blir inbjudna till. Då min ständigt stora fråga, hur kan man vara så här populär? :-)

Klart vi är populära! Vi kan vår sak. Vi ser till både hunden och förarnas bästa och vi är trevliga. Vi älskar vårt jobb och vi älskar att hjälpa andra människor. Dessutom älskar vi hundar och tränar våra egna och andras hundar på ett älskvärt sätt. Till det har vi stor erfarenhet och stor kompetens inom området. Det verkar som om många har upptäckt detta och därför bjuder in oss till alla dem aktiviteter vi blir inbjudna till. Det är helt underbart men jag måste inse att jag inte kan vara på alla ställen samtidigt och göra allt jag skulle vilja göra. Det går bara inte. Jag kan inte klona mig!!! Inse det, Monica!
www.realgymnasiet.se

Men jag försöker och på torsdag börjar jag åter jobba som hundlärare på Realgymnasiet i Malmö. Det är ett vikariat som varar minst september ut. Det är en dag i veckan som läget är nu. Det ska bli superkul att återse mina kära kollegor och få träffa dessa så härliga hundungdomar. Direkt efter min långa arbetsdag far jag mot Lund för att hålla i min älskade valpkurs.

Igår höll jag också valpkurs. Denna veckan har jag växt flera centimeter efter allt beröm jag fått av mina fina kursdeltagare. Det är härligt att ibland få höra att man gjort ett bra jobb, att tipsen man gett gjort nytta osv. Denna veckan måste vara veckan för denna veckan har tack och beröm haglat över mig. Detta gör så klart att motivationen till mitt arbete har ökat.

Igår tränade vi lite specialträning såsom hanteringsträning och kreativitetsträning för att få valparna till att förstå att det är tillåtet att testa sig fram för att få det där efterlängtade klicket och belöningen.


Hanteringsträning är en av dem viktigaste delarna i en valps grundläggande träning. Vi måste lära den att vara stilla medan vi t ex tittar på tänderna, kollar öronen och framför allt klipper klorna. Vi har otroligt stor nytta utav det under hela hundens liv!

Så klart fick även valparna den sociala träningen genom en liten stund av fri lek. Vi delade som vanligt upp dem i två grupper, stora och små.

Som sagt är det dags för en ny grupp busiga valpar ikväll kl 18.00.

Jag har två av Djurturs hundar hemma hos mig denna veckan. Dem fungerar så bra med mina egna hundar. Unga Diezel har nu förstått att han ska låta tjejernas bakdel vara ifred så får man ha nosen i behåll :-) Han har gjort många försök men idag konstaterade han att det är bäst att lyda. Lilla Klinga sa ifrån på skarpen för en stund sen genom att sätta tänderna över den stora lunsens nos. Här är resultatet av den tillsägelsen.
Min flock är underbar på att lära hundar vett och etikett. Nu ska jag snart iväg för att promenera med två andra Djurturshundar i stan. Ca 20 min promenad står på schemat.

DRÄKTIGHETSRAPPORT - Heidieh dygn 22

Idag passade inte maten ett dugg. Hon gick fram och slickade lite på torrfodret och sen vände hon på klacken. Hon tänkte INTE äta någon frukost idag inte. Magen står i kylen och väntar på nytt försök under eftermiddagen för när morgonillamåendet som hon absolut hade idag (till min stora lycka) bör snart ha lagt sig. Heidieh var inte heller ett dugg intresserade av att följa med på morgonrundan. Hon gjorde vad hon skulle och sen gick hon till ytterdörren och väntade på att vi skulle komma tillbaka.

Idag på dygn 22 + 23 bildas valparnas bröstben och frambenshandplatta.

Nu får det räcka för idag. Önskar dig en trevlig torsdag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.