Kungligt besök.

Inatt har jag haft kungligt besök! Hur kungen och hans 3 barn hamnade hemma hos mig har jag ingen aning om men plötsligt stod jag där i mitt kök och kokte snabbmakaroner till en av prinsarna. Kungen hade med sig 2 söner och en dotter men 2 av barnen har jag inget större minne utav, det var bara den hungriga prinsen som märktes. Vi åt middag men vi hade inte så det räckte till kungafamiljen. Kungen och de 2 tystlåtna barnen var inte hungriga men en av prinsarna satt och tittade på oss med mycket hungriga ögon. Jag erbjöd på honom div konstiga maträtter men inget passade. Under tiden stressade jag runt och gjorde en massa konstiga saker, bland annat körde jag dammsugaren in i en lyktstolpe. Bonzo höll också på att flirta med grannens höglöpande tax så jag hade fullt sjå med att hålla koll på dem. Jag hade också problem med att hitta rätt byxor. Mitt i allt detta kaos ställde jag mig alltså och kokte snabbmakaroner. Hur det kungliga besöket slutade förtäljer inte historien, men det var ett mycket spännande och hedrande besök :-)

Vår fina lokal är i byggnaden bakom buskarna.
Igår var vi så flitiga. Har fått något klagomål på att det är smutsigt på golvet i vår fina hundträningslokal i Tygelsjö. Vi åkte dit för att göra en koll och samtidigt stämde vi möte med hyresvärden. Jag har inte varit där sedan stallet, som inte varit använt på minst 5 år, blev ombyggt till vår träningslokal och jag fick en chock när jag öppnade dörren! Skitigt??? Jag blev nästan bländad av hur rent och snyggt där var. Väggarna och taket är helt nymålade, vita och skinande rena. Golvet har fått nytt, jämnt och fint underlag. Det är så otroligt fint! Jag är så otroligt nöjd med hur hyresvärden lyssnat på våra önskemål för att få till en superbra träningslokal. Dock var det ett litet problem och det var så klart golvet. När hundarna rör sig på golvet lossnar det damm från gjutningen (eller vad det nu heter) och det blir ganska dammigt i lokalen. Japp, här måste vi åtgärda, sa hyresvärden direkt och jag fick uppdraget att söka reda på ett bra underlag. Vi har kommit fram till att golvet ska kläs med en slitstark gummimatta! Jag är så glad att jag fick ok för det! Golvet kommer inte damma, det blir lättstädat och framför allt att vi eliminerar halkrisk för hundarna vid valplek. Dessutom isolerar det för kyla när vintern kommer. Oj vad perfekt det här kommer att bli. Dock kommer det ta någon vecka till innan vi fått golvet helt klart men det tror jag man kan stå ut med om man vet vad som komma ska inom kort.

Vi fixade också till utomhus. Den sk djungeln är nerklippt till nästan obefintliga grästuvsplättar på grusbanan. Träningsplanen kommer också sprutas och harvas. I morgon finns det kanske en och annan liten grästuva men kommande vecka ska planen också vara helt i sin ordning. Vi jobbar och jobbar och jobbar för att färdigställa både lokal och träningsplatsen utomhus. Men när vi är färdiga kommer vi vara så nöjda! Vi kommer lägga varje måndagskväll där för att fixa. Jag ska också börja fixa inredning till mitt fina trimmrum. Bad ska installeras liksom trimbord mm. Väggarna ska målas och golvet ska skuras. Jag ska också ställa ordning den box där vi ska kunna ha våra egna hundar under tiden vi håller kurser. I denna box ska det läggas ett bra underlag så det blir lättstädat samt vi ska ställa in lite sköna soffor för hundarna att ligga i. Har du en soffa du vill bli av med får du gärna dumpa den i vår lokal :-) Detta ska bli så himla kul!

Så om 2 veckor hoppas jag att nya golvunderlaget finns på plats, staket runt den platå som ska bli vår teoriavdelning så ingen skadar sig där, hylla till våra försäljningssaker samt möbler och whiteboard på plats, träningsplatsen utomhus kommer vara ogräsfri och framöver lättskött. 2 veckor kan man väl stå ut? Det hoppas jag innerligt. Allt skulle varit klart till denna kursstart men saker som hyresvärden inte kunnat påverka har försenat det hela en aning. Det kommer vara underbart att vara inomhus i denna träningslokal med 10-15 plusgrader när regn, blåst och kyla råder utanför ytterdörren.

Bonizas Hundskola - Tygelsjö gård, Tygelsjö.

Dräktighetsrapport - Heidieh, dygn 13.


Dem blivande föräldrarna; Lightschaps Heidieh och Chappers Casino Boogie
Heidieh är för närvarande en väldigt pigg och glad tjej, förhoppningsvis med magen full av små valpar. Dessa valpar flyter fortfarande runt i livmodern i sitt sökande efter den perfekt platsen att sätta sig fast på.

Känsligaste tiden i dräktigheten är dag 13-30. Fostren utvecklas då i en rasande takt och är extra känsliga för störningar som tex mediciner eller infektioner. Från idag kommer det alltså vara väldigt lugnt runt Heidieh. Hon får inte längre följa med på kurser eller andra aktiviteter som på något sätt kan vara stressande. Från idag kommer hon behandlas som familjens fina prinsessa :-)

Hittills har följande skett i dräktigheten (http://www.piaskennel.com/drktighet.htm):

Fosters preliminära utveckling:
Dag 2 - 4 passerar det befruktade ägget genom äggledaren.
Dag 4 - 5 når ägget livmoderhornet.
Dag 13 börjar kroppen formas.

Nu är ägget inte längre bara ett befruktat ägg, nu börjar ägget bli ett foster som är under utveckling till en valp. Tänk att jag tycker det är lika spännande varje gång.

Nu är ultraljud bokat. Tyvärr var min så duktiga veterinär borta när hon är på dygn 28-29 så jag får leva i ovisshet över helgen också hihi. Heidieh kommer göra UL måndagen den 8 september kl 8.40 hos veterinär Erik Mörne i Asmundtorp. Då är hon på dygn 33 sedan första parningsdagen. Låt tiden dit gå fort :-)

Nu väntar jobb! Gummimattan ska fixas, staket ska fixas och så mycket annat. Önskar dig en trevlig tisdag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.