Sentimental dag.

Idag, 29 augusti, är den sista av mina 3 "sentimentaldagar" då jag alltid vandrar vissa år tillbaka i tiden. I dag är den dag då jag för exakt 11 år sedan runt denna tidpunkten, klockan 9.00, började känna mig konstig i kroppen och magen fick dem där typiska spänningarna. Jag kände att det var sista dagen på min allra sista graviditet. Denna graviditet som varit så underbar under hela resans gång. Inget illamående och inget jobbigt alls, bara helt underbar, förutom att denna lillebror vägrade vända sig med huvudet neråt och fick ha hjälp med detta. Denna vändning på sjukhuset var värre än hela förlossningen. Hujeda mig när jag tänker tillbaka på den dagen. Men läkaren gav sig inte. Jag fick petidin och spydde. Läkaren passade då på att vända bebisen. Till min stora lycka valde Lillebror att stanna på det sätt han blev tvingad runt till, huvudet neråt!

Idag är det alltså dagen innan vår underbart goa Adam såg dagens ljus. Denna dag började med en god frukost och sen åkte jag och D till IKEA för att gå ingång det hela.Vi gick och vi gick men inget hände. På kvällen åkte vi på grannfest och när vi satt där på festen började värkarna ta fart. Vid 3 på natten åkte vi in till KK och Adam är född 2003-08-30 kl 13.39. Detta underverk var hela 51 cm lång och vägde 3390 g. Jag minns dagen och morgondagen som om det var igår.




Första möte med storasyster Sabina

Första mötet med storasyster Sara

I morgon lär jag inte hinna blogga då det blir fullt upp med att lägga in matta och fixa till lokalen i Tygelsjö. Därför säger jag GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN älskade busunge, så här dagen före. Men det går bra då det är idag vi kommer fira hans efterlängtade 11-årsdag.
Kan aldrig se normal ut när kameran kommer fram :-)

Som vi har jobbat för denna födelsedagspresent. Den tokiga ungen önskar sig bara en enda sak och inte är den saken i minsta laget heller. Han önskar sig ett pingisbord! Hur kan man komma på en sådan idé? vi har försökt få in honom på andra önskningar men det är helt omöjligt. Ett pingisbord är vad älskade sonen vill ha och då är det väl klart att han ska få ett pingisbord, men ett pingisbord hämtar man inte hem hur som helst och speciellt inte om man köper det begagnat.
Hela gårdagen gick åt till att försöka få hem det fina pingisbord vi hade hittat på blocket. Först hade vi tillgång till en släp men vi hade ingen bil som kunde dra släpet då vi inte har drag på våra bilar. Sen när vi hade fixat bil med drag hade vi plötsligt inget släp för då hade dem lånat ut det till någon annan. Hur vi än vände oss hade vi rumpan bak. Slutligen fick vi hjälp av D´s kära bror som hade en fungerande bil med takräcke. Puhhhh det var många turer innan vi kunde ro projektet i hamn. Nu står bordet här så fint och väntar på att sonen ska komma hem och gästerna kommer.

Det här är ett pingisbord som kändisar spelat runt. Det har nämligen tillhört en landslagsspelare, Jonny Åkesson. Jag vet inte vem han är men många andra vet tydligen :-) Här kommer det nu gå många matcher i vårt garage till sonens stora lycka. Blir nog en bra födelsedag för honom tror jag :-)

Idag är det då fredag. Vill bara berätta ifall du skulle råkat missa det. Fredag innebär en väldigt aktiv dag i mitt hem. Idag ska jag inte ta ett enda handtag vid jobb utan idag ska jag ägna mig åt att städa och förbereda mat mm inför kvällens födelsedagsfirande. Idag kommer jag därmed vara svår att nå om det gäller jobb mm.

Igår var det åter igen valpkurs i Lund. Tänk att jag kan älska mitt jobb så här mycket efter att ha hållt på i hela 10 år. Jag älskar verkligen att stå där på kursen och instruera mina fina kursdeltagare till hur dem ska träna sina hundar. Jag älskar verkligen alla pussar och mys jag får av alla kurshundar på kurserna. Som igår. Vi skulle träna in grunden till Ligg och jag skulle filma lite. Det var inte många hundar som inte bara var tvungen att säga hej till mig när jag passerade på avstånd.

Det är få förunnat att älska sitt jobb så här mycket. Denna veckan har varit speciellt motiverande. Vet inte vad jag gjort och hur jag gjort men jag har fått så mycket beröm för övningarna och mitt sätt att ge instruktioner. Tycker att jag har gjort som jag alltid gör men något annorlunda måste jag väl ha gjort. Dock har jag satt ihop veckans övningar på ett sätt som jag inte brukar göra. Kanske är det att det bara blev så himla bra. Inte vet jag men lycklig över mitt jobb är jag. Vi har tränat massor av hanteringsträning och så har så klart valparna fått leka. Denna så otroligt viktiga valplek...
Ibland kan man tycka att valpleken ser ut till att vara obehagligt eller hårt, men det är ju så här valparna lär sig kommunicera med varandra. Dem lär sig också att jaga, lägga ner bytet, strida med fiender, försvara sig mm. Valpar som inte får leka med andra valpar under sin "Lekläratid" som varar upp mot ca 14-16 veckor, beroende på rasstorlek riskerar att bli typ analfabeter. Här har vi en del av de problem vi brottas med i samhället, hundar som attackerar andra hundar.

Igår fick jag meddelande från en av mina valpköpare om att dem äntligen hade börjat på valpkurs. Men oj, vad missbelåten hon var. Valparna fick ABSOLUT inte hälsa på varandra och att leka med varandra var strängt förbjudet. Godis och klicker fick inte existera utan här använder man ordet BRA som belöning. Nu måste jag vara tappad bakom en vagn för jag kan inte för mitt liv förstå hur ett litet ord kan vara en belöning att jobba för. Ett litet ord som belöning för en hund är ju samma som om vi skulle få en klapp på axeln i lönekuvertet. Vem jobbar för en klapp på axeln? Mig veterligen jobbar vi för att få pengar så vi kan köpa oss levnadsvärde så som tak över huvudet, kläder på kroppen, mat i magen osv. Valpen jobbar för att det skapar ett välbehag i kroppen. Visst blir den glad av att höra våra glada tillrop men i längden slutar den att lyssna då det inte ger den något värde. Du som jobbar med att enbart belöna med rösten får gärna lägga in en förklaring i kommentarfältet för jag begriper det inte. Jag säger inte att mitt sätt att träna hund är bäst, jag säger bara att jag inte förstår det andra sättet. Vill gärna förstå men kan inte...Förklara för mig!

Etologen Per Jensen har mycket rätt i många saker och ting... http://dogma.nu/artiklar/den-missuppfattade-dominansen/

Följ Per Jensen´s underbara forskningsblogg http://www.perjensen.se/etologi/fran-forskningsfronten/

(Jag ska åka på föreläsning av just Per Jensen den 21/10. Vill du hänga på? http://www.kopplet.se/)

Detsamma med att valparna på en valpkurs inte får lov att hälsa på varandra, umgås med varandra, leka med varandra mm. Vart har då valpkursen tagit vägen? Var har den sociala delen som en valpkurs bör innehålla tagit vägen? Inte sätter vi våra 6-åringar i skolan och tvingar dem att sitta still i skolbänken 6 timmar/dag? Nej, där kommer lärandet av leken. Precis så tycker jag det ska vara på en valpkurs. Lärandet kommer av lek med likasinnade och med oss människor. Ju roligare och ju mer välbehag lärandet ger, desto snabbare går inlärningen. Jag kan inte förstå att man kan bortse så från forskning om hur hundarnas lärande och utveckling sker, att man inte är intresserad av att följa detta och som instruktör utvecklas och se det positiva i allt nytt som upptäcks. Vi har så mycket kvar att lära om våra bästa vänner, hundarna. Vi som jobbar med att lära människor socialisera sina hundar till vårt samhälle har ett otroligt stort ansvar med att följa denna enorma utveckling och forskning inom hund som nu sker. Vi vet mycket om våra hundar men långt ifrån allt, vilket vi inte heller kommer att få veta. Hund är stort och hund är intressant!
Blivande pappa Casino´s syster och bror.

 DRÄKTIGHETSRAPPORT - Heidieh dygn 24

Även idag har Heidieh totalt matvägrat nu på morgonen. Promenad kunde jag och resten av flocken ta själv för hon var då inte intresserad. Sova är livets melodi just nu när illamåendet hägrar i kroppen. På kvällen är hon dock totalt tokig i mat och tömmer matskålen i ett nafs och tigger värre än någonsin. Illamåendet är som det ska vara denna vecka och förutom det så verkar hon må toppenbra.

Dagens mått: 
  • mage: 69 cm (+0 cm)
  • midja: 62 cm (+1 cm)
Nu får det räcka med skrivandet för idag! Nu väntar storstädning av ett rörigt hus. Har en hel del timmar framför mig suck. Önskar dig en trevlig fredag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.