En olycka kommer sällan ensam.

Då sitter man här först när halva förmiddagen har gått. Väckte sonen i god tid så att han inte skulle missa bussen även denna morgon. Han gick ut i god tid och jag kröp åter ner under täcket då jag för tillfället har stort sömnbehov. Efter ca 30 min kommer sonen tillbaka hem, det kom ingen buss! Denna morgon kunde jag faktiskt inte anklaga honom för att han missat den, något måste ha skett med bussturerna. Så irriterande! Nåja, jag fick hoppa i kläderna och köra honom till skolan. När jag kom hem kröp jag faktiskt åter ner under täcket. Kände mig lat men jag behöver vila eftersom jag igår åter fick den förbaskade urinvägsinfektionen och denna gång är den verkligen kännbar. Jag har sååå ont idag trots att jag tagit 3 antibiotikatabletter. Det brukar ge med sig efter första men denna omgången är den nog väldigt intensiv. Till antibiotikan stoppar jag i mig flytande C-vitamin morgon o kväll samt ett gäng tranbärstabletter. Vad mer kan man göra för att bli av med eländet? Det är så jobbigt för det gör inte bara ont, man blir ju så fruktansvärt trött och allmänt ruggig.


Det här kom alltså igår under förmiddagen. Den dagen som jag startade morgonen med att bita sönder en tand, köra sonen till skolan för han missat skolbussen, tog ut hundarna på den förbjudna marken för en snabb morgonpromenad, glömt att ta upp hundmaten ur frysen och sen köra mot jobbet på Realgymnasiet. Denna morgon då jag verkligen gick upp i tid för att hinna med hundar och mig själv så jag kunde se lite representativ ut under mitt skolarbete. Så blev det inte, det blev en morgon med tandvärk och stress och en katastrofal frisyr. Planeringen jag gjort för dagen gick direkt i stöpet när jag fick tid till tandläkaren mitt på dagen. Det blev en kortare och mer intensiv lektion och sen fick eleverna en massa hemarbete istället för det dem skulle gjort under vår lektion. Men inte blev dem ledsna över att få sluta tidigare inte :-) Hoppas dem tackar min tand genom att verkligen göra sitt hemarbete ordentligt ;-)

Ja så nu sitter jag här med en lagad tand som kräver ytterligare ett besök hos tandläkaren eftersom den är alldeles för hög, men det får minsann vänta till måndag. Idag finns det inte tid för sånt. Idag ska jag, om ett tag, ge mig iväg in till gymnasiet igen för att träffa nästa veckas elever då vi ska ha en Temavecka för 1:orna. Vilken vecka!!! Som jag ser fram emot denna veckas arbete. Vi ska göra studiebesök hos en fårfarmare för att lära oss allt om vallning. Vi ska testa K9 Nosework. Vi ska testa Agility, spår, jaktträning och rallylydnad. Jag har har äran att få vara med våra kära elever under allt detta. Ska bli så otroligt kul. Men oj, nu kom jag på att det går inte alls att vänta med tanden till måndag... då finns det ju inte tid och det finns inte tid på hela veckan!!! Jag får helt enkelt leva ett bra tag med en för hög tand... Ja ja... det går säkert bra det med.



Vilken tjockis! Idag är Heidieh på dygn 44. Hon rör sig som en tunna och hon liknar faktiskt en tunna i kroppsformen.

Dagens mått:
  • mage: 77 cm, ökat 3 cm sedan onsdags och totalt 13 cm
  • midja: 72 cm, ökat 2 cm sedan onsdags och totalt 11 cm

Ska hon få lika många valpar denna gången som hon fick sist, dvs 12 stycken? Det kan inte vara möjligt...

Idag passade inte maten alls. Hon tog några tugger och sen lämnade hon skålen med äcklad min. I skålen fanns mat som hon brukar äta med god aptit men idag hade den flugit sin kos. Får erbjuda henne ett par tugger då och då. Dock var hon väldigt intresserad av min frukost... Människomat går ner, hundmat kan kasta sig i väggen är Heidieh´s filosofi för tillfället.

Nu börjar skelettet bli fastare på valparna och även kroppsbehåringen börjar komma. Nosen börjar bli pigmenterad och klorna börjar bli hårda, först i topparna. Fostren växer med 3 cm denna veckan och under helgen bör vi kunna känna dem första fosterrörelserna. Som jag längtar efter att få sitta med handen på den stora magen och känna hur dem små tumlar runt där inne i magen. Det är en helt underbar känsla...
Heidieh med sina 12 solroser.
Mina kurskvällar är till ända för denna veckan. Det har varit väldigt roliga kurskvällar då vi jobbat med Belöningsutveckling vid varje kurs. Valparna har inte fått lära sig några nya tricks eller vardagslydigheter men hussar och mattar har fått lära sig vad deras valpar tycker om för olika belöningar.
  • Mat - vad gillar hunden. Aktiv eller passiv belöning. Hur vill den ha belöningen levererad?
  • Miljö - var vill hunden nosa? Vem vill hunden hälsa på?
  • Mys - Lugnande belöning eller för ökad aktivering? En klapp eller härlig massage?
  • Lek - med dig med eller utan redskap?
Dem fick alla vars ett papper som innehöll en hel uppsjö utav olika belöningar. Först fick dem gissa på vad dem trodde valpen skulle uppskatta / icke uppskatta och sen fick dem testa. Tjoho, detta var nog valpkursen roligaste lektion, verkade valparna tycka :-) Detta var något nytt jag testade och jag kom fram till att en sån här lektion är superviktig och vi kommer jobba med detta under en lektion framöver på våra kurser.


Jag förklarar och informerar


Bilderna är från gårdagens valpkurs på vår kursplats i Lund, Norra Fäladstorget.

Nu väntar lite arbete innan duschen kallar. Önskar dig en trevlig fredag. Kramiz


Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.