Hundens dag.

Godmorgon!
Då har jag jobbat heldag i en hel vecka för första gången på säkert 10 år! Tänk att jag skött om hemmet och jobbat mina kvällar och där emellan en och annan administrationsdag i hela 10 år.  Det är nämligen hela 10 år sedan jag startade mitt företag - Bonizas Hundskola. Det är 10 år sedan jag kom hem och kände den där underbara fredagskänslan som jag gjorde i går kväll när jag kom hem efter en hel dags arbete. Jag kände att det var Fredag! Har trott att jag haft denna känslan alla andra fredagar men det har inte varit i närheten av vad jag kände igår när jag kom hem till familjen, började fixa middag och tog ett glas vin tillsammans med min kära man. Känslan var helt underbar <3

Dock tog fredagskvällen ganska fort slut :-) När klockan var 21.30 var jag helt slut och kröp i säng. Somnade på 2 min. Detta gjorde att denna lördag startade ovanligt tidigt. Klockan var inte mer än 7 när jag plockade upp min nyinköpta hundbok och började bläddra i den, pigg som en nötkärna. En liten stund senare svängde jag de lurviga över sängkanten och tog en härligt morgonpromenad med hundarna. Nu sitter jag och D här och äter frukost med vars ett media framför oss, jag med datorn och han med en tidning. Radion skrålar i bakgrunden, India och Frigg parar sig utanför köksfönstret medan Klinga ligger och tuggar på ett gott nötrevben. Heidieh och Bonzo ligger vid våra fötter under köksbordet. En härligt lugn lördagsmorgon som snart tar fart med trevlig aktivitet.

Här hittar ni mig och D idag från kl 10.00. Det är ju hundens dag och Arken Zoo i Eslöv har bjudit in Bonizas Hundskola för aktiviteter. Jag kommer hålla en hundpromenad med utgång från Arken Zoo, Eslöv där vi promenerar ca 1 timme och där vi gör lite olika aktiviteter. D kommer under tiden finnas kvar på plats och visa hur man kan lära in olika doftämnen på hunden - Idag är det kantareller som gäller. Vi ses väl???

Bonizas Hundskola finns även på Grizzly Zoo i Lund från kl 10.00. Här hittar ni dock mina kära kollegor Cicci och Sandra. Även här bjuder vi på en hundpromenad på ca 1 timme med olika aktiviteter. Missa inte denna underbara Hundens dag!

Har ni frågor ang hundträning? Har du problem med din hund som du vill ha hjälp med? Vill du träffa rasen Schapendoes? Vill du ställa frågor ang våra kurser som startar vecka 42 i Eslöv, Lund och Tygelsjö? Ja, vi finns på plats på båda ställen och ser fram emot att träffa så många hundägare som möjligt.

Alla hundägare som deltar i våra aktiviteter bjuds på en godispåse till hunden samt kaffe o kaka till dem tvåbenta.

DRÄKTIGHETSDAGBOK - Heidieh, dygn 52


Om jag lagt in dessa bilder utan att berätta att dem faktiskt är tagna i morse och att hon är otroligt stor så hade man inte kunnat tro att hon väntar valpar. Varför i hela fridens namn är det så svårt att fånga ur hon verkligen ser ut på bild??? Här ser hon ju riktigt slimmad ut, det kan jag lova att hon är så långt ifrån som man kan komma.

Dagens mått:
  • mage: 81 cm (ökning 12 cm)
  • midja: 77 cm (ökning 16 cm)

Jämför måtten med hennes förra dräktighet då hon fick 12 friska, fina valpar. Ökningen är exakt densamma. Tror knappt det är sant. Kan man verkligen få 12 valpar 2 gånger på rad??? Kan en tik vara så fertil?

Plötsligt slog det mig! Det är dags för Herpesvaccination nr 2! Puhhhh tur man antecknar i kalendern. Nu har hon fått vaccinet så nu ska jag inte mista några valpar pga Herpes. Detta helt underbara vaccin...

Heidieh är pigg och glad. Hon är stor som ett hus (kan bara konstatera att bilder visst ljuger). Hon är rund som en fotboll om magen men ännu är hon så himla svår med maten. Jag kämpar och kämpar och oftast får jag handmata henne. I dag ska jag till djuraffären och där ska jag gå igenom sortimentet i min jakt på att hitta någon som hon verkligen kan gilla. Detta med mat till H är ett evigt gissel.

Ja, om ca 1 vecka sitter jag där i valplådan med ett gäng underbara valpar. Hur många tro? Hennes tidigare valpningar har gått helt utan komplikationer och jag hoppas innerligt att det går samma väg denna gången. Så du som väntar på valp, om 1 vecka vet du om det flyttar in en ny familjemedlem i ditt hem 8 veckor senare :-)

Heidieh och Casino - dem blivande föräldrarna <3
Nu måste jag plocka in frukost och förbereda mig för dagens arbete. Önskar dig en trevlig lördag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.