Jag skäms!

Oj, plötsligt blev det natt! Mörker omslöt vardagsrummet där jag har mitt skrivbord och arbetsplats. Från att vara upplyst av solen till att i nästa sekund bli omsluten av mörker med ett högt smattrande på fönstret, plötsligt öppnade himlen sig. Man kan väl inte säga annat än att hösten innebär ombyte i vädret och ombyte av skodon.

Jag har varit dålig bloggare de senaste dagarna. Detta beror på att jag har så mycket jag måste fatta beslut om, som upptar all min tankeverksamhet. Allt handlar såklart om Bonizas Hundskola. Hur stora kan vi bli? Hur mycket vågar jag satsa? Ska vi köra Agilitykurser i den inomhuslokal vi har möjlighet att hyra och som ligger intill vår träningslokal i Tygelsjö? Kommer jag få in tillräckligt för att få till alla hyror? Hur når jag ut till folk så de får veta att vi finns? Var hittar jag en bra agilityinstruktör som är beredd på att hålla kurser mån-tor kväll samt kanske också söndag? Ja, det är mycket som snurrar i mitt huvud, många superviktiga beslut jag måste fatta inom kort.
Till all denna tankeverksamhet måste mina egna kurser planeras, kursschema för höstens kurser som passar allt och alla ska fixas till, mina hundar som måste tränas och hållas igång, mail som ska besvaras, meddelande som ska besvaras, arbetet på Realgymnasiet som ska planeras och genomföras. Ja, mina dagar går i 190 för tillfället. Jag kan i skrivande stund bara konstatera att jag är världens sämsta bloggare men framför allt världens sämsta vän. Jag har varit totalt osocial med dem människor jag tycker så mycket om och som ingår i min närmsta vänkrets. Jag har fått påbackning för att jag inte har brytt mig om min mycket kära vän som mått dåligt. Hon har så rätt i att jag inte hört av mig men inte i att jag inte brytt mig. Hon har upptagit en stor del av min tanke men tiden för telefonsamtal, skriva meddelande mm har inte funnits. Jag skäms! Jag har en annan vän som jag brukar träffa lite då och då, vi har inte träffats sedan hon fick sin lille son. Jag skäms! Mina kära döttrar som inte bor hemma! Usch vad jag varit dålig på att ringa dem under de senaste veckorna. Jag skäms!

Älskade barn med världens bästa mormor <3

Jag skäms och jag säger förlåt men jag säger också att så här kommer det vara under ett par veckor till framöver. Jag har allt för mycket med jobb för att kunna göra förändringar som jag mer än gärna skulle vilja göra. Jag har bestämt mig för att jag ska få igång Bonizas Hundskola i Tygelsjö med buller och bång och då krävs det massor av arbete från min sida. Arbete som jag faktiskt är beredd att ta trots att annat jag tycker så mycket om får läggas åt sidan. Jag är beredd att offra detta året.

Något jag dock aldrig kommer lägga åt sidan är min kära uppfödning av min fina ras Schapendoes. Denna holländska vallhund som ger sin familj så mycket kärlek, omtanke, aktivitet, social samvaro mm. Denna flockbundna hund med en päls som ger stort lugn i kroppen när man sitter där och myser med hunden samtidigt som man drar fingrarna genom den så underbara pälsen.
Lightschaps Hilda, syster till Heideih.
Heidieh med tidigare valpkull
Jag och Heidieh myser

DRÄKTIGHETSRAPPORT - dygn 34

Wow, nu har vi passerat halva dräktighetstiden. Var har denna tiden tagit vägen? Nu är det mindre än halva tiden kvar tills valparna ser dagens ljus, dvs ca 4 veckor. Med tanke på det tempo jag håller om dagarna kommer vi sitta i valplådan innan jag hinner blinka.

Dagens mått:
  • mage: 71 cm (+ 2 cm)
  • midja: 65 cm (+ 4 cm)

Igår gjorde vi äntligen ultraljud! Så underbart att se de små i magen. Vi kunde räkna till 6 men det gjorde vi även den gången som Heidieh fick 12 valpar :-) Veterinären konstaterade direkt innan han började räkna att "här är det fullt av valpar i den här magen!". Jo, han hade rätt. Dem ligger tätt, tätt.


Underbar film att titta på. Kanske är en av dem små just din kommande familjemedlem?

Vad har nu hänt i utvecklingen av dem små parvlarna under de senaste dagarna då?

  • Dag 25: Fostret hos en medelstor hundras är nu ca 2 cm.
  • Dag 26: Baktassarnas tår separeras.
  • Dag 27: Alla tår är färdigseparerade. Tungan är synlig. Hårsäckarna på kroppen är anlagda.
  • Dag 28: Valparna börjar stänga ögonlocken. Valparna är nu ca 17-27 mm stora. Klorna bildas och huvudet är förbenat.
  • Dag 30: Valparna klarar nu att stänga ögonlocken helt.
  • Dag 31: Ögonlocken sammansmälter helt.
  • Dag 32: gommen sluts.
  • Dag 35 (i morgon): Valparna har nu uppnått ca 2% av sin färdiga födslovikt. Embryot har förvandlats till ett litet foster. Man kan avgöra könet på fostret och fosterblåsorna har blivit så stora att dem fyller ut hela livmodern. Fostren är ca 35 mm stora.
Valpfoster dygn 30



Vad händer med Heidieh?
Hon har nu gått in i 5:e dräktighetsveckan. Magen börjar synas när hon ligger på rygg och när man tar på magen kan man känna att den är spänd och hård. Hon är väldigt försiktig med rörelser och springa är totalt förbjudet i hennes värld. Hon lunkar i sakta takt intill mig när vi är ute på våra rastningsrundor. Hon äter ca 3-4 små mål om dagen då det inte finns plats för stora mål längre. I morgon börjar jag utfodra henne med högaktivt färskfoder (Vom & Hundemat Exklusive). Torrfoder kan jag helt glömma då hon ratar skålen om det skulle ligga någon torrfoderkula i. Hon tycker om att sitta med ryggen lutan mot en i soffan och vi klappar henne på magen.

Heideih med husse Daniel.
Snart, mycket snart kommer dessa två underbara föräldrarna sätta sina fina valpar till världen. Första veckan i Oktober räknar jag med att dem tittar ut.

Lightschaps Heidieh + Chappers Casino Boogie
Ja, nu ska jag fortsätta skämmas för att jag varit så dålig på att ta och hålla kontakt med mina kära vänner och familjemedlemmar. Nu ska jag ta tag i en väldigt aktiv arbetsdag. I kväll ska Klinga och Frigg få ett bad och en kamning då det står utställning på schemat på söndag. Vi kommer ha stor utställning i Eslöv (på Eslövs flygfält) under både lördag och söndag, kanske ses vi? Lightschaps kennel/Bonizas Hundskola finns i ett rött Royal Canin-tält vid ring 8 både lördag och söndag. Schapendoes kommer ställas ut på söndag och vår ras är först ut i ringen med start kl 9.00.

Frigg och Klinga.
Önskar dig en trevlig tisdag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.