Snart i hamn

Nu är jag tillbaka till Sverige och åter skänker solen sina strålar till mig. Idag har det varit så fint väder, inte varmt men sol. Sol är viktigt för mitt välmående. Är det sol känner jag mig pigg och alert, är det regn känner jag mig trist och frusen. Solen är livet!

Aklejakullen 2014
Tiden går fort! Snart är vi åter i hamn! India är idag på dygn 50. Shit var tog tiden vägen? Igår satt jag med handen på hennes mage och jag kunde känna små rörelser. Antingen är dem väldigt många där inne så det inte finns plats att röra sig eller så har hon inte gått så långt som jag tror. Det blir mycket spännande den här gången. Hur många finns det i magen och när känner dem för att titta ut?

Vecka 8 (dag 50-57)
 Fostret är färdigbildad och kan nu kännas, fostrens hjärtslag kan höras och man kan ibland se hur de rör sig. 

Tiken är nu mest besvärat av sin vikt och sitt omfång och skall i denna period vänjas vid sin valplåda. Mjölkkörtlarna är spända och fulla med mjölk. För tik som får sin första valpkull kommer troligen mjölken i samband med valpning.
50:e dagen
107 mm. Kroppen är välproportionerad. Förbening av de sista benen i skallen, ambolten i mellanörat och centrum i virvlarna.
Nu kan man (om man har tur) höra valpens hjärtljud om man lägger örat mot tikens mage. Lite beroende på hur valpen ligger. Hjärtslagen ligger på ca 200 slag i minuten. Man kan höra dom som små tickande ljud. Mjölken börjar nu produceras hos tiken.

55 dygn

Jag tycker att jag skulle kunna känner mer fosterrörelser än vad jag gör. Som sagt, inget fel, bara felräkning på dygn eller väldigt många och därför ont om utrymme för att röra sig.

Dagens mått:

  • mage: 77 cm
  • midja: 76 cm

(jämför med förra kullen då det kom 7 valpar: mage 74 cm och midja 73 cm).
Jo, det är nog ganska många i den där magen. Veterinären såg 8 på ultraljudet. Stämmer det eller är där fler? Vad tror du? Jag tippar på 10 välmående friska fina underbara härliga India/Gandhi-valpar som ser dagens ljus den 3 april (hade önskat den 2 april eftersom det är min födelsedag hihi men tror på den 3 april).

Idag har jag jobbat fast jag egentligen har ledig dag. Ska vara ledig på måndagar men det är väldigt sällan tiden räcker till för det :-) Idag var jag på Lärlingsmöte på ett hundtrim.. Jag trodde jag var duktig på pälsvård men ack vad jag bedrog mig! Här fick jag minsann lära mig ett och annat. Jag "mitt nöt" sa att bada och kamma en hund kan väl alla. Båda hundtrimmarna tittade på mig med vänliga och lite småroade ögon... VADÅ??? Det kan väl alla??? Ehhh... nä, svarade dem! Men hallå, vad är skillnaden på bada och bada? Jo, idag fick jag lära mig att en Schapendoes behöver bada. Jo, det där visste jag redan och jag badar absolut mina schappar. Jag fick också lära mig att man inte ska blöta pälsen innan man schamponerar för då stänger sig.... ja vad det nu heter... Man blandar schampo o vatten och sen blöter man pälsen med den blandningen, duschar av och är hunden inte ren om tassar o mage tar man lite YES diskmedel. Kan även tas på skägget! Vill jag göra min schappe utställningsklar använder man Gul Såpa blandat med vatten och Wollah... hunden är redo för utställning!!! Fick också bra tips på tovutredning. Oj, vad mycket jag lärde mig idag och jag ska verkligen ta till mig alla dessa underbar tips för pälsvärden. I morgon ska jag boka in en tid för pälsvård på en av mina hundar. Jag ska studera och lära...

Skulle skriva mer men nu kom "gubben" hem och lite tvmys väntar. I morgon blir heldag på skolan med massa möten och jobb. Önskar dig en härlig tisdag. Kramiz
¨

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.