I vecka gamla.

Tiden rusar iväg! I går, fredag, blev valparna 1 vecka gamla. Var har denna veckan tagit vägen? Nu är det bara 7 veckor kvar som jag får njuta av denna helt underbara valpdoft, alla valppip, dålig nattsömn och snart allt kiss och bajsstädande. Men livet i valplådan tar bort allt "negativt" som städande mm. Det är underbart att åter ha ett gäng valpar i huset. Jag njuter fulla drag <3

Vikt, 1 vecka + 1 dag:

Lite dåliga bilder då valparna inte var riktigt lika samarbetsvilliga som när dem var mindre och fel objektiv på kameran (orkade inte byta).


Tik GUL:
751 g ( ökning 2 dagar 71 g, totalt 473 g)
Tik GUL
Hane BLÅBLOMMA:
837 g (ökning 2 dagar 97 g, totalt 476 g)
Hane BLÅBLOMMA
Hane GULBLOMMA:
749 g (ökning 2 dagar 89 g, totalt 407 g)
Hane GULBLOMMA
Tik ROSA:
827 g (ökning 2 dagar 87 g, totalt 422 g)
Tik ROSA.
Hane GRÖN:
807 g (ökning 2 dygn 57 g, totalt 438 g)
Hane GRÖN.
Tik GULSTJÄRNA:
662 g (ökning 2 dagar 57 g, totalt 381 g)
Tik GULSTJÄRNA
Hane BLÅ:
699 g (ökning 2 dagar 94 g, totalt 372 g)
Hane BLÅ
Inatt sov valparna fram till ca 2 men sen började det bli lite oroligt i valplådan. Antar att det berodde på att maten inte räckte till. Dem växer så det knakar och behöver mer och mer mjölk för varje dag. Tikens kropp hinner inte producera mer i samma takt som valparna behöver och då uppstår såna här dagar/nätter. I dag lär också bli en lite orolig dag men framåt kvällen ska Indias mjölk ha kommit ikapp behovet.

Det var så skönt att åter ta över nattvaket. Har fått överlämna det till Daniel dem 2 sista nätterna då jag jobbat väldigt mycket på skolan. Jag njöt fulla drag i natt över att få ta hand om "mina" små hjärtan, trots extrem trötthet och huvudvärk (gick till sängs redan 20.30 igår kväll).

Nu dröjer det inte länge tills dem börja öppna ögonen. OM dem följer regelboken ska det börjas på tisdag och vara klart på torsdag. Normalt är dygn 10-14 men jag tycker att dem brukar öppnas runt dygn 11-13. Detta är något jag ser framemot för då blir dem här små "bebisarna" hundvalpar.

Annars är det väldigt lugnt här hemma på hundfronten. 

Frigg och Stella åkte igår iväg till den familj dit "Hane Grön" ska flytta om 7 veckor. Frigg har varit där ofta och stormtrivs. Tyckte att det var nyttigt med lite förändring för Stella också så hon fick haka på.
Stella som nu blivit 6 månader.

Underbara Frigg.
Frigg och Stella på mitt jobb, Realgymnasiet.
 Kanske kan Frigg nu komma i löp då vi skiljt henne och Heidieh åt. Tror att det är Heidieh som är orsaken till att Frigg inte kommer i löp, vilket vi vill att hon ska göra så fort som möjligt. Fina Casper går ju där och väntar på henne...

Heidieh ja, hon åker till den familj som har henne då och då om en liten stund. Hon är mycket gott sällskap åt deras Berner Sennenhane och dem ville låna Heidieh över helgen. Det får dem så gärna göra för Heidieh stortrivs där.
Chia (längst till höger) med sina 2 schappekompisar <3
 Chia är också på liten turne. Hon är utlånad till en familj på Hönö som behövde ha hjälp med ensamhetsträningen av deras 2 Schapendoes. Chia är duktig på detta och familjens hundar har redan gjort stora framsteg. Hon får stanna 1 vecka till och fortsätta med sitt så goda arbete som bara Chia kan.

I eftermiddag åker dessutom passehunden Enzo tillbaka hem till sin familj. Enzo är son till India och Chappers Cotton Eye Joe "Evve".
Så hemma kommer bara vara Bonzo, India och Klinga. Känns så konstigt med så få hundar när man är van vid 7 stycken. 

Nu ska jag bädda rent till valparna, samla ihop lite tvätt och starta tvättmaskinen, plocka undan och avsluta dagens dagsverke med en dammsugning. Ikväll blir det grillning med min fina familj <3
Dottern Sara med mina kära föräldrar. Sabina!!! Vi saknar dig <3
 Önskar dig en trevlig lördag i det vackra vårvädret <3

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.